JESY !

JESY !

סליחה על האיחור בתגובה. א. את כותבת כי "ללא אזור החיץ שיוצרים המתיישבים ביש"ע" לא נהיה מוגנים, צר לי להודיעך כי אין כל אזור חיץ של המתנחלים, נהפוך הוא: המתנחלים מונעים יצירת חיץ בינינו לבין הפלסטינים ובשל עובדה זו, אין אנחנו מצליחים למנוע, לא מעט, פיגועים רצחניים בתוך הקו הירוק. אנו זקוקים לנסיגה למען הפגנת כוחנו המוסרי בתוך עמנו.האמירה שלך כי "הם אלו שצריכים לוותר ואף להתפנות מיהודה ושומרון" היא שורש המחלוקת בין הקיצוניים שבשני העמים, עליך להבין כי אף אחד מהצדדים לא יצליח לחסל את הצד השני ולכן נגזר עלינו להסתפק בגבולות הקו הירוק ולהותיר את מימוש החלק הנותר לידי המשיח. ב. אחרי שניסוג יהיה ברור לפלשתינים שיש דברים עליהם לא נוותר, פירושו: כי לאחר שניתן את כל השטחים ונפנה את כל ההתנחלויות יווצר מצב שונה ממה שיש היום ולכן אין כל סיבה שהפלסטינים ידרשו עוד כי גם לא יהיה מי שיקשיב להם. ג. בקשר למשיח, בואי ונמתין לו, גם כאשר נראה, לפעמים, כי הסבלנות פוקעת. ד. אני שמח על הודעתך כי "תמיד נהיה מוכנים להגן על מדינת ישראל ולהיות נאמנים לה בכל מצב שאליו תקלע" ואם אכן כך חושבים כל המתנחלים הרי שאני צודק בהנחתי כי לאחר הנסיגה יהיה העם יותר מאוחד מאשר הוא עכשיו. ה. על כל קצין שתמצאי אומר כי ההתנחלויות יוצרות חיץ אסטרטגי, אמצא לך 20 שיגידו את ההפך וכי הם מפריעים ללוחמה במחבלים. ו. היום אין באפשרותנו לסגור את הגבול, גם אם יש בידנו אמצעים מודרניים לכך, כי המתנחלים אינם מאפשרים זאת. ז. כתבתי כי "לשמחתי חלק קטן המנודה ע"י כולם" ואת שואלת אותי "מדוע אתה עושה הכללה?" אני לא מבין אותך על איזה הכללה את מדברת, הרי כתבתי כי מדובר בחלק קטן בלבד. ח. כל הזמן את מנסה לשנע אותי במה שהערבים יגידו או יתנהגו אלינו ואת " סוברת שהם לא ירבו באהבה אלינו וימשיכו בדרישות" ושוב עלי לחזור ולהזכיר לך כי התוכנית שלי לא מתחשבת במה הם יאמרו וכו´ עלינו לעשות מעשה שיתן את היוזמה בידינו ואין טוב מהנסיגה שאותה אני מציע, כי אחרת, ממילא, נאלץ לברוח משם כמו שברחנו מלבנון. את כותבת לי " ואילו אתה חושב שהם יחיו איתנו בשלום אמיתי" צר לי להודיעך כי אין לי כל עניין בשלום, היום נראה השלום רחוק מאוד ולכן הנסיגה מהשטחים תאפשר לנו לחיות בלי שלום עד לבואו של המשיח. ט. למה אני צריך "להבין שאומות העולם יתמכו בפלשתינים ובדרישותיהם בכל מקרה"? מאיפה המצאת את זה? הרי, אם את יודעת אפילו מעט על הישוב היהודי בישראל, מדינת ישראל קמה בסיועם של מדינות העולם, לא? י. לסיום, אני מצטרף אליך "בציפייה לגאולה ולמשיח בן דוד שיביא לנו את השלום האמיתי המיוחל ובאהבת ישראל" ומוסיף - אמן ואמן.

JESY

New member
"הר" יקר :

כמה התייחסוית להודעתך שלעיל : א.עפ"י בכירים בצה"ל ההתנחלויות אכן יוצרות אזור חייץ (וגם אני - על כל אחד שיגיד ההפך מכך אני יכולה להביא 20 קצינים שיאמרו כפי שאני אומרת) וחוץ מזה אשמח לדעת (פשןט לא הבנתי) איך קיום ההתנחלויות מפריע לסיכול פיגועים ב.כתבת שנסיגה תגרום ל "הפגנת כוחנו המוסרי בתוך עמינו" "בתוך עמינו" ??? לא הבנתי, אשמח לקבל הסבר ג.בקשר למה שכתבתי שהפלשתינים הם אל שצריכים להתפנות מיהודה ושומרון לפי הצד המוסרי(שזוהי ארצינו מדורי דורות ולהם יש 21 מדינות בעוד לנו יש מדינה אחת קטנה) אל תדאג - אני לא מצפה שהם יעשו את זה - הם צריכים לעשות את זה מהצד המוסרי שלהם - אך לצערנו מדובר בעם לא מוסרי (אלא אם כן רצח יומיומי של חפים מפשע נחשב אצלך מוסריות) ולכן בשלב זה אסתפק בהפסקת הטירור ד. לאחר שניסוג כמו שהינך חושב שצריך לעשות ,ברור שהדבר יביא לדרישות נוספות לשטחים שהיו מיושבים בערבים לפני קום המדינה (חיפה,רמלה, שפלה...) שהרי מטרתם הסופית היא "שחרור כל פלשתין" וכל זאת העבר מראה ומוכיח ה.בקשר למשיח - כמובן שאני עדיין ממשיכה לתפות וליחל לבואו ומשתדלת לקיים את "אני מאמין בביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה אחכה לו" ובמקביל - עשיית פעולות שיחישו את בואו (עניינים שבין אדם למקום ובין אדם לחברו) ו.כתבת שהמתנחלים אינם מאפשרים לעשות סגר. אם כך -איך היו מתבצעים הסגרים שהיו על יש"ע (לאחר הסכם אוסלו) בזמנים שעוד היינו מראים קצת גבורה וגאווה יהודית (סגרים לאחר פיגוע)? הרי אז היישובים היהודיים ביש"ע היו קיימים ובכל זאת היה סגר ז.בקשר להכללה - כנראה שלא הבנתי אותך ואני שמחה שאתה לא חושב כפי שסברתי שאתה חושב ח.לאחר שניסוג - זה ברור שיהיו דרישות נוספות במטרה להגיע למטרה הסופית מצד הפלשתינים (מה שמראה ההסטוריה הלא רחוקה ) וכמובן שיחד עם הדרישות ובמקביל יהיה טירור (דרישות וטירור - שני דברים אינטגרליים אצל הפלשתינים) וכרגע אני לא מתייחסת לתגובת ממשלת ישראל לטירור חוזר זה וביחס דעת הקהל העולמית לעניין ט.כתבת "צר לי להודיעך כי אין לי כל עניין שלום" המשפט הזה שלך ממש מדהים אותי: אז אתה מוכן לוותר על ישובים יהודיים שנמצאים בשטחי א"י בשביל המשך טירור ??? ושוב זה מתייחס לקטע של "קרחים משני הצדדים" אם נסוגים אז יש גם טירור וגם שטחים שלנו שאינם בשליטתינו (שמסרנו) ועם זה אתה מסכים כמו שהבנתי ממה שכתבת (שיהיה טירור גם לאחר מסירת השטחים ) כתבת "הנסיגה מהשטחים תאפשר לנו לחיות בלי שלום עד לבואו של המשיח" מה זה בלי שלום? אתה מוכן לחיות במצב שבאופן יומיומי נרצחים יהודים חפים מפשע כשמנגד ישנה אוזלת יד יהודית (לפי המצב שאתה מתאר שיהיה לאחר שניסוג ) ????? ועוד לאחר שמוותררים על שטחים שלמים ??? אני ממש לא ואז כמו שגם אתה מסכים יש 2 אפשרויות: 1-טירור עם שטחים בידינו 2-טירור ללא שטחים בידינו כמובן שאני מעדיפה את אפשרות מס´ 1 שהינה בבחינת "הרע במיעוטו" חוץ מזה שמהפעלת יד תקיפה כנגד הפלשתינים ניתן בהחלטן את הטירור (פגיעות במי שקשור באופן כלשהו בפעילות חבלנית וניתוק השטחים מאספקת חשמל ומיים) י.אכן יש לכמה מדינות בעולם חלק בתהליך הקמת המדינה , אך זה לא סותר את העובדה שבעיני מדינות רבות בעולם אנו נתפסים כעם כובש - ולכן מדינות רבות יתמכו מן הסתם בדרישות העם הנכבש לטעמם בציפייה לגאולה ולשלום האמיתי והמיוחל ששום ממשלה לא תוכל להביא(גם אם גנדי יעמוד בראשה),אלא רק משיח בן דוד ובאהבת ישראל אני

JESY

New member
הוספת מילה שנמחקה בהודעתי

בסוף סעיף ט : ניתן בהחלט להקטין את הטירור (להקטין - המילה שנמחקה )

JESY

New member
"הר" יקר - הרי לך הודעתי - האמת

ש ההודעה הזו כבר קייימת כמה ימים

למעלה