java script

• פותח הנושא yc3
  • פורסם בתאריך

yc3

New member
java script

שלום,יש לי 2 שאלות בקשר לביטויים רגולריים ב-java script: 1.אני רוצה להגדיר פורמט של מחרוזת עם רווח.ניסיתי לכתוב b\ ב-search, אבל כשאני מכניסה קלט שמתאים לפורמט עם רווח,הוא לא מקבל אותו כתקין.מה הסיבה?האם יש דרך אחרת להגדיר רווח? 2.איך אפשר להגדיר שהמחרוזת תוכל להכיל עד מספר מסויים של תוים(למשל עד 10 תוים בין a-z)? תודה מראש לכל העונים.

rqz

New member
כדי להגדיר רווח

שמים רווח. למשל
.* .*​
ימצא מחרוזת עם רווח באמצע (או רק רווח). עד 10 תוים בין A-Z:
[a-z]{10}​

yc3

New member
תודה על התשובות אבל

לא ממש הבנתי אותם. לא הבנתי איך בדיוק אני שמה רווח(מה הקשר לנקודות ולכוכביות?)אני יודעת שצריך להשתמש ב-b\ אבל משום מה זה לא מצליח.ניסיתי לכתוב s\(שבה במקום רווח,טאב ועוד דברים)ואז הוא כן זיהה את הקלט עם הרווח, אבל אני צריכה להשתמש דווקא ב-b\. בקשר לתשובה השניה:{10}[a-z] מחייב שהמחרוזת תהיה בדיוק עם 10 תוים,אבל אני רוצה שיהיו עד 10 תוים,אפשרי שגם פחות.

erezsh

New member
ביטויים רגולריים

את בטוחה שבזה מדובר? . פירושו כל תו בביטויים רגולריים, ו-* אומר התו האחרון מספר לא מוגדר של פעמים. + אומר לפחות פעם אחת, עד אינסוף (טוב, אני מניח שיש גבול). לשאלתך הראשונה, הפתרון שאת כנראה מחפשת הוא:
.+ .+​
שימי לב שיש רווח בין השניים. אם את רוצה מספר משתנה של רווחים, תוכלי לשים אחרי הרווח +. כמו כן, את יכולה במקום רווח לשים \s שכולל גם טאבים ושורות חדשות. בקשר לשאלה השנייה - {x,y} אומר התו האחרון בין x ל-y פעמים.

yc3

New member
ת-ו-ד-ה ר-ב-ה!!!

הצלחתי להגביל את מס' התוים. בקשר לרווח- אני לא מבינה למה צריך לכתוב +. +. ,בכל זאת ניסיתי לכתוב כמו שאמרת לי,אבל לא הצלחתי. נראה לי שאני פשוט ישאיר את זה עם s\. המון תודה.

מדריך בסיסי ל-RegExp

(לא מתמשך לנושאים מתקדמים...) http://www.webmaster.org.il/showArticle.asp?id=171 אני כתבתי אותו
בכל אופן אני מציע לך לשוטט ולשאול בפורום של האתר הזה. אתר מעולה. (אני גולש ועונה בו מידי יום). נ.ב למי ששואל למה לא רואים אותו טוב ב-FF/MOZ אז זה ידוע כבר ומנהלי האתר מטפלים בזה

למעלה