JAMIS Dakar XLT 1.0

JAMIS Dakar XLT 1.0

שלום חברים. למישהו יש ניסיון עם האופניים הנ"ל? איך הם לרכיבה אגרסיבית מאוד (נוטה לפרירייד)? הנה קישור לקצת יותר פרטים: JAMIS Dakar XLT 1.0 אבל מה שחשוב לי בעיקר זה יותר הניסיון האישי.. ושאלה נוספת - מישהו יודע על המחיר? בתודה מראש, מור

zahin

New member
ללא ניסיון אישי אבל....../images/Emo127.gif

במגזין MBACTION האחרון (אפריל)ישנה כתבה מפורטת על הדגם הנ"ל האופנים מקבלות ציונים טובים מהבוחנים כאופני שבילים אגרסיבים בעצם כל דגם של ג'מיס מקבל תשבוחות במגזין הנ"ל

Rider 9

New member
במגזין אחר

(אולי moutnain bike ? לא זוכר בדיוק מי מהם) האופניים זכו באופני השנה 2003 . מה שכן - אם הפרש המחיר לא גדול, הייתי הולך על ה XLT2 ולו רק בגלל הפרשי המשקל .

איני מוטרד כלל מהפרשי המשקל

אני רוצה אופניים חזקים שישרדו. משקל? שטויות. קילו יותר, קילו פחות. כל עוד יש חלק חזק ששוקל עוד כמה גרמים אבל לפחות שישרוד - אז ממש לא מפריע לי. להפך! אני מוכן שהאופניים ישקלו עוד כמה קילוגרמים חביבים בשביל חוזק יתר. ואחת הסיבות שאני רוצה את הXLT 1 דווקא זה בגלל הבולמי שמן. אני מתכוון לקפוץ דרופים של עד 2 מטר (אולי יותר ביום מן הימים) ולא בא לי שבולם אוויר יתפוצץ לי מעומס יתר...

בדיוק על זה כתבתי - ראה בקישור

ה- XLT היא שלדת שבילים שנועדה לרכיבת שבילים אגרסיבית מקסימום ולא לקפיצות של דרופים בגובה 2 מטר... בשביל זה אתה צריך שלדה ומכלולים לפרירייד- נקודה. הדקר XLT לא מיועדת לשימוש כזה אלא לרכיבה בשבילים טכניים בירידות ובעליות, ולטיולי שטח ארוכים, אלו הם לא אופני פרירייד. זו עדיין שלדה עם 5 אינץ' מאחור, לא 7. וזה לא משנה אם יש קפיץ שמן מאחורה או אוויר שמן מאחורה. בשביל מה שאתה רוצה אתה צריך: בוליט/ביג-היט/ג'מיני/Foas/RM7 או כל שלדת פרירייד אחרת. יש גם אופניים שעולים 2000 שקל ש"מ עם בולם קפיץ שמן מאחורה- זה לא עושה אותן שמישות לקפיצות של 2 מטר.

מיקי אתה צודק. אבל...

לקפיצות של מטר וחצי (תתפלא או לא) כמעט כל אופניים מסוגלים להחזיק מעמד. כן כן - כבר כמה פעמים הוכיחו לי את זה. אז על אחת כמה וכמה אופניים שמוגדרים לרכיבה אגרסיבית (שילדה מחוזקת ב-XLT למשל בהשוואה לדאקאר, הבנויים לXC ששם אין חיזוקים נוספים במקומות הקריטיים כמו צינור הראש ובמשולש האחורי) מסוגלת לעמוד בעומס של פעם בכמה זמן לקפוץ מגובה של שני מטר. אני לא אומר שכל יום צריך ללכת לחפש איזה דרופ מפלצתי, אבל הכוונה שלי היא שאם אני נתקל באחד כזה תוך כדי רכיבה שהוא לא יעצור בעדי. אגב, בקשר לבולם שמן\אוויר.. מניסיוני (ורק מניסיוני) בולם אוויר פשוט לא יעמוד בהתעללויות שלי. אני לא רוצה ללכת לחנות כל שני וחמישי כי "התפוצץ לי הבולם" - אני מעדיף בולם אמין שמיועד להתעללויות (Fox vanilla בטוח לא יבכה מרכיבה אגרסיבית) לאומת בולם אוויר שכן יבכה אחרי זמן מה והתעללות ממושכת. בנוסף בולם שמן פרוגרגסיבי ורך יותר מבולם אוויר. אני אוסיף ואומר כי הכל עיניין של טעם - ומניסיוני על ש"מ הבנתי כי התחת שלי בוחר בולם שמן. ביי ותודה על התגובה, מור

בולם שמן?

לא ידעתי שבולמים הם שמנים אבל ברצינות, גם בולמי אויר מכילים שמן לשיכוך. מה שאתה מתכוון הוא לבולם קפיץ, שמשתמש בקפיץ מתכת לאצור אנרגיה לעומת לחץ אויר. אכן יותר חזק, אמין ובעל פרוגרסיביות יותר נורמלית מתא אויר דחוס. אבל במחיר משקל גבוה יותר.

בולם שמן?

לא ידעתי שבולמים הם שמנים אבל ברצינות, גם בולמי אויר מכילים שמן לשיכוך. מה שאתה מתכוון הוא לבולם קפיץ, שמשתמש בקפיץ מתכת לאצור אנרגיה לעומת לחץ אויר. אכן יותר חזק, אמין ובעל פרוגרסיביות יותר נורמלית מתא אויר דחוס. אבל במחיר משקל גבוה יותר.

אכן. אך כפי שאמרתי קודם לכן...

כפי שאמרתי קודם לכן המשקל לא מהווה שיקול בשבילי (כל עוד יש לכך סיבה).

shpitzs

New member
הערה קטנונית...../images/Emo8.gif

רק בגלל שמדובר בעורך עיתון אופניים אני מעיר.. השם הוא Foes racing ולא foas ... עדי

יש לי XLT 2 ובינתיים..

אני מאד מרוצה.(הXLT 1 זו אותה שלדה עם חלקים ברמה יותר נמוכה) בסינגלים טכניים מפותלים ובשטח קשה האופניים ממש מבריקות. ההרגשה האישית שלי היא שהאופניים יותר מכוונות (מבחינת גאומטריה) לרכיבת שבילים אגרסיבית פלוס פרירייד מתון ולא לקפיצת דרופים. ההיגוי של האופניים די זריז, כך שלפעמים חסרה לי הרגשת ביטחון בירידות מהירות (לא טכניות). חוץ מזה - האופניים עושות הכל מצויין. לגבי המחיר- תתקשר ל"סלאלום" היבואן. שלח לי מייל אם אתה רוצה לדעת עוד.

תודה לשניכם! ../images/Emo51.gif

אז ככה, קראתי את הכתבה בMBA אך רציתי יותר חוות דעת אישיות על הדגם הנ"ל. בכל מקרה תודה ואשמח לעוד דעות! ביי, מור

bubble boy

New member
לגבי מחירים...

בדיוק אתמול הייתי בסלאלום וביררתי על שני הדגמים האלו. הxlt1 עולים 8900 , ואין אותם כרגע בסלאלום, איציק אומר שאחרי פרסום הכתבה המפרגנת בmba הם אזלו בכל ארה"ב בתוך יממה... אז רק בעתיד יגיע משלוח נוסף. המחיר ,יחסית למפרט, הוא פיצוצי , ואין לו מתחרים בתחום אופני השבילים, אז שווה לחכות. לגבי הxlt2 , הם עולים , אם אני זוכר היטב סביב 11,500. מקווה שעזרתי שחר

תודה לכולכם!

אני באמת חושב שאני אחכה למשלוח הבא. עד אז נחסוך עוד קצת כסף. תודה ! עזרתם לי מאוד. ביי, מור

shl17

New member
היגוי זריז??????????

אולי תסביר מה זה היגוי זריז. מדבריך יוצא שכאילו יש אופניים עם הגה כח לדעתי אופניים עם היגוי לא זריז הheadset פשוט לחוץ מידי(זה קורה בheadset זבל)

הכוונה היא

שבגלל זווית צינור הראש החדה יחסית (כמו באופני XC) ההיגוי זריז (הזווית היא 70 מעלות). באופני פרירייד/דאון היל זווית הראש קהה יותר וכתוצאה מכך ההיגוי "איטי" יותר. רק לשם השוואה- בג'מיני זווית הראש היא 67 מעלות ובבוליט של סנטה קרוז היא 68-69 מעלות.

למעלה