JAPANESE PPL והארי פוטר

tals56

New member
אממממ

אז רגע הכרזה כלומר הייתה על הקיר של המדרגות או על המדרגות עצמן אם כן,אז איך האנשים מלמטה ראו את זה?! הגיל שלי..אממממ בוא נסתכל בעולם שלך...אממממממ אתה בן 44 אז בוא נהפוך שניה לספר מתמטיקה שלי... אמממ חלק את גילך חלקי 2 תכפיל ב3 חלק ב6 תכפיל ב2 תחסר ב8 תעלה ב6 חלק ב2 תוסיף 3 בריבוע חסר ב6 וקבל את גילי. טוב אני חוזר לצורה האמיתית שלי קלף קלאו! ודרך אגב GB אני קצת יותר צעיר מההורים שלי...אז בקיצור אתה יכול לדעת שהגיל שלי הוא יותר קטן מ56! בסביבות -2...

GnomeBubble

New member
13? ^_^

אז אני אתן לך תשובה. בודהא הוא לא רע

dannyshadow

New member
אוי, זה מזכיר לי

מדרגות במטרו (תחנת רכבת תחתית) בחו"ל.. ממש רכבת הרים:D

Tenguy

New member
והמדרגות מלמעלה.. יש אנשים עליהן...

ונכון, CD צודק.... ככה לא מדברים !! ... אולי בגלל שאני בודהיסט-זן - אני יותר שווה נפש לדרדקים פוחזים וקצרי-רוח עם לשון נימהרת, שדרכם היא עוד הדרך הקצרה ועדיין לא במשעול "הדרך" הגדולה...

Tenguy

New member
כן, אמונתי היא זן (עברי-בודהיסט)

אך עדיין קרבוניר (אוכל בשר), וגם לא ניראה לי שאהיה אי פעם צמחוני

tals56

New member
גם אני!חוץ מהקטע של הבודהיזם

הודעה זו מופנת לGB: אממממ מה בא לי עכשיו?... בשר בקר של זוגלובק זה מה שבא לי עכשיו!

tals56

New member
שאלה על בודהיזם..

בודהיזם היא דת מונוטאיסטית? (דת שמאמינה באל אחד?)

GnomeBubble

New member
את זה עדיף לך לשאול בפורום בודהיזם

אבל בגדול לא. בודהיזם היא בכלל לא דת שמתמקדת באלים (למרות שברוב הזרמים הבודהיסטים קיימים אלים). ומכיוון שהפורום הזה הוא (עדיין) לא ויקיפדיה, אתה יכול להרוות את צמאונך גם כאן.

tals56

New member
את הצמא שלי אני ירווה במקרר

וכבר הסתכלתי בויקיפדיה אבל תודה בכל זאת!

Tenguy

New member
לא - בודהיזם שולל אמונה בכל אל שהוא

הבודהיזם אפילו שולל אמונה בבודהא (מכאן האימרה : אם תפגוש את בודהא - הרוג אותו !), לא קיימת סמכות עליונה או ישות חיצונית כמו אלוהים, ומקור הסמכות או הזהות היא פנימית, הנמצאת בתוך כל אחד מאיתנו. שבודהיסט מאמין, הוא מאמין בעצמו. הבודהא שפירושו "המואר", הוא רק מראה לנו את ה"דרך", בה כל אחד יכול לבחור את דרכו האישית (מדיטציות, למשל) לשחרור העצמי מכל האשליות הסבל שלו ולהגיע להארה. לא צריך בשביל זה תפילות, אמונות, ספרי קודש, רבנים וטקסים - כל אלה הן אשליות שרק תוקעות אותך עוד יותר בזבל... (אופפססס : בסבל...) החיים. הבודהיזם על רגל אחת היא להיות אמיתי עם עצמך, ורק מעצמך אתה יכול להבין למה אתה סובל את כל מה שאתה לא סובל, ולדעת איך לקבל את כל מה שאתה סובל מעצמך - בלי להיות תלוי באחרים, ולהיות בסופו של דבר עצמאי, חפשי ושלם עם עצמך. מחקרים מוכיחים שהבודהיסטים יותר מאושרים מכל אוכלוסיה אחרת בעולם. לא קל להבנה... אבל מעבר לזה - תצטרך לחפש בעצמך (כמו כל בודהיסט טוב....)

Tenguy

New member
OK (חישבתי וזה מתאים לטזזת שלך), אז

הכוונה בפתגם "אם תפגוש את הבודהא - הרוג אותו !" היא שאת הבודהא צריך כל אחד למצוא בתוך עצמו, ואסור לראות או להאמין במשהו או במישהו *אחר* כבודהא. אם אתה תפגוש מישהו, שהוא חיצוני ממך, ותאמין שהוא בודהא - לעולם לא תגיע להארה, וכל החיים שלך תרדוף אחרי האשליה ההיא של הבודהא.... לכן אומרים, כל מה/מי שתפגוש הוא *לא* הבודהא, ואת הרצון הטבעי - להיתלות באחר ולקוות להארה שתבוא מבחוץ - יש להרוג מייד ! כי הבודהא האמיתי שאתה מחפש נמצא בתוכך, בתוך עצמך. רק שתמצא את עצמך/טיבעך האמיתי - תגלה את הבודהא - ותגיע אל ההארה. אני קצת חושש שאחד בן 14 באמת יכול להבין את זה.... אבל אני קולט אצלך המון טיזוזי אנרגיה עם הרבה שכל ו/או פלפל - אז אולי אתה יכול להבין מה שכתבתי

GnomeBubble

New member
כמה חבל רק

שהרבה מאוד בודהיסטים בעולם שכחו את הפתגם הזה. טוב, זה בעצם קורה בכל דת - לרוב האנשים קל יותר ללכת אחרי הנחיות של אנשים אחרים מאשר לחשוב בעצמם.

Tenguy

New member
באמת מאד חבל ודיי מרגיז אותי

לראות את כל השרלטנים, שעשו שבועיים של תירגולי נשימות באיזה אשראם, או שמעו מישהו חשוב בדאראמסלה או הלכו עם סדינים בחור זה או אחר, וחוזרים לארץ על תקן של "גורו" מוסמך ל..... (מלא את החסר), וחוגגים על הארנק של כל הבורים פה, וממסחרים כל התורות והמושגים עבור כל אלה ש"מחפשים" ריגושים או את עצמם. וברור שאין להם מושג בצ'אקרות (זה כמו..צ'פאחות?), טווינה (..סוג של טחינה?), טאנטרה (..ההיפך מטראנטה?), יוגי (..גוף כמו גומי?).... גם המכונים והאוניברסיטאות בארץ ראו את פוטנציאל הכסף, ופותחים מלא קורסים בהמון כסף ברפואה סינית, תורות הצ'י, פאנג שואי, ורוכבים על האופנה הפופולרית של אמונות טפלות, טיפולים פולחניים וחצאי אמיתות עטופים בצלופן אוריינטלי של דרקונים מוזהבים... שאני ממש מרגיש שכולן הן הן האשליות מהן הזהיר אותנו הבודהא מליפול/להאמין בהן.

GnomeBubble

New member
אני לא מדבר רק על אינסטנט-בודהיסטים

מהמערב, לצערי, אלא גם על הרבה בודהיסטים מזרחיים - ורובם דווקא בזרם המהאיאנה, שהוא הזרם הקרוב ביותר לליבי (למרות שאני לא בודהיסט, ואני גם לא אהיה כנראה). כל הסגידה לבודהיסאטוות מאפיינת תת-זרמים כה רבים במהאיאנה (וגם בואג'ראיאנה - הבודהיזם הטאנטרי, שנקרא גם לפעמים "בודהיזם טיבטי" - ממה שאני ראיתי). יש המון דברים יפים באמונה שלהם, אבל עדיין נדמה לי שהרבה מאוד מאמינים החליפו את קבלת העזרה מהבודהיסאטוות בסגידה לשמה

Tenguy

New member
גם אני חושב כמוך ומצטער על זה

לכן, אחרי שלמדתי והבנתי, זו הסיבה למה אני זן-בודהיסט (או לפחות משתדל להיות...
) - הדרגה הכי מופשטת, פשוטה ולדעתי האמיתית של הבודהיזם. זה לא פשוט, כי זה מתנגש עם אנשים בארץ שאני מכיר, ושרוצים שאלך בדרכים האיזוטריות, לעיתים ממש שאמאניות (קמיעות) עם אמונות תפלות (אסטרולוגיה סינית) ותפלות למחצה (פנג שואי)...

למעלה