JAVA vs. .NET

ekampf

New member
JAVA vs. .NET

תגובה ל-thread קודם בנושא. פשוט לא רציתי להגיב שם כי הוא קצת (הרבה) סטה מהנושא ועבר לשקילות אלגוריתמית של שפות. בכל מקרה, נראה לי שרובכם מסתכלים כ-.NET כשפה ומשווים אותה ל-JAVA. אבל בניגוד ל-JAVA, דוט.נט הוא סביבת עבודה מלאה המספקת יכולת פיתוח RADבמגוון שפות ולמגוון פלטפורמות ולכן לדעתי מספקת פתרון הרבה יותר טוהה מ-JAVA. למרות זאת, לפי אנליסטים .NET ו-JAVA יגיעו לדו קיום כלומר יהיו סביבות שיעבדו ב-JAVA ויהיו כאלה שבדוט נט אבל האינטגרציה תהיה פשוטה ע"י שימוש בפרוטוקולים סטנדרטיים (Webservices, XML). ולגבי מי שאמר ש-MS ממש לא מרוצים מה-VB החדש שהוא OOP. להיפך, MS מתלהבים ממנו בטירוף אפילו שאני לא ממש מבין למה שמישהו ירצה לתכנת ב-VB כשיש C# (אחד המרצים ב-Tech-ED אמר לי ש"יש אנשים שאוהבים VB")

philips

New member
המממפ...

.NET אינה שפה אלא מעטפת והשאוותה ל JAVA אינה במקום . ההשוואה היא אם כבר בין C# ל JAVA ובין .NET ל J2EE שהוא סט הסטנדרטים מבוסס ה JAVA לביצוע מגוון עצום של מטלות - מקביל ואף נרחב יותר מ .NET גישתה של JAVA לכל האורך הייתה שמספיק שפה אחת בשביל לכתוב הכל ולכן JAVA הנה הבסיס היחידי של כל מה שנכתב ב J2EE - עם אותו הקוד אפשר לעשות הכל , החל מאפליקציה רגילה, דפי אינטרנט דינמיים ,שאילתות כו´ .NET מספקת יכולות RAD מצויינות , אך לא פחות טובות מאלו שמספק למשל JBUILDER 6, WEBGAIN STUDION ועוד רבים וטובים אחרים בצד של JAVA. לגבי הדו קיום אני מסכים לחלוטין מכיון ש JAVA מצליחה לכופף את ידה של MS להשתמש בסטנדרטים כמו JAVA במקום בפרוטוקולים PROPRIAETY. לגבי VB... יש בהחלט משהו בדבריך , אך זה יותר ממשהו.. כשתכננו MS את .NET הם חשבות ל"סגור" את VB לכיוון C# ול"חנך" את השפה הזו שקצת סררה על מנת ליצור תאימות עם שפות אחרות ב SO CALLED עיקרון שאפשר לכתוב בכל שפה... (עיקרון יפה!) הנקודה , היא שדבר זה דרש שינויים בקוד ולעיתים לא קטנים. מיקרוסופט יצאו במצגות (TECHED קודם) וניסו להסביר ולשכנע כי הם חשבו "שהאנשים שאוהבים VB" יתגמשו לקראתם... למרבה הצער VB היא השפה השנייה בפופולריותה כיום בעולם ויש לא מעט אנשם שאוהבים אותה , והם נתקלו בקיר קשה מאוד... למיטב הבנתי , הבעייה חזרה לשולחן הסרטוטים והפתרון שנמצא הוא להפוך את VB לשפת לגו , שניתן להרכיב בה אפליקציות עוד יותר מהר תוך שימוש בגרה משוכללתת יותר של ה RAD שכוללת מחזור קוד מתקדם תוך שמוש ב DESGIGN PATTERNS... ואילו C# תמשיך לה בדרגה כשפת הדגל של .NET - שפה חדשה,קלה מהירה ומונחית אובייקטים לחלוטין... (הייתי כבר בסרט הזה...קראו לו JAVA...
------------------------------------- אני מקווה שברור לך ש TECHED אינו המקום לשמוע חוות דעת אובייקטיבית בנושא , ודרך אגב משמש ירית הפתיחה של MS ישראל בקרב נגד JAVA.. יש עוד מעט כנס בנושא זה ואני בהחלט אהיה שם..
אגב..אם היית שם ושילמת את הכסף הרבה - אשמח אם תספר כאן לכולם , מה היה ואילו תכנים מעניינים היו.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד NET. היא אינה "מעטפת"! למה יותר רחב - תסביר את מה שאתה אומר! דפי אינטרנט דינמיים??? JSP??? מה זה PROPRIAETY??? חכה חצי שנה ונראה מי מכופף את מי... לא "SO CALLED"... VB אכן שפה מאוד פופולרית, ולכן MS לא יוכלו לעולם להפסיד... יש להם קלף אחד בשרוול... "והפתרון שנמצא הוא להפוך את VB לשפת לגו , שניתן להרכיב בה אפליקציות עוד יותר מהר תוך שימוש בגרה משוכללתת יותר של ה RAD שכוללת מחזור קוד מתקדם תוך שמוש ב DESGIGN PATTERNS..."??????????????????????????? #C עולה על JAVA, דורכת עליה בלי לשים לב! JAVA היא סרט גרוע, ישן ובשחור לבן! לא יריית פתיחה... הנחתת פצצה אטומית, אם כבר!

The_Mighty_Perr

New member
לי יש...

בס"ד אני לא מתווכח כי אני כועס, אלא כיאני חושב ש... 1. אני צודק
2. המטרה בפורום היא לא רק פתרון שעורי-בית של סטודנטים - אלא גם החלפת רשמים ודעות(בנושא תכנות)... 3. אם אני טועה - אני רוצה לדעת על זה! בברכה...

yariv~2

New member
ידידי.

אני לא מדבר על עקרון הוויכוח... אני מדבר על הצורה שבה בחרת להעביר את דעותיך... זה הכל.

אלדד26

New member
קצת נסחפת.

ידידי, #C היא בדיוק JAVA עם תוספות שהן יחודיות ל - microsoft והיו קיימות ברובן גם ב - ++Visual J. התוספות הללו נדחו על ידי הועדה שמחליטה על הסטנדרט של JAVA, מסיבות מאוד מנומקות (באתר של SUN). #C היא שפת הדגל של NET., שהיא פלטפורמת ארכיטקטורה מורכבת אך לא יותר מ - J2EE, כמו שאמר פיליפס.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד איזה תוספות? ואולי תתן קישור למסמך באתר של SUN שמפרט מדוע הן נדחו... מי אמר שלא יותר נרחבת? - אתה! זו הבעת דעה ולא עובדה מוגמרת... לי יש דעה אחרת... בברכה...

אלדד26

New member
זו לא הבעת דעה,

אתה מוזמן לפרט למה אני טועה. אני מכיר גם את J2EE וגם את NET.

ekampf

New member
Tech-Ed

לא שילמתי הרבה כסף כמקום העבודה שלי (hint hint) שלח אותי. בכל מקרה VB כרגע היא שפת OOP אבל עדיין עם SYNTAX מגעיל (לא מובן איך מישהו בכלל יכול לסבול VB) וכרגע לא שמעתי על תוכניות אחרות לעתיד שלו (וזה גם לא ממש מעניין). אבל מה שאתה אמרת (VB שפת לגו) קצת סותר את התפיסה של דוט.נט שבה כל שפות הדוט.נט פשוט משתמשות ב-framework כך שאין ממש הבדל בין היכולות של השפות חוץ מאולי הבדלי סינטקס שמאפשרים יותר גמישות בשפות מסויימות מבאחרות. מתפיסה זו נובע שלא ייתכן ש-VB תהיה שונה ביכלות או בדרך הפיתוח מ-C# וכו´ כי כל הרעיון הוא שאתה מפתח אותו דבר בכל שפה או פלטפורמה שתבחר. בקשר ל-TechEd. הסבירו לנו הרבה מאוד על Devices כלומר שעולם המחשוב עובר לאט לאט ל-Devices (מסכים אלחוטיים, PocketPC, XBOX, פלאפונים..) שהם נפרדים זה מזה אבל עובדים ביחד (integrated). לדוגמא, MS החליטו שהמחשב לא צריך להיות קשור למסך. למה שלו יהיו לך 7 מסכים מפוזרים בבית ומחשב אחד שיוכל לבחור מה להציד על כל מסך? הראו הדגמות די יפות בנושאים אלה. ומכאן, הפתרון של MS לבניית מערכות מבוזרות ומשולבות כאלה הוא ה-.NET שנוצן לי לפתח באותה סביבת פיתוח, באותו FRAMEWORK ובאותו קוד (אם התאמות או שינויים מסויימים) לבניית אפליקציית חלונות, אתר WEB, תוכנה ל-PocketPC וכו´. התקשורת בין המערכות מבוססת על WebServices שהוא פרוטוקול לחשיפת Interface של קוד דרך הרשת, והמידע (קלט/פלט) מועבר ע"י XML (גם כן, שיטה סטנדרטית לייצוג מידע). לדעתי .NET מציגה פיתרון הרבה יותר שלם לסביבת פיתוח מלאה מאשר J2EE ולכן נכון להיום יש לדוט.נט יתרון די גדול על J2EE.

The_Mighty_Perr

New member
עוד ניצחון ל-MS

בס"ד הרעיון של ה-Devices שאתה מדבר עליו אינו חדש, גם העניין של המסכים... JAVA הייתה ניסיון כושל של SUN ליצור אינטגרציה בין מכשירים ממוחשבים... Star7, מזכיר לכם משהוא??? JAVA לא הצליחה, בוא נשאיר את הויכוח הזה לעוד חצי שנה-שנה ונראה האם MS תצליח איפה ש-SUN נכשלה... בברכה...

ekampf

New member
דרך אגב

ב-18 החודש יש כנס Best Of Tech-Ed בתל אביב. זה נראה לי כנס ללא תשלום כך שכדאי ללכת למי שמתעניין בנושא. באתר של מיקרוסופט ישראל יש עוד פרטים למי שמעוניין...

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד NET. הוא רעיון! VisualStudio.NET היא סביבת העבודה - אל תטעה ותטעה! לאו דווקא ל-RAD! כל-אחד(כעקרון) יכול לכתוב שפה שתתמוך ב-NET. ב-CLR וב-VS.NET! השפה לא חייבת להיות RAD! זה שהשפות ש-MS מציעה כברירת מחדל הן בעלות סביבות RAD לא אומר כלום! NET. לדעתי יותר טוב מ-JAVA 1. יותר מדי מפתחי VB בשילוב עם הרבה יותר מדי מפתחי ++C יוצר קבוצה גדולה של מפתחים שתעבוד בכלי ובסביבה הזו! 2. JAVA מעצבנת אותי, הדבר הטוב היחיד ב-JAVA הוא שהיא מונחית עצמים לגמרי, אבל גם VB ו-#C - אז גם היתרון הזה הלך! 3. הסכם בין MS ל-COREL NET Framework. תיוצא ללינוקס כך שתוכנות דוטנט יעבדו על ווינדוס ולינוקס!!! MS תגיע עם SUN להסדר בנוגע לדוטנט ו-JAVA, כמו ההסדר עם BORLAND בנוגע לדלפי, ועם Netscape בנוגע ל-navigator... LOL אני ממש מתלהב מ-VB מונחית עצמים - עצבן אותי הרעיון שממשק הוא מחלקה PublicNotCreateble... בברכה...

חובבן

New member
לא התעמקתי ב #C אבל ניראה לי

שזאת שפה דומה מאד ל Java. אני לא מדבר על סביבת העבודה, JVM וכו´, רק על השפה. מישהוא שם לב להבדלים עקרוניים בין השפות ? מה שניראה לי מעניין ש VB.Net, #C, ++C יושבות כולן מעל אותה שפת Runtime. זה חידוש בקונצפציה שיאפשר לשלב בקלות קוד שנכתב בכל אחת משלוש השפות הנ"ל לאפליקציה אחת. אם השפה המאוחת הזאת תוכל לרוץ מעל פלטפורומות נוספות חוץ מ windows (יש סיכוי?) יש פה מהפכה של ממש.

philips

New member
הממ..

לשם הבהרה.. דעתי על ה .NET מבחינה טכנולוגית פרופר היא חיובית למדי! אני חושב שהיא תצליח ותשרוד , הא בהחלט מציגה חידושים יפים ובהחלט ניכר שאנשי מיקרוסופט עשו צעד רציני קדימה והשקיעו רבות ניכרת גם למידה מטעויות העבר שלהם ושל מתחריהם.. ועל כך מגיע הכבוד,הקרדיט והכסף.. הניסיון ע"י אנשים פה לחזות את העתיד ולהחליט שמיקרוסופט יודעת הכי טוב מה טוב וכל מוצר שהם יעשו ידרוס כל דבר אחר- הוא המקומם אותי.. אף אחד לא יודע כיום מה מהרעיונות יצליח , כולם גונבים מכולם וכך היה מאז ומתמיד.. וכבר אין לי כוח לויכוח הזה, אני בכל אופן אלך לשמוע גם מה יש ל MS להגיד בנושא..

למעלה