Jerusalem by night

מירטל

New member
Jerusalem by night

נתקלתי בספר בשם הזה באיזשהו דוכן של משחקי תפקידים למכירה לפני כמה ( וכמה וכמה!) שנים, וכירושלמית גאה ( גם אם היא כרגע לא גרה שם) ישר קפצתי לבדוק את הספר ההוא. התברר לי שלא מדובר על ספר רציני, אלא על ספר של וומפייר שמנסה לדבר על ירושליים של מסעי הצלב ( כולל כמה אי דיוקים הסטוריים צורמים למדי), ואז התחלתי לחשוב איך תיראה ירושליים של היום ( או יותר נכון, של אז) אם היא הייתה מופיעה במשחק תפקידים. מה דעתכם? מה היה מופיע במ"ת של ירושלים? הצעה לדמויות שחקן שרוצות לשחק שם?

DDN

New member
הכת הסודית

הכת דתית סודית, שעוסקת בנסיון לזמן רוח מהמישור הנעלה כדי לזרז את ביאת המשיח (כמו בתינוקה של רוזמרי, רק במקום להוליד את השטן, להוליד מלאך)

דרגורן

New member
ירושלים של אז

אני מניח שבמשחק תפקידים, ירושלים לא תהיה "עיר" אלא יותר "מצודה" ואז כשאני חושב על "מצודת ירושלים", אני רואה בדמיוני זוג שומרים, לפי התקופה הם יכולים להיות טורקים, אנגלים או סתם מזרחיים עם שריון מינימלי ומקלות. המצודה בנויה צפוף-צפוף ומלאה בסמטאות צרות, שנפתחות לחצרות בתים או כיכר/שתיים גדולות. חצרות הבתים מכילות בורות מים, עז וכמה תרנגולות. יש שוק שאליו מגיעים מכל הסביבה סוחרים בשביל להקים דוכנים ולסחור. מבחינת "דמויות" - כל מה שאפשר לחשוב עליו בימי הביניים ללא קסם: סוחר, אביר, אציל, איכר, בעל מקצוע (נפח, סייס, קצב, תופר, רועה, סנדלר וכו'), צייד, איש דת (רב/כומר/מופתי)

מירטל

New member
אז כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון

במובנים של ירושליים של אז התכוונתי לירושלים של שנת 2002 - בלי רכבת קלה, אבל פיגועים כל שבוע. במילים אחרות- אנחנו מדברים על משחק מודרני בעיר שמחוץ לחומות.

מירטל

New member
את שואלת ברצינות?

Nihau

New member
כן, בשתי רמות

לא גרתי בירושליים אף פעם ואין לי מושג ברור להבדל מהותי בחיי העיר *המודרנית* משני צדדי החומות. ברמה המשחקית לא ברור לי מה החומות אמורות לשנות אם המשחק הוא בתקופה המודרנית, כיום החומות הם יותר קישוט היסטורי מאשר חומת מגן מסביב לעיר כמו שזה היה פעם. לא נתקלתי בכבישים סגורים בעיר עם שומרים בסגנון ימי הביניים, ואף אחד לא יתקיף היום את ירושליים עם צבא ויצפה לאיזו שהיא בעיה אמיתית מחומת אבנים, כבדות ככל שיהיו. צר לי אם הבורות שלי במציאות החיים הירושלמית מתגלה כאן כתהומית.

מירטל

New member
אני מתנצלת אם זה לא ברור.

ירושליים הייתה במשך שנים "כלואה" בתוך חומות העיר, הרבה אחרי שכלי נשק חמים היו יעילים, ועד אמצע המאה ה19 ירושליים הייתה אותו אזור שנמצא בתוך חומות העיר העתיקה. אי שם באמצע המאה ה19 התחיל תהליך של "יציאה מהחומות " ( יש על זה ערך די יפה בוויקי) - וירושליים של שנת 2002 נמצאת רובה המכריע, מכל הבחינות- מחוץ לחומות, למעשה - יש סיכוי יותר סביר שתלמיד מעיר בצפון יסתובב בסימטאות העיר העתיקה מאשר שתושב העיר ילך לשם. המשמעות של "מחוץ לחומות" שמדובר בירושליים - העיר החדשה. באיזושהיא רמה - תחשבי על זה כעל התייחסות לעיר מודרנית שיודעת שיש לה איזשהו קשר למשהו עתיק יותר, החומות שם הם אולי רק סמל, אבל הם עדיין סמל - שבאיזושהיא דרך מבדילה אותה נניח, מבאר שבע.

Nihau

New member
ok

אז יש תחושה מסויימת של ניתוק מהעיר העתיקה, שחקנים אוטומטית ימנעו מלעבור דרכה עם תרוצים של נוחות בעיקר, אבל יש שם משהו מעבר, תחושה כללית שמנחה יכול לנצל ליצור אווירה ברגעים הנכונים של המשחק. נראה לי שמ"ת בי-ם יערב מתישהו מרדף על החומות, תצפית לילית מגבעה לגבעה -אאל"ט העיר משופעת ברובה, יש הרבה הבדלי גובה והרבה טופוגרפיה בנוף, הרבה היתקלויות בתיירים אבודים, נוכחות ברורה אך ממוקדת של סטודנטים (פאבים ומועדונים), וקילול מזדמן של תחבורה ציבורית על כל גווניה (אדום וירוק אוטובוס, כחול ולבן רכבת, צהוב מונית, שחור אופניים...) קלטתי את האווירה? ובלי להכפיש אף אדם ודתו?

מירטל

New member
כן.

רק שזה לא בסדר - הצלחת לא להכפיש אף אדם ודתו, והמטרה היא להכפיש כמה שיותר אנשים וכמה שיותר דתות. נקודות בונוס ינתנו למי שיצליח להכפיש את הבודהיזם. ואהבתי את המרדף על החומות - רעיון טוב!

Nihau

New member
הבודהיסט היחיד שבאמת הכרתי...

היה מוכן לאכול בשר פרה כל עוד זה לא נראה כמו בשר, טחון וקציצות זה בסדר... וגם אז הוא נראה קצת אשם. מספיק הכפשה? רעיונות נוסף על י-ם- יש בעיר הרבה אירועי האפנינג והרבה סוגים של המולה אנושית וארגונית. אפשר להוסיף קטע בלשי על רקע אירוע כזה. מי רוצה להפיל את האירוע, מי תורם לו כסף בחשאי, מי מתכנן להשתמש בו באופן חצי פלילי, מי באמת גורף את הכסף בסוף. י-ם היא עיר עם יותר ארגונים שמערבבים את הנעשה בצלחת מערים אחרות. הכנסת, העירייה, השגרירויות, 3 הדתות הראשיות על פלגיהן השונים, קהילת להט"ב, האוניברסיטה, התורמים הפטריוטיים מחו"ל, הטרוריסטים... ולכל אלו אפשר להוסיך ארגוני פשע פחות ייחודיים- סוחרי סמים...

Van Morbir

New member
משחק חי של וומפייר בירושלים

היי מירטל יש כרגע קבוצה פעילה של וומפייר שמשחקים בסטינג של ירושלים 2012. הפגישות הם חודשיות בסגנון חי ובין לבין משחקים במיילים. אם כבר דיברת על וומפייר וירושלים, אולי זה יעניין אותך. הקבוצה בפייסבוק: https://www.facebook.com/groups/194267860652828/

מירטל

New member
נשמע... אני פתוחה להצעות במקרה הזה :

1. האם נוכחות פיסית היא חובה ( אני לא גרה כרגע בירושליים)? 2. מה משחקים ( בני אדם נורמליים? בני אדם פסיכיים? ערפדים? אנשי זאב?)? 3. עד כמה היכרות עם שיטת המשחק של vampire הכרחית?

למעלה