Java GUI

sitUBUsit

New member
Java GUI

ירשתי מ-JPanel כדי לצייר עליו. instance של הפאנל הנורש שמתי על פאנל אחר (שאין עליו עוד דברים). את הפאנל הרגיל שמתי על JScrollPane, ואת ה-JScrollPane שמתי בצד ימין של JSplitPane שאותו שמתי ב-JFrame. הבעיה שלי היא ב-resize, כשהציור גדול מהפנל אז לא נוצרים לי פסי גלילה, כלומר - הציור גולש ואין לי אפשרות לראות אותו. עשיתי setMinimumSize לכל האובייקטים הנ"ל וזה לא ממש עזר. עדיין יכולתי להביא את הפאנל לגודל אפסי ע"י הקטנת החלון. אני יודע ששמתי פה קינונים מטורפים ולא נחוצים. השתמשתי ב-GUI Editor של IntelliJ בשביל כל מה שהזכרתי, חוץ מבעבור הפאנל הנורש, אותו אני יוצר בקוד. ניסיתי לפשט את הקינונים הללו - לדוג' להסיר מהדרך את הפאנל הרגיל וה"מיותר", אולם כאשר אני שם את פאנל הציור שלי על פאנל גלילה, הציור כלל אינו נראה. לא ברור לי למה זאת. אני חייב לציין שהציור אינו נראה גם מהפאנל עליו הוא נמצא אלא אם אני משתשמש ב-Grid Layout שהוא 1X1. אני לא יכול לשים Layout כזה ל-JScrollPane כי הוא מסוגל להכיל רק ScrollPaneLayout. ניסיתי לסבך זאת עוד יותר ולשים על הפאנל הרגיל JScrollPane ועליו את פאנל הציור אולם גם אז חזיתי בתופעה שבה הציור אינו נראה. תודה מראש כל מי שקורא ומנסה לעזור.

voguemaster

New member
תצרף את הקוד

כל העניין הזה אמור להיות יחסית פשוט, כנראה שיש לך טעות בסיסית ביותר..

sitUBUsit

New member
טוב

* אני מעלה פרוייקט ב-IntelliJ שמדגים את הבעיה. (גם פה השתמשתי ב-GUI Editor שלהם) * זה קובץ ZIP. צריך לעשות לו rename.

voguemaster

New member
יפה לך להניח שיש לי IJ מותקנת בבית

אבל במקרה כן

sitUBUsit

New member
לא הנחתי

ידעתי. סתם, פשוט יש סיכוי טוב שהבעיה נובעת מהעובדה שהשתמשתי ב-GUI Editor, ואני לא יודע איך הייתי יוצר דוגמא כזו בלי להשתמש ב-IJ.

sitUBUsit

New member
שמתי לב שלא צריך IJ..

אפשר להורות ל-IJ לייצר את הקוד של ה-GUI Editor בתוך הקובץ אליו קישרת את ה-form (וכך גם עשיתי). כך שניתן בעצם להשתמש באקליפס לדוג' בשביל להריץ את הקבצים שפרסמתי. (כמובן שאי אפשר לפתוח לפתוח את הפרוייקט של IJ באקליפס, אבל אני די בטוח שאפשר לקמפל בו את קבצי ה-Java).

voguemaster

New member
מה אתה עושה ילד ? ../images/Emo6.gif

אני מפנה אותך לשירשור שבו דיברנו בדיוק על הדברים האלה. הנה קישור .

voguemaster

New member
ועכשיו אני מצרף כאפה עסיסית

אתה מצייר בתוך הפקד שלך ע"י לקיחת הגודל שלו וציור קווים אלכסוניים בתוכו, נו, יפה
. לא עלה בדעתך אולי שכשאתה מותח קו מהקצה השמאלי לימיני שאורכו כאורך הפקד, הציור לא יגלוש ?

למעלה