Java GUI

sitUBUsit

New member
Java GUI

שלום לחברי הפורום, שמי תום ואני חדש פה :) יש לי שאלה, וכמו שמוזכר בהגדרת הפורום, אני לא מחפש שיעשו עבודה בשבילי, אלא רק לקבל רעיונות. אז ככה: אני כותב פרוייקט בג'אווה, ואני צריך לייצג תרשים שיחת SIP (זה פרוטוקול של פתיחת שיחה).הקלט הוא פאקטס מסניפר (ethereal). אני אסביר לפי התמונה שצירפתי: כל חץ מייצג פאקט, וציר הזמן הוא מלמעלה למטה. התרשים מייצג את מעבר הפאקט, מ-user agent, ל-proxy שלו, ומשם ל-proxy של ה-UA השני, ואז התגובה וכו'. אני צריך לאפשר שכל לחיצה על חץ תפתח את תוכן הפאקט. השאלה שלי היא איך ליישם את התרשים? באמצעות canvas? אולי יש אופציה יותר טובה? אפשר לצרף listener של לחיצות ולדעת את הקורדינאטות של הלחיצה על ה-canvas? בנוסף, אני זקוק ל-parser לקבצי ה-ethereal, אני עלול לקבל אחד מוכן ממנחה הפרוייקט, ועלול שלא לקבל. אני תוהה איפה אפשר לצפות בהגדרת ה-ethereal file format? תודה מראש למגיבים.

voguemaster

New member
בהחלט canvas

ואפשר להגיב לארועי קליק עכבר עם canvas. תגיד, אתה בטוח שלא העתקת את התרשים הזה מה-RFC ?
נראה לי דומה באופן חשוד!
תראה, לגבי ethereal, הוא יודע לשמור פאקטות בכמה פורמטים של libpcap. אתה צריך או לתמוך בכולם או לדבוק באחד מהם. רק שתדע, אתה לא ממש חייב PARSER, אלא אם כן אתה רוצה להציג בדיוק את אותו המידע ש-ethereal מציג. כלומר, אם אתה לא רוצה להציג את ה-TCP flags and options ודברים כאלה, אלא רק את ה-SIP message (דוגמת INVITE) או SIP response, החיים שלך קלים הרבה יותר. כמובן זה תלוי איך אתה רוצה להציג. הייתי ממליץ לך להציג הודעת SIP בתור מה שהיא, טקסט, ביחד עם hexdump בצד, ממש כמו ש-ethereal עושה. אם אתה מחויב להציג גם את שאר תוכן הפאקטה אז אתה חייב PARSER ולכתוב אחד מאפס זה פשוט זוועה. אם תקבל אחד זה טוב, אם לא, אולי יאפשרו לך להשתמש במשהו כתוב. ד"א, בכל מה שנוגע ל-capture files אתה חייב לשים לב טוב טוב לזמנים של פאקטות כי אחרת התרשים שלך לא ייצא נכון. רק מודיע

sitUBUsit

New member
איזה RFC?

אני מניח שאתה מתכוון ל - RFC 2543, למרות שלא ראיתי בו תרשימים דומים לשלי. יש לי ספר של SIP, ששם באמת יש תרשימים נורמליים (שלא ממש דומים למה שאני עשיתי ב-paint brush באיזה 3 דקות), מה שיכולתי לחסוך אם הייתי חושב על לקחת אחד מהספר... נו מילא. בכל אופן, אני מאוד מאוד מודה לך על העזרה, מכיוון שהנסיון שלי מועט בשימוש ב-ethereal.
פעם ראשונה שאני משתמש באייקון כזה, ושמתי לב לאייקון הזה:
, ולקח לי רגע להבין שזה גאווה ולא ג'אווה חחח

voguemaster

New member
RFC 3261

מה נקרא, SIP החדש והמחודש
. בדיוק קראתי את כולו לפני כמה ימים
ואז כמובן גיליתי שיש לו מלא extensions שמקורם ב-RFCים אחרים אז ויתרתי בינתיים

למעלה