jagielnica

ornan

New member
ומעניין לעניין באותו העניין

קבלתי כעת מהאחראי (ראש העיר שלנו) על אזור בנד'ין בJRI, ג'ף צימבלר, מייל המודיע לי ש 2 תעודות לידה של אחיו של אבי נמצאו וישלחו לאחר תשלום שלי. מדובר בתעודות שלא יעלו ל JRI בעתיד הקרוב כי חלקן עדיין לא בנות 100 (כמעט...). ג'ף עשה עבודה מצוינת ושכנע את הארכיונים בפולין לשחרר רישומי תעודות עד 1917, גוייס הכסף (שלמנו יותר מהרגיל), ולאחר התחייבות מצידינו יכולנו לקבל קבצים הנוגעים לשמות המשפחה אותם אנחנו חוקרים בלבד. בתוך הרשימה מצאתי לשמחתי את רישומי הלידה של אבי ואחיו, הגשתי בקשה נוספת לקבלת התעודות וכעת התבשרתי ששתי תעודות ישלחו לאחר התשלום הרגיל בדרך הרגילה לJRI וישלחו מהארכיון בקטוביץ. מה שאני לא מבינה, מדוע ברשימות הקודמות הופיעו שמות אבי, אחותו ושני אחיו ואילו בהודעה שקבלתי עכשיו נאמר שנמצאו רק תעודות הלידה של שני אחי אבי??

בתיה4

New member
אני מניחה שאם כל אחד היה מחפש רק

ביישוב אחד או שניים הם היו שמחים לתרום את הסכום המבוקש ולקבל את קובץ האקסל עם כל המידע. הבעיה שרבים מחפשים ביישובים שונים ואז כבר הסכום מרקיע שחקים. וכיוון שאת נשמעת לי מתמצאת - האם את יודעת מה התוכניות לגבי URZAD STANU CYWILNEGO w m. st. WARSZAWIE ARCHIWUM זה לא חלק מ AGAD , נכון? תודה על ההסבר.

talia olav

New member
אני מתמצאת רק במקומות בהם יש לי

ענפים... על כל פנים Urzad Stanu Cywilnego , או USC בקיצור, הם משרדי רישום מקומיים הדומים ללשכות מקומיות של משרד הפנים בארץ. בדרך כלל משרדים אלה מחזיקים את התעודות המקומיות של המאה ה-20, לפני שהן מועברות לארכיון אזורי מרכזי. גם זה אינו חוק. אני ביקרתי המקום קטן אשר בו לפי RTRF היו צריכות להיות תעודות המאה ה-20, אך במשרד עצמו נאמר לי שתעודות היהודים הועברו לארכיון האזורי. אני משערת שהמשרדים בוורשה מחזיקים תעודות של וורשה בלבד. אופתע לשמוע שקיים קובץ אקסל לתעודות אלה, אך אין לי שום ידע בנושא.

talia olav

New member
חצי תיקון

איל, המומחה האמיתי לענייני גליציה, הסב את תשומת לבי לכך שלפחות עבור חלק מעיירות גליציה, התעודות אמנם נמצאות בוורשה ב-USC. כמו תמיד, הכי טוב לבקש הבהרות מה-Town Leader.

בתיה4

New member
תודה

כתבתי למרק הלפרן ובעיקרון דבריו דומים למה שאת אומרת.

wow1

New member
קובץ האקסל קודם לפרסום ב Jri, וכולל

מידע משנים שעדיין לא מופיעות ב Jri ולכן את משלמת עבורו 50-100 דולר. איל.

wow1

New member
על מנת שהמידע אודות הקבצים המפתים

הללו (קבצי האקסל עם מידע על משפחותיכם מתוך רשומות בנות פחות ממאה שנה) יגיע לתיבת הדואל שלכם עליכם לדאוג להפיץ את שמות המשפחות המענינות אתכם ועיירות בהן גרו המשפחות ב'בבה מציעא' של הג'ואישג'ן. כרגע מציעים את הרשומות של:
Lesko, 49o 27', 22o 19', and is 9.6 miles SSE of Sanok.​
איל.

shara1

New member
אינדקסים מהמאה ה20

שלום טליה, לפי דבריך אני מבינה שאולי ישנה תקוה לגבי מידע על סבי. הוא נולד במאה ה19 אך נפטר במאה ה20 בוולוצלאבק. ושם נקבר. בערך בשנת 1921 או 22 מכל הארכיונים ששלחתי אליהם את שאלותי, התשובה היתה אין כל מסמך. האם יתכן שתרומה של 50 אן 100 דולר יפתרו את בעיית החיפוש שלי?? ואם כן למי לשלוח???

talia olav

New member
לא!

גם תעודת הפטירה של סבא-רבא שלי לא נמצאה במקום בו נפטר, וגם לא במקומות סבירים אחרים, למרות ששמעתי עדות מאדם שזוכר את השבעה שלו מ-1934. ההסבר שקבלתי ממומחית היה שיתכן שפשוט הוא מעולם לא נרשם בשום רישום אזרחי. או שהמשפחה עשתה הרבה מאד טריקים ברישומים כדי לבלבל את השלטונות. אותו הדבר נכון לגבי רוב תעודות ענף רוזנר שלי, למרות שידועים לי פרטים מדוייקים יחסית עליהם. התרומות מיועדות ל-JRI, ומשמשות לפיענוח והקלדת האינדקסים בספרי הרישום של העיירה. אם פטירת סבך אינה מופיעה בספרי הרישום, היא גם לא תופיע בקובץ האקסל - אם קיים כזה. כך שבהנחה שבארכיון בוולצלבק הבינו את בקשתך וערכו חיפוש יסודי - לא משם תבוא הישועה.

shara1

New member
טליה תודה אבל בכל זאת היכן אני

להמשיך ולחפש?? אני בטוחה שסבי מת ונקבר בולוצלאוק .לשם היגיע המשפחה כנראה מאוטבוצק. גם לאוטבוצק כתבתי ואין כל מידה, גם לקארצב אין מידה לא רק עליו אלא על כל הענף המשפחה . למרות שיש לי תעודה מארכיון בקארצב בכתב יד פולני המעיד על הולדתה של אימי באוטווצק והיא יהודיה בת לישעיהו וציפה שרפהרץ. הם טוענים שכל המסמכים נשרפו על ידי הנאצים .אז זה אומר שאני צריכה להרים ידים ולהפסיק לחפש??? אילו עוד דרכים יש להמשך חיפוש?? אודה לך מאוד מאוד לעזרתך שרה

מרשם

אם אתה רוצה לקבל פרטים הכנס לג'ואיש ג'ן -- דטה בייס -- שם הארץ -- שם המשפחה -- קונטרול אפ --שם העיירה והרי לך כל המשפחה . ניתן לבצע אחרת קודם העיירה ואחר כך המשפחה נותן רק את שם המשפחה המדויק , באפרות הראשונה נותן את כל השמות הדומים . בהצלחה .

Ivan Ivanov

New member
יעקוב יש מקרים יוצאי דופן.

בעירה רדומישל שסבא שלי נולד בה היו לא מעט משפחות ששם משפחתם רדומישלסקי.

יעקב 1948

New member
בלי להכיר את המקרה הספציפי

אני מניח שאלו אנשים שהיגרו מרדומישל ובמקום החדש אימצו(או הודבק להם) את שם ההיכר ואח"כ מסיבות שונות חזרו לרדומישל.זה קרה כנראה בשליש הראשון של המאה ה19. יעקב רוזן

למעלה