Jesus Christ Superstar

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך

tz6

New member
Jesus Christ Superstar

מה יש לכם לומר על האלבום המצויין הזה?

giloni

New member
איזה מהם?

יש למחזמר הזה, השני שכתבו אנרו לויד וובר וטים רייס (אחרי יוסף וכותונת הפסים) עשרות גירסאות. מהמחזמר המקורי שהועלה על בימות לונדון ב 1969 ועד לגירסאות אמריקאיות מצועצעות שממשיכות לעלות על בימות שונות היום. הגירסא המקורית, שיצאה באלבום כפול ב1971 וניתן לזהותו לפי צבעו (לבן עם מעגל מוזהב בפנים או חום עם מעגל מוזהב בפנים) היא הטובה מכולן וכוללת צוות שהיה אז יחסית לא ידוע. יאן גילאן בתפקיד ישו (ב 1969 הוא עדיין לא היה בדיפ פרפל), איבון אלימן בתפקיד מריה מגדלנה ומעל כולם מוריי האד בתפקיד יהודה איש קריות, שבכלל לא במקרה לוהק כאדם שחור, עם כל המשמעויות. אליהם אפשר להוסיף מוסיקאים מצויינים כמו כריס ספדינג הגיטריסט הנהדר שנותן שם קטעים הנדריקסיים שחבל על הזמן, ואפילו אנריו לויד וובר עצמו שהאמין במוסיקה כמה שנים טובות לפני שנהיה אחד האנשים העשירים בתבל. התמלילים של טים רייס מתוחכמים, החריזה שלו היא אומנות בפני עצמה והעיבודים של וובר מושפעים מאד מרוח הזמן, כלומר אד מהפסיכדליה והפרוג-רוק הבריטי הבתולי. כמה שירים שם מבטאים את המגמה הזו באופן מיוחד: Damned For All Time/Blood Money המסיים את הצד הראשון וכמובן ה Overture שפותח את הצד הראשון. ללא ספק יצירת מופת!!! על הגירסא הקולנועית (עטיפה כחולה) שיצאה כמדומני ב 1975 אפשר בהחלט לוותר. יקי

pasteran

New member
../images/Emo51.gifבדיוק בזמן

לפני שבוע שמעתי את התקליט הזה בדיוק לראשונה. הרושם הראשוני היה חיובי מאוד. יש לי עוד גם את הפסקול של הסרט בסטיפת התקליטים שאני צריך לעבור עליהם ועכשיו אני יודע במה להשקיע

יופי של דבר

לפני שבוע הורדתי מתוכנת emule את האלבום המקורי. הפתיחה נשמעה מבטיחה, קצת 'פרוגית', אבל השאר כבר היה מחזמר לויד-ווברי קלאסי, על כל מעלותיו וחסרונותיו. יצירה מעניינת מאוד, אין ספק, אבל כל קשר לפרוג יהיה קצת מאולץ. ברמה המוסיקלית, זה עשוי-היטב, אבל עדיין מחזמר שגרתי ברוב המובנים. נראה לי שהטקסטים מקבלים כאן מקום מרכזי יותר, לעומת הלחנים.

אז אתה מתכוון לקנות אותו עכשיו ../images/Emo3.gif

בכל מקרה אני מסכים. בתחילתו לאלבום ישםנ מעט מאפיינים פרוגרסיביים אשר אט אט נעלמים ומותירים מחזר מעולה נטו. הליהוק מצויין והשירה נשמעת ממש טוב, וכך גם ההלחנה והטקסטים. שווה לראות את הסרט למי שאהב את Tommy ומחזות זמר בסגנון.

giloni

New member
אורי

תרשה לי לחלוק עליך בעניין השיגרתיות של המחזמר. אני מניח שיצא לך פה ושם לשמוע או אולי אפילו לראות מחזות-זמר, ולא משנה אם הם מוצגים על בימות ברודווי או ויקטוריה או כל תיאטרון אחר בווסט אנד. אני גם שמעתי כמה ואני חושב שהמחזמר המדובר, בהפקה המקורית שלו, היה חדשני ומקורי בעיקר בהיבט המוסיקאלי. נראה לי שזה בהחלט קשור ברוח הזמן אבל אף מחזה של הצמד לא הגיע לאיכויות המוסיקאליות של זה. באשר להערתך האחרונה - חסר שהטקסטים לא היו מקבלים מקום מרכזי. הלוא מדובר במחזה ועוד על נושא שבלי הטקסט אין לו שום חיות. מאחר ואני סבור שהטקסטים שחיבר שם טים רייס עולים גם הם על כל מה שהוא כתב אחר-כך, הנה לך עוד סיבה לכך שהמחזמר הזה הוא משהו אחר בכל זאת. באשר לפרוגיות, נדמה לי שאני האחרון שיכול להכנס לדיון כזה מעצם היות להקתי האהובה בלתי פרוגית בעליל, הלא כן
יקי

jazzis

New member
באמצע הקונצנזוס...

יקי, אומנם הוויכוחים על "פרוגיותה" של להקה זו או אחרת הם חסרי כל תועלת, כפי שהוכח במקום זה לאחרונה, אבל אני יכול להבטיח לך כי להקתך האהובה היא בדיוק באצמע הקונצנזוס בעניין זה.
אדם

giloni

New member
אולי ליד האמצע

התגובות של החברים שנכחו בפסטיבל נירפסט האחרון נעו בין "ההרכב הפופי ביותר שהופיע כאן" לבין "הזקנים האלה לימדו את כל הלהקות הצעירות שהופיעו כאן פרק במלודיה ובעיבוד". הדעה הכללית, גם של הפרוגרים הקשוחים מבית המדרש של ה RIO היתה שהיה תענוג לראות אותם יקי

orbiti

New member
אני רק רוצה להוסיף

למרות שאת האלבום המדובר אני מכיר רק באופן שטחי מאד, בחודשים האחרונים יצא לי להקשיב לכמה מחזות זמר שהלחין לאונרד ברנשטיין (באיזור שנות ה30 וה40, לדעתי), ולפחות חלק מהם (On the town המופתי, במיוחד) היו מורכבים ו'פרוגיים' למדי, ואני לא חושב שג'יזס קרייסט חידש משהו מהבחינה הזאת. ייתכן, בכל זאת, שהוא חידש באסתטיקה הרוקית שלא היתה נפוצה כ"כ במחזות זמר באותה תקופה. אייל.

RamiSun

New member
בבסיס ההגדרה של הפרוג

הפרוג משלב רוק עם מוזיקה קלאסית/גישה של מוזיקה קלאסית, לכן אך טבעי שמחזות הזמר מבחינה מוזיקאלית תמצא בהם כמות כזו או אחרת של נוכחות של פרוג.

RAKA

New member
נסו להוריד מהאימיול את

"ונתנה תוקף" מתוך המחזמר "מיקה שלי".

למעלה