Java-פונקציות

TheOne04

New member
Java-פונקציות

האם פונקציות מופעלות רק דרך מחלקה, על אובייקטים? או שאני יכולה להפעיל אותן גם על משתנים רגילים? מחכה לתשובה בהקדם, תודה:)

zeevb

New member
אם הבנתי נכון...

פונקציות (או יותר נכון, מתודות Methods) יכולות להיות מוגדרות רק בתוך מחלקה.

TheOne04

New member
תודה../images/Emo9.gif

מברור קצר שערכתי, לאחר שהתברר לי שלא אוכל לקבל תשובה במהירות, קבלתי תשובה זהה לשלך. תודה לך!

../images/Emo32.gifפורום וצ'אט - הבדלים.../images/Emo26.gif

כשאת מדברת עם מישהו בצ'אט - התגובות שלו אמורות להיות מיידיות פחות או יותר. כשאת משאירה הודעות בפורום, יש לצפות שתגובות יתחילו להגיע כעבור מספר שעות (ולפעמים המתנה של יום-יומיים לא מוגזמת גם היא). השארת כאן שאלה, אחרי 20 דקות כבר התחלת להקפיץ, קיבלת תשובות כבר אחרי שעתיים... ההתרשמות שלך ("לא אוכל לקבל תשובה במהירות") היא מוטעית במקרה הזה...

voguemaster

New member
לא בטוח שהבנתי

אבל ננסה להתייחס: למתודות אפשר לקרוא באופן עקרוני בשתי צורות: 1. ע"י קריאה למתודה של אובייקט ספציפי (כלומר קיים אובייקט וקוראים למתודה שלו) 2. ע"י קריאה למתודה סטטית של מחלקה כלשהי (אפילו אם אין מופעים של המחלקה) לא ברור לי למה הכוונה ב"להפעיל אותן גם על משתנים רגילים". הסבר ??

TheOne04

New member
הסבר:

משתנים רגילים-שאינם אוביקטים וכיוצא באלה. תודה על ההסבר על אופן הקריאה למתודות!

voguemaster

New member
משתנים רגילים

כמו int ו-byte הם משתנים רגילים, סתם שטח אחסון פשטני. אין להם מתודות. כלומר:
int x; x.func(); /// illegal! nobody defined func() for an integer, it's not possible​
מבינה ?

TheOne04

New member
ידעתי את זה כבר מקודם, אבל

אני רגילה מC שאפשר להפעיל פונקציות על משתנים מהסוג שציינת. לגבי JAVA לא ידעתי אם זה אפשרי לכן שאלתי...

voguemaster

New member
המממ אפשר להפעיל פונק' על משתנים ??

ב-C ??? או שאני לא יודע C או שאני לא מבין מה אמרת... אפשר דוגמא ?

אלדד28

New member
אז זהו, שגם אני חשבתי ככה, אבל

תראה מה היא כתבה שם, למעלה, בחלק הראשון של השרשור. עכשיו אני לגמרי כבר לא יודע מה היא רצתה.

אלדד28

New member
זה נקרא חלק שני? ../images/Emo4.gif

זה נראה כמו שתי אפשרויות... ונדמה לי שהראשונה זכתה.

התכוונתי:

חלק ראשון של השאלה: האם פונקציות מופעלות רק דרך מחלקה? חלק שני של השאלה: האם פונקציות מופעלות על אובייקטים, או גם על משתנים רגילים?

למעלה