IVIG

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
IVIG

ד"ר אלקיים שלום בפגישה האחרונה עם הראומטולג הומלץ לי לנסות 5 ימי טיפול של Ivig מאחר וכל הטיפולים האחרים ללופוס כמו אימורן, מתטרוקסט, סלספט נכשלו בשל עליה באנזימי כבד ותופעות לוואי קשות ובשל העובדה שאני לא מצליחה להיגמל מהפרדניזון וכבר לוקחת אותו כמעט 4 שנים רצוף ועל מינונים גבוהים. המינו של הטיפול שהומלץ הוא 40 גרם.האם המינון הזה נחשב לגבוה? מה בכלל יעילות הטיפול ב- IVIG בחולי לופוס ( לציין שאין לי טרומבוציטופניה)? האם טיפול ב- 5 ימים יצליח באמת להפחית ולהפסיק את השימוש בסטרואידים או שיש סיכוי שיהיה צורך לחזור על הטיפול? מה הם תופעות הלוואי של הטיפול הזה? סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש ל3

IVIG

אני מניחה שהכוונה הינה 40 גרם ליום במשך 5 ימים- זהו המינון המומלץ לאדם השוקל סביב 60 ק"ג.הטיפול בIVIG מקבול בעיקר לטיפול בתופעות המטולוגיות כגון תרומבוציטופניה או אנימה המוליטית , אם קיימת מעורבות שרירים דלקתית ובמקרים של מעורבות המערכת העצבים הפריפרית - ניתן גם לנסות אותו במקרה של כשלון של הטיפולים האחרים המאפשרים " לחסוך" בסטרואידים כפי שציינת אותם- האם קיבלת פלקניל או כלורוקווין ? ומה הם הביטויים העיקרים של המחלה ? זה עשוי לעזור לגבש החלטה לגבי תופעות לוואי- הם לרוב מינוריות- יתכנו כאבי ראש או תופעה של רגישות יתר - כמו כן הטיפול אסור במקרים בהם קיימת נטייה לקרישיות יתר או מחלות כלי דם אתרוסקלרוטית

ל3

New member
ד"ר אלקיים תודה על התשובה ולשאלתך.

נסיתי פלקווניל ואני עדיין לוקחת אך ירדתי מ- 400 מ"ג ל- 200 כי מאחת מבדיקות שדה הראייה היה שינוי בין אור אדום ללבן. לגבי הסמנים של המחלה אצלי אז הם : כאבי פרקים, חום כבר למעלה משנה וחצי שברובו סופיברילי אך לעיתים עולה על 38, נשירת שיער, פריחות ועייפות קיצונית. לפי מה שרשמת לי המינון אם כך לא מתאים לי כי בעקבות הטיפול הממושך בסטרואידים לצערי העלתי רבות במשקלי ( אני גם סובלת מקושינג סינדרום בעקבות הטיפול) ומשקלי היום הוא יותר מ- 60 ק"ג אם כך מדוע הרופא המליץ על מינון הנמוך מהמינון המתאים לי????

למעלה