jagielnica

jagielnica

האם למישהו מהגולשים יש איזה שהוא ידע , מסמך או תמונה הקשורים לעיירה JAGIELNICA במזרח גליציה , כיום אוקראינה .

wow1

New member
תקיש יגלניצה בתיבת החיפוש שבעמוד

הבית של הג'ואישג'ן ותקבל הפניות רבות ומענינות. איל.

יגולניצה

נו באמת ,יש לי כמות חומר אדירה ואני מעוניין בעוד. המעיין בג'ואיש ג'ן יראה מקצת מחומר העיירה שם.

אנא, הסר את נימת הזלזול ("נו באמת")

בהודעתך ביקשת איזשהו ידע, מסמך או תמונה - וקיבלת הכוונה לכאלו בדיוק. אם הינך מעוניין במשהו ממוקד יותר - אנא, פשרט מה בדיוק את מחפש. אם כבר אספת חומר ממקורות אחרים - אנא, שתף אותנו בהם, כדי שיידעו כולם לאן לא להפנות אותך. ארנון

יגולניצה

אספתי חומר רב על העיירה. דוקומנטים , תמונות ראיינתי את כל הניצולים בניתי מפה ממוחשבת של העיירה בניתי עצי משפחה של כל המשפחות שיש להם שרידים בארץ.סרקתי כל רמז במחשב , ערכתי רשימה של כ 750 אנשים מתוך דפי עד של יד ושם וסרקתי את מרשם התושבים הפולני בג'ואישג'ן , יש חומרים נוספים שידועים לי שבבוא הזמן נפענח אותם כמו תולדות רבני העיר - "ספר חכמי גליציה" וארכיון הגרף לנדסקורנסקי. בקשתי היא - אם מישהו יש לו חומר שלא ידוע לי או ידיעה כלשהיא שיעביר לי אותה. העיר היא במחוז טרנופול 10 ק"מ דרומית מצ'ורטקוב. אגב קוריוז יש משפחות בארץ ובחו"ל הנקראות יגולניצר .הן קשורות ועורכות מפגשים שנתיים . אין להן כל קשר לעיירה והן נקראות כנראה על שם נהר בשם יגול. ועוד הערה שם המשפחה שלי הוא ריזנברג RIZENBERG הנכתב בצורות רבות נוספות. יש חומר רב על הריזנברגים שמוצאם מרומניה אך אינני מצליח לקשר את משפחתי אליהם.

bilen

New member
ברוך הבא! כדי שתוכל לנצל ביעילות

את הפורום הזה, כדאי להכנס ללינקים הצבעוניים שבכותרת ולנסח את הבקשות בנפרד עפ"י הנושאים השונים שמופיעים כאן בשאלותיך והארותיך המעניינות (כמו עניין יגול). אני בטוחה שלאורך זמן, תוכל להפיק מכך הרבה תועלת. בהצלחה בהמשך החיפושים.

יעקב 1948

New member
יגולניצר

אמנון, שמחים שיש לך הרבה חומר אך מתקשים לנחש מה אין לך. בקשר למשפחת יגולניצר וה"אין קשר לעיירה".השם דבק בהם במקום יישובם החדש.כשהתגוררו ביגולניצה היו להם שמות משפחה אחרים או שעוד לא היו להם בכלל. מי שהתגורר בוילנה נקרא איך שנקרא ורק עמ מעברו למקום אחר זוהה עפ"י מוצאו וילנר או וילנסקי (תלוי אם נשאר ברוסיה רבתי או שם פעמיו מערבה). ברור מכך שגם אם שם המשפחה זהה קרוב לודאי שקירבת דם היא מקרית. יעקב רוזן

יגוניצר

קביעתי זאת היא לאחר בירור עם ראש המשפחה מאחד מקיבוצי עמק בית שאן ( נפטר בינתיים ) . למשפחה הזאת יש נציגות גדולה בארצות הברית והם עורכים כנסים ויודעים היטב את עברם . ידוע לי שיהודים נקראו על פי מקצועם או מקום מגורהם. זה מקרה היוצא מן הכלל המעיד על הכלל. אשר לשאלתך מה אין לי . אולי מי מכם יכול להדריך אותי איך אני מקבל את כל המידע על כל תושבי העיירה הנמצא המרשם התושבים הפולני. ידוע לי שחלק מהחומר תורגם ונמצא בג'ואיש ג'ן אולם נראה לי שחלק מן החומר טרם תורגם. כמו כן ידוע לי כי חומר מרשם התושבים מועבר לאחר מאה שנה לארכיב המרכזי. מה עם החומר מתחילת המאה ועד לשואה איך מעתיקים את הפרטים הנמצאים בו. יש נציגות של קרן לאודר בורשה העוסקת בתרגום המרשם קבלתי את האימייל שלה , כתבתי לה , אך לא קבלתי תשובה.

האם התכוונת ליגולניצר מנוה-איתן?

אם כן (ובעצם, גם אם לא...), זהו בן-דודה של אמי, אשר נפטר לפני שנים אחדות, ואשר קיבלתי מרעייתו תמונות לא מפוענחות של משפחתם/משפחתנו. אכן, מדובר במשפחה ששומרת על הגחלת ונציגיה מנסים כל הזמן למצוא עוד ועוד פרטים. ארנון

lutz2

New member
עצמון אמנון שלום לך,

האם הכוונה שלך לשלמה יגולניצר? הוא למד איתי באותה כיתה,אכן הוא נפטר היה נשוי ללאה דורנברג אף היא בת כיתתי,אם אנני טועה אחיו גר בהרצליה ,גימלאי של אגד,

בוודאי, וכבר דנו בעבר בקשר ההרצליני

המחבר אותנו... והרי אתה מכיר גם את הגיס (אחי הבעל במקרה הזה) של דודתו (אחות אמו) של שלומיק, דב ליבמן... ארנון

lutz2

New member
ארנון בוקר טוב,

אכן דננו בעבר בנושא אני רק הזכרתי את זה כי זה הופיע פה[

talia olav

New member
מהודעותיך לא ברור אם אתה

מעוניין ברשימות למחקר משפחתי, או לפרסום במדיום ציבורי כלשהו. לגבי תעודות מהמאה ה-20 - ככלל חל עליהן חוק חסיון המידע, ולכן ניתן לקבל רק תעודות משפחה. ה-JRI עוקף לעתים את המגבלה בטיעון של "הצלת חיים" - למטרות תרומות מוח עצם וכד'. לכן עבור חלק מהעיירות קיימים קבצים של המאה ה-20. אך הכלל הוא שהקבצים אינם מופצים או מפורסמים, אלא כל חוקר יכול לקבל את המידע המשפחתי שלו בלבד. לגבי המאה ה-19 - אתה אומר שישנן תעודות של מופיעות ב-JRI. צריך לבדוק אם הוכן כבר קובץ של האינדקסים שלהן, והוא טרם עלה משום שאין עדיין די תרומות, או שטרם הגיע תורו. במקרה זה תוכל לקבלו תמורת תרומה מתאימה. אך בדרך כלל תצטרך לחתום שהשימוש הוא אישי בלבד. אם ישנן תעודות שטרם אונדקסו - צריך לברר מה הסיבה. בכל מקרה הכתובת לשאלות אלה היא מרק הלפרין (או סוניה המר, בעדיפות שניה)

בתיה4

New member
אפשר לקבל הסבר?

האם פירוש מה שאת אומרת הוא שיש ב JRI מידע גם לגבי המאה ה-20? אפשר לכתוב אליהם ולבקש? תודה

talia olav

New member
בדרך כלל לא קיימים בידי JRI

האינדקסים מהמאה ה-20. אך חברי הפורום וגם אני נתקלנו במספר ערים ועיירות חריגות. ככל הידוע לי המידע על קיום האינדקסים אינו מפורסם ברבים (למעט עבור קרקוב באתר שרשים). מהנסיון הצר שלי, המידע על קיום האינדקס הועבר אל אנשים שפנו ל-Town Leader והתעניינו באפשרות תרומה וקבלת קבצי האקסל. קבלת המידע היתה כרוכה בתרומה. מפאת חסיון המידע, עבור המאה ה-20 לא מועבר הקובץ בשלמותו אלא המידע המשפחתי בלבד. בכל מקרה יש להדגיש שוב כי מדובר במקרים חריגים.

בתיה4

New member
מחירו של קובץ אקסל

הוא 50 דולר. לפחות כך זה היה כששאלתי לפני שנה. רק עוד לא ברור לי מה מופיע שם. לא הצלחתי להבין האם הרישומים מכילים עוד מידע מעבר למה שמוצאים ב-JRI או שנים מאוחרות יותר או מה שרואים זה מה שיש גם באקסל. תודה

talia olav

New member
לא מדובר ב"מחיר קובץ אקסל" -

עד 1905 - כל המידע מועלה בסופו של דבר ל-JRI וכולם נהנים מהמידע ללא תשלום. אולם מי שתורם לעיירה מסויימת נהנה מהזכות לקבל את המידע עוד לפני שהוא עולה לרשת. חשוב לזכור שכל פרוייקט ה-JRI מתבסס על תרומות! מתן קובץ האקסל מהווה תמריץ לתרום לאינדוקס העיירה. ואם ישנה יתרה - הסכומים משמשים לאינדוקס השנים הבאות ככל שהן משתחררות (בתקופה זו - 1903-1904). השקפתי היא שמי שתקציבו מאפשר זאת בהחלט צריך לתרום לעיירות בו הוא מתעניין במיוחד. לגבי המאה ה-19, אם המידע כבר עלה לרשת - קובץ האקסל לא יחדש לך דבר. היתרון של הקובץ הוא שכל המידע של העיירה לפניך, וניתן למיין אותו בחתכים שונים. זאת בניגוד לחיפוש ברשת ב-JRI, שאינו מאפשר בד"כ לקבל את כל הרישומים מעיירה מסויימת. במקרים חריגים ניתן גם לאתר רשומות עם טעויות בשם פרטי (למשל, אם במקום רוזנר נרשם פוזנר). לגבי המאה ה-20 - כאמור מדובר בחריגים. הכי טוב לפנות אל ראש העיר בה את מתעניינת ולברר.

למעלה