IVF

נטל

New member
IVF

שלום רב: מחר אני אמורה להתחיל בזריקות דקפפטיל וכן ב-24/03 גונל F וכמובן כל הפרוצדורה לקראת שאיבת ביציות.. את האמת אני קצת פוחדת. שמעתי על המון תופעות לוואי. אצלי הכל בסדר הבעיה היא אצל בעלי ספירת זרע נמוכה. אנא הסבירו לי בבקשה מה הם תופעות הלוואי שנלוות לטיפול זה מה השלבים ומה הם סיכויי בכלל להכנס להריון בטיפול זה? אשמח מאד לקבל תשובות. יום טוב - וכמובן רגוע נטל

ינסון

New member
ברוכה הבאה

נטל יקרה, ראשית ברוכה הבאה בצל קורתנו..אני מאחלת לך שהייה קצרה עימנו ומעבר מהיר לכיוןן הפרדס בפורום השכן. כל אישה מגיבה שונה להורמונים הניתנים לה במהלך הטיפול. יש נשים הסובלות מכאבי ראש, שינויים במצבי רוח, תיאבון מוגבר או היעדר תיאבון ועוד כל מיני. אני מקווה שתהיי מאותן נשים שחוות מעט מאוד תגובות ומצליחות כבר בסיבוב הראשון..כן כן יש לנו כמה סיפורי הצלחה כאלו ואני מקווה עבורך שתיכנסי גם את לרשימה מרשימה זו. בינתיים, הרבה הצלחה, יונת

אולה *

New member
ברוכה הבאה נטל! ../images/Emo20.gif

גם אני עוברת טיפולי IVF עקב בעיות בזרע. אני מבינה שאת תזריקי דקא כל יום - זה נקרא דקא קצר. לא ניסיתי את הפרוטוקול, אני על דקא ארוך - אותו מזריקים פעם אחת. אבל את גונאל אני אוהבת, הוא ממש ידידותי כלפי, אין תופעות לוואי, הזריקה לא שורפת. הסיכויים ב-IVF... טוב, לא היו עושים טיפולים אם לא היו הצלחות, אה? כמובן שיש סיכוי. האם דיברו אתכם על איקסי - מיקרומניפולציה? אל תפחדי מ-IVF. כמובן, הריון אחרי סקס עדיף, אבל השד לא נורא כל כך. איפה אתם מטופלים? בהצלחה, אולה

רומי 007

New member
נטל יקרה../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

ההודעה שלך התחבאה לה כאן למטה ורק במקרה ראיתי אותך. אז קודם כל - בהצלחה וברוכה הבאה ורצ"ב צרור פרחים. ולשאלתך, תופעת הלואי לIVF היא כמובן תינוק! זה אמנם יכול לקחת זמן אבל יש גם כאלה שזבנג וגמרנו. החששות מהשאיבה הראשונה ידועות ומובנות אך כשתהיי אחרי זה תצחקי (נקווה שכמו שרה אימנו) כי זה לא יותר מורכב מדברים אחרים שכבר בוודאי עברת, ככלות הכל, אף אחד לא מתחיל לנסות להכנס להריון במחלקת IVF. ותגידי, כשבחרת בכינוי הזה ידעת שנטל בצרפתית זה לידה?

מרב.

New member
ונטל בפורטוגזית זה חג המולד...

וגם אחת נערים היפות ביותר בברזיל

נטל

New member
תודה../images/Emo24.gif

וואו אתם לא יודעות כמה ריגשתם אותי.... קודם כל אני ממש ממש מודה לכם הצלחתם לרגש ולעודד אותי כאחד !! תודה!!! (לא ידעתי שנטל בצרפתית זה לידה השם שלי המקורי הוא נטלי). יש לי עוד שאלה ברשותכם - האם להזריק בבטן זה כואב? ואם יש שיטות להפיג את הכאב? רב תודות - נטלי

אולה *

New member
לגבי הזריקות

אני משתפנת להזריק בבטן
ומשתמשת בשרותי המזריק האהוב - בעלי. הוא ממש מיומן - אחרי כ"כ הרבה זריקות, זה נוח, אנחנו גמישים במקום ובשעה. יש בנות שמשתמשות במשחת אמלה לאילחוש מקום הזריקה - מורחים כשעתיים לפני ושמים ניילון נצמד. אני לא. כי זריקות גונאל ממש לא כואבות (בטוסיק). יש זריקות אחרות - לזריקות גסטון אותם לפעמים נותנים אחרי ההחזרה (פרוגסטרון בצורה כלשהי תמיד נותנים אחרי ההחזרה - בכדורים/נרות/זריקות). הגסטון ממש כואב, זהו חומר מאוד שומני. אני משתמשת במשחה הומאופטית טראומיל - נגד מכות וסימנים כחולים. עוזר. מקווה שלא הפחדתי אותך. אולה

נטלי, ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

האמת עוד לא הגעתי ל- IVF אז אני לא יודעת כלום על זה, אבל אני מאחלת לך שיעבור לך מהר מהר והסיכוי יהיה 100% לחודש זה. ברוכה הבאה ושתצאי מהר לפורום הבא. מכל ה-
ד.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

לדקפפטיל יכולות להיות תופעות לוואי ( אבל ממש לא חייבים לקבל אותן ) כמו של גיל הבלות- גלי חום, עצבנות, יובש בנרתיק, סחרחורות. הגונלF נחשב להורמון ידידותי יותר, אבל הוא בכל זאת הורמון שניתן במינון גבוה, ולכן יש לו לפעמים תופעות לואי של סחרחורת, חולשה, נפיחות בבטן, צבירת נוזלים בחלל הבטן, עייפות, חוסר ריכוז. לא כל אחת זוכה לחוות את תופעות הלואי, וגם אם כן- לא את כולן. חשוב שתהיי מודעת, ואל תבהלי אם תרגישי עייפות, או קצת לחץ בבטן- זה טבעי ונורמלי. דבר חשוב נוסף- לשתות הרבה, כי ההורמונים גורמים לספיחת נוזלים לחלל הבטן, וזה יכול לגרום להתייבשות רקמות באיזור- כך ששתיה מרובה תקטין את הנזקים. הסיכוי בגדול הוא 30%, אבל כמובן שמשתנה לפי המצב. שיהיה רק בהצלחה
נועם

נטל

New member
טיפולי שיניים?../images/Emo101.gif

וכמו שאתן יודעות אני היום מתחילה להזריק דקפפטיל, ומחר יש לי טיפול שיניים האם קיימת בעיה כל שהיא לטפל בשיניים ולהזריק במקביל דקפפטיל? או שזה בסדר ואין בעיה בכלל?? ודרך אגב תודה על תשובות מרגיעות - ואני מניחה שיהיו לי עוד המון שאלות בכל שלב. תודה תודה נטלי

נטל

New member
שאלה נוספת

מה פירוש המונח פרוטוקול? ומה ההבדל בין דקא קצר לארוך? מצטערת על ריבוי השאלות... תודה

אולה *

New member
אין שום בעיה עם טיפולי שיניים

אל תדאגי. פרוטוקול - זהו מושג שרופאים משתמשים בו, זהו "תפריט" של טיפול - איזה הורמונים, באילו מינונים, כמה זמן וכו´. דקא ארוך - דקפפטיל 3.75, דקא קצר - דקפפטיל 0.1 (או מספר אחר, לא זוכרת בדיוק). ואין שום בעיה עם מספר השאלות. אולה

יובל@

New member
../images/Emo32.gif האם ידעתם ש...

וזהוא ציטוט מתוך תשובה של פרופ זיידמן בפורום שלו: "הדקאפפטיל כאשר הוא ניתן בפרוטוקול קצר "מרוקן" בשלב ראשון את מאגרי הגונדוטרופינים בבלוטת ההיפופיזה דבר שמחזק את הגירוי של הזריקות, וגם מעלה את הסיכון לגירוי יתר שחלתי." התשובה ניתנה לשאלה : "האם הסיכוי לגירוי יתר שחלתי גבוה יותר כאשר משתמשים בדקא הקצר לעומת הדקא הארוך?". יובל

עמית@

New member
נטלי שלום- בשום שלב בטיפולים וגם

בהריון.. אין בעייה בטיפול שיניים- כמו בכל טיפול יש לודא שאת לא אלרגית אבל אני מניחה שאם הית- כבר היית יודעת אל דאגה זה לא יפגע בטיפול בהצלחה

רומי 007

New member
עקרונית אין בעיה

תמיד תמיד מידעים רופא כולל רופא שיניים בעניינים האחרים. חלק מהזמן יש אופציה שאת בהריון ואז למשל חשוב מאוד לכסות את הגוף במגן כאשר מצלמים. יש תרופות שמקבלים לשיכוך שאולי לא מתאימות. באופן כללי - בשלב הדקקפפטיל בטח אין שום בעיה.

@ריטה

New member
תשובה

אז קודם כל לגבי הסיכויים אם לשפוט על פי עצמי, אז אני נכנסתי להריון בהפריה הראשונה. (הייתה לנו אותה הבעיה, ויש אומרים שבבעיות זרע ההפריה היא בעלת סיכוי גבוה יותר) לגבי תופעות הלוואי: בעיקר התנפחות (ודווקא לפני הטיפול הזה ירדתי מאוד במשקל והייתי מאוד חתיכה) אולי קצת מצבי רוח, אבל בסה"כ זה מאוד אינדיווידואלי, והעיקר אין מה לפחד התהליך עצמו לא מסובך וב"כ לא כואב. שיהיה בהצלחה!!!!! הכי חשוב

למעלה