ivf

תלוי מה מוביל אותך ל ivf

בחורה בגילך (בהנחה שאת בת 32) שהולכת ל ivf למשל בשל בעיה קלה בזרע/ או בעיה מכנית אצלך, אז משיקול כספי הייתי ממליצה ללכת קודם לציבורי. רק לסבב הראשון של ה ivf ואכ אם חלילה לא הרית לעבור לפרטי.
הפרוטוקול הראשון שמקבלים לרוב לא דורש יצירתיות יותר מידי כי אין מידע נוסף על המטופלת (בהנחה שלא יודע מראש איזשהי בעיה אקזוטית אצלה). לדעתי חבל לשלם יותר. מה גם שלרופאים שבאמת כדאי ללכת בפרטי (לא ללכת לכל אחד רק למומלצים !!) תורים ארוכים. אז תקבעי תור ובינתיים סבב ראשון בציבורי.
&nbsp
אבל.. אם הסיבה היא רזרבה נמוכה מאוד או גיל (כלומר אם היית עשור אכ)- אז השעון מטקטק מהר יותר וכדאי ללכת ישירות לפרטי.
&nbsp
בהצלחה !!
 
תשובה

תודה על התשובה��.
הבעיה אצלי .. שחלות פולציסטיות.
עשינו 4הזרעות בציבורי ו1 פרטי.
ועכשיו עוברים לivf.
בפרטי היה לי גירוי יתר שחלתי...
 
במקרה כזה

נראה לי שבאמת כדאי ללכת ל ivf הראשון בציבורי. חבל על הכסף וכו.
רק חשוב מאוד לתת לרופאים את המינונים שהיו לך בהזרעות. בפרט אם אכן היה לך גירוי יתר (לעיתים פוסקים זאת למרות שהבעיה היא אחרת וספירת הדם לא מראה על גירוי יתר).
אגב.. יש שיגידו שמאחר ובציבורי מי שמסתכל על התיק והמעקבים זה מספר רופאים (בישיבת צוות) ולא רק רופא בודד.. ומאחר ועם פולציסטיות לוקחים משנה זהירות.. אז דווקא החשש מגירוי יתר בציבורי הוא נמוך יותר. מצד שני, יותר סיכוי לקסטינג (הקטנת מינון באמצע סבב מחשש להגיה לגירוי יתר- אך זה גם פוגע הרבה פעמים באיכות הביציות) ולתוצאות פחות אופטימאליות של הסבב. ועדיין.. אישית במקומך הייתי הולכת לציבורי וכבר עכשיו משריינת תור לפרטי לאחד המומלצים הגדולים.
 

PAND76

New member
מצטרפת לחדשהפה

אם היית נניח בסביבות 40, הייתי אומרת לך לא לבזבז זמן ולגשת לתותחים הכבדים. אבל עכשיו, את הכי לא בגיל. למעשה, יש מצב שאת תיקלטי בטיפולים הראשונים.
ישראל היא מעצמה של פוריות, כך שיוצא שגם בקופות החולים, יש רופאי פוריות נגישים, טובים, עם כל הציוד לבדיקות זקיקים, שיכולים לטפל בך בבתי חולים, שהיחידות בהן טובות לא פחות. וזה חשוב שלפחות בהתחלה, יהיה מי שיממן הכל, כך שתוכלו להתמקד בבדיקת תגובות הגוף שלך ובטיפול עצמו ולא בשאלה מהיכן יבוא הכסף.
 

haych

New member
מסכימה לגמרי עם חדשה פה

אם אתם לא מוסברים או שמדובר בבעיה קלה - תני צ'אנס לציבורי. אם לא הולך - תעברי רופא.
אנחנו עכשיו במצב הזה - עשינו סבב אחד בציבורי שלא הלך (עברנו כמה החזרות של עוברים) ואת הסבב השני אני אמנם כן אתחיל בציבורי, אבל אני מתחילה להתיידד עם הרעיון של לעבור לפרטי (בעיקר כלכלית) כי בציבורי יש פחות פתיחות לחידושים ולבדיקות שהן מעבר ל- must.
בהצלחה!
 

נועה312

New member
יש גם אופציות אחרות

למשל יש רופאי קופה בעיקר במרכז שאת מטופלת אצל רופא אחד ועושה שאיבות והחזרות בבית חולים פרטי ולא משלמת לרופא כסף על הטיפול. הרופא שלי, ברקוביץ', הוא רופא קופה של מכבי. אני בכללית ומשלמת אבל הטיפול שלו במטופלת מכבי לא שונה מהטיפול שלו בי.
חוץ מזה יש בחלק מהבתי חולים הפרטיים כמו אלישע מסלול חצי פרטי שבו את מטופלת על ידי סבב רופאים כמו בציבורי רק בבית חולים פרטי ועושה בבית חולים הפרטי את השאיבות וההחזרות.
 
למעלה