JAVA עזרה בבקשה

nirtheking

New member
JAVA עזרה בבקשה

התחלתי ללמוד ג'אווה לא מזמן (לבד) והתקנתי את ערכת הפיתוח של ג'אווה החדשה מהאתר של סאן (מן הסתם) אבל משום מה כשאני מנסה להדר תוכנית פשוטה מופיעה לי ההודעה הבאה :
'javac' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.​
מה אומרת ההודעה הזאת והאם זה קשור בכך שאני עובד עם תוכנה (שדרך אגב היא כן מהדרת)? תודה ניר

asihiz

New member
התקנת את ה-sdk???

חוץ מסביבת הפיתוח אתה צריך את ה-sdk שיפענח את קבצי ה'java וייצר קבצי class-

asihiz

New member
עוד דבר...

אם הרצת דרך הדוס(ומהפקודה javac אני מבין שכן),אז אתה צריך להגדיר את משתנה ה-path למסלול בו מותקנות ספריות התוכנה.כדי לשנות את ה-path של הדוס אתה צריך לערוך את הקובץ autoexec...

neko

New member
../images/Emo31.gif כבר מזמן לא מתעסקים עם

הAUTOEXEC, אפשר להגיע לPATH ע"י כפתור ימני על MY COMPUTER וחיפוש ENVIRONMENT VARIABLES או משהו כזה (כמובן בתנאי שיש לך WINDOWS 2000 ומעלה...)

nirtheking

New member
איך אני בודק???

אם התקנתי את זה או לא? כי כאשר הרצתי בדוס את הפקודה JAVA זה הראה לי הרבה טקסט ולא את ההערה הרעה there is bad comand (שגם לא אמורה להיות)

asihiz

New member
הסבר...

אם אתה לא זוכר אם התקנת משהו חוץ מסביבת הפיתוח,כנס ל-settings,ובדוק ב-add-remove programs אם ה-sdk נמצא שם,כמו כן בדרך כלל ספריות ה-sdk נמצאות ב-program files שזו ברירת המחדל בהתקנה.אם גם זה לא עוזר לך למצוא העתק את התוכנית לקובץ טקסט הסר הכל והתקן באופן מסודר... בכל מקרה אני פה לעזור לך... בהצלחה!!!!

nirtheking

New member
החלטתי

אני מסיר את מה שיש לי ב-add/remove (כולל ה-SDK שהיה מותקן שם) מוריד את הגרסה החדשה ואחזור עוד מעט

GPhoenixX

New member
זה בטח לא path ... תבדוק

תבדוק אם אתה מצליח להריץ javac מהספרייה שבה התקנת את זה mashu/mashu/bin xD אם כן, יש דרך מאד פשוטה להוסיף את התיקיה הזאת לpath variables דרך הcontrol panel אבל אני לא זוכר איך =X

למעלה