Jadę jutro do Polski

Jadę jutro do Polski

מי שיהיה בוורשה בחודש הקרוב מוזמן להשאיר הודעה כאן כיצד ליצור איתו קשר. ומי שיהיה לו הרבה זמן פנוי שם מוזמן להתגייס לניקוי/תרגום/מיפוי מצבות בבית הקברות (מנהל המקום, ישראל שפילמן, מאד יודה לכם ואני בתמורה אראה לכם היכן חנות השוקולד/ממתקים הכי נחמדה ומענינת בעיר).

שרה16

New member
אפשר הסבר../images/Emo92.gif

מה אתם עושים שם,ובמיוחד מה חלקך בכח. אני לא מתכוונת לנסוע לפולין בתקופה הקרובה,אם בכלל,אבל נראה לי שיש באמתחתך סיפור מעניין על שימור ומיפוי בית קברות.

בעיירה בה נולדתי ליגניציה

יש אדם (בעצם משפחה) שגרה בבית הקברות, כן יש דבר כזה, יש בית גדול שחלקו התחתון בית כנסת ומטבח שבו עד היום נותנים למעוטי יכולת ארוחות חמות, ובחלקו העליון דערה גדולה ששם חיה המשפחה. אותה משפחה אחראית על "שלמות" ונקיון בית הקברות ומקבלת כסף מוורשה. אותה משפחה מחזיקה רישומים של מי שקבור שם, כאשר לא מצאתי את הקברים של משפחתי פניתי אליהם ובשניה הובילו אותי למקום. למען האמת לא הבנתי מי בדיוק משלם להם הממשלה ו/או הקהיליה היהודית. בשיחות שקיימתי עם אנשים מהקהיליה היהודית בקרקוב הבנתי כי הם מקבלים גם תרומות מארצות הברית ומישראל.

roy14

New member
תראו את מי מצאתי פה../images/Emo141.gif../images/Emo105.gif

ככה במקרה נתקלתי בפורום הזה נכנסתי קראתי ודיי נחמד פה, למרות שאני לא פולניה, אבל מה זה משנה, אני מתנהגת כמו אחת, ככה בעלי טוען. והופ ראיתי אותך. יקירתי לאן נעלמת לי? מה שלומך? ומה קורה?

באיה

New member
היי רוי, איזה עולם קטן ../images/Emo8.gif הא ../images/Emo35.gif

את בטוחה שסביח לא הלשין עלי
כי הוא יודע מהיום הראשון שאני נמצאת פה ובעצם הוא שגילה לי על הפורום הזה שמתאים לי מכל הבחינות. (וגם היה האביר שלי על סוס הלבן בשעת הצורך, ואני יודעת שהוא יכחיש זאת אם תשאלי אותו) על התנהגותך כפולניה גם אם את לא, היא כזאת על בטוח בהכרי אותך. אם את שואלת למה נעלמתי משם
אז פשוט זה הפסיק לעניין אותי, ולבטח את מנחשת את הסיבה, וזה לא המקום לפרט כאן. אז ירוקה
שלי נחמד לראותך גם כאן, ואני מזמינה אותך לכתוב מתי שתרצי. גם אם את לא פולניה, את לבטח מכירה הרבה כאלה, ועל כן את יכולה לכתוב עליהם. להתראות מתישהו כאן וגם שם

roy14

New member
איזה יופי../images/Emo141.gif../images/Emo105.gif

איזה קבלת פנים חמה, ממש אני מרגישה בבית, עם הפולניות. כן אני מבינה למה ברחת, גם אני קצת נעלמתי שם, ומה גם שסביח בארץ עכשיו, אז בכלל שקט. והוא לא הלשין לי עליך........ תודה על ההזמנה, לוקחת אותה ברצינות, רק שלא יאשימו אותי בפולניות יתר. מה שברור שכן. על כל פנים אני בעוד חודש וחצי, מגיעה לבקר בארץ, אוי א ברוך גדול מאוד כי זו משימה לא קלה בכלל. אבל הסבתות מתגעגעות, לא אלי חלילה, אלא לנכדה. אפשר להבין. אבל נורא קשה לי עם זה, ואני מתחילה לתהות אם זה לא הצד הפולני המזוייף שלי.
יאללה אני מקווה לתרום לפורום הפולניות. ואת יודעת מה, אולי אפילו להכריז שאני פולניה מזוייפת, גאה. נשיקות

roy14

New member
תודה רבה, פולני גאה../images/Emo105.gif

תודה על ההזמנה, ואכן, למרות שאני פולניה מזוייפת, אני מצטרפת אליכם. מה שכן, שמחתי מאוד על קבלת פנים החמה. לא כל יום מקבלים קבלת פנים חמה, ועוד מפולני ולא סתם פולני, אלא, פולני גאה. תודה.

באיה

New member
רוי, תודה לך על היענותך ../images/Emo24.gif

חובה שאפגש איתך כשתגיעי לארץ. תכתבי לי במסר את התאריך והיכן. את הפרצוף שלי את כבר מכירה לפי התמונות מהמפגש הקודם שלא נכחת בו. והגרוזיני המכוער כבר פה ככה בהאש האש?
על ראשו.

אני מגיע

עם קבוצה בעוד חודש אבל לא יהיה לנו זמן להתעכב. יש לי בוורשה חבר טוב שעוסק בנושא, אבדוק עימו את הנושא יותר בפרוטרוט.

למעלה