JAVA APPLET+JDBC

yair24

Member
JAVA APPLET+JDBC

שלום, היתה לי בעיה לעשות APPLET שמתקשר עם מסג נתונים ואחרי הרבה התייעצויות והרבה ניסיונות הצלחתי לפתור אותה ועכשיו באמת במחשב שלי בבית שיש בו WINDOWS2000 הAPPLET עובד טוב (הבעיה היתה בדרייבר של הDATABASE אז נתנו לי דרייבר אחר). הבעיה היא שניסיתי להעלות את התוכנית לשרת (יש לי שרת על WINDOWS2000) ושם היא לא עובדת. יצרתי DSN באמצעות CONTROL PANEL שיש לי על השרת. אבל עדיין זה לא עובד... בבית המסד נתונים נמצא בספרייה מסוימת שבשרת לא קיימת (מן הסתם) יכול להיות שזה בגלל זה יכול להיות שעל השרת אני שוב צריך להחליף את הדרייבר? הדרייבר שלי הוא "com.ms.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver" יכול להיות שעל השרת הדרייבר הזה לא יעבוד? ואם כן איך אני יוע איזה דרייבר אני צריך? יאיר

yair24

Member
נו איפה כל המומחים של JAVA?

לעשות פה ויכוחים מטופשים על מה יותר טוב J2EE או C# אתם יודעים טוב מאוד וגם לרדת אחד על השני. אבל כבר פעמיים שאני שואל על DATABASE בAPPLET ואף אחד לא עונה. יאיר

philips

New member
הממ..אנסה לעזור

אבל לא אוכל להמשיך , כי אני טס עוד מעט.. כעיקרון, אם באמת עשית את כל המחרוזת JDBC וכו´ - הכל נכון וזה עובד על WIN2000P , לא אמורה להיות בעייה עם WIN2000S ......מבחינת JDBC אבל מכיון שאתה עובד דרך גשר JDBCODBC כדאי לעבור על הספרות לגבי בעיות ODBC תחת WIN 2000 ולראות אולי בכ"ז יש שינוי כלשהו שצריך לבצע בגלל הגדרות ODBC שונות.. ה JDBC-ODBC הוא גשר בין שני הממשקים ולי נראה שהבעייה היא לאו דווקא בצד ה JDBC של הגשר.... אבל באמת שקשה להשיב מהמעט שכתבת..

mz70

New member
Are you sure that

you can communicate with an applet to a database? as much as I know there are securety restrictions to do those things, this is whay there are servlets and jsp´s.

yair24

Member
תראי...

אני עשיתי משחק ל4 אנשים שכשמישהו מנצח אז עולות לו 10 נקודות במסד הנתונים. כשהרצתי אותו במחשב בית עשיתי ניסוי כזה: פתחתי את המסד נתונים ומצב הנקודות היה 10 נקודות לכל שחקן עכשיו גמרתי משחק אחד כשהמנצח היה SHAY ושוב נכנסתי למסד ותנחשי מה?? לשי פתאום היו 20 נקודות.... אז כנראה שזה אפשרי. תודה איר

mz70

New member
All I said is

you cannot connect an applet directly to a database. ofcouerse you can do this with any other java class wich is not an applet.

yair24

Member
אהה

זאת אומרת שאם יש לי אפלט שאחת המחלקות שלו היא מחלקה שמתחברת לDATABASE אז זה אמור לעבוד? אז אולי את יודעת מה יכולה להיות הבעיה: במחשב שלי בבית זה עובד ובמחשבים אחרים לא... יאיר

voguemaster

New member
יכול להיות

שההרשאות של אפלטים אצלך פחות נוקשות ולכן זה עובד.

mz70

New member
Can you give me an example

of a connection between an applet and a database? I know that only with the help of servlets you can comunicate between applett and databases, you cannot connect directly from an applet to a database, only threw another class.

yair24

Member
כן:

יש לי מחלקה באמת שמתקשרת עם הDATABASE. והיא מוכללת בתוך האפלט. כשאני מריץ את האפלט יש טופס LOGIN שיושב על PANEL ומסתיר את הלוח של המשחק כשאני מכניס LOGIN נכון אז הPANEL מקבל HIDE ואז רואים את המשחק ואפשר להתחיל לשחק. בסוף המשחק למנצח עולות 10 נקודות. יאיר

mz70

New member
What do you mean

a class inside an applet? an applet is a class by itself... do you mean that the applet cals another class?

yair24

Member
אני מתכוון

לזה שיש לי מחלקה שנקראת CDATABASE. ולמחלקה הזאת יש מופע חבר ששיך למחלקה הראשית (זאת שיורשת מAPPLET) דוגמא:
class board extends Applet implemets actionlistener { CDataBase db1=new CDadataBase() public void init() { .... } pupblic void paint (Graphics g) { .... } } יאיר​

voguemaster

New member
תראה

למען האמת לא עבדתי בכלל עם JDBC, אבל תגיד לי משהו. בדקת את הקונסול ? מופיעות שם הודעות כלשהן ?? אני לא יודע למה זה לא עובד אבל כמו שאמרתי לאפלטים יש בעיות הרשאה כבדות. אחת מהן היא שהם לא מורשים להתחבר דרך הרשת לשום מחשב מלבד שרת הווב שממנו הם באו. יכול להיות שזה קשור. יש סיכוי גם שאתה פשוט לא יכול להשתמש במחלקה הזו בתוך אפלט (למרות שאין לי שמץ למה שלא תוכל).

למעלה