IVF

IVF

חג שמח.
אז לאחר 3 מחזורי גונאל F ללא הצלחה: עם הזרעה אחת שלא הצליחה, הגיע הזמן לעבור לIVF.
הגוף קצת חלש, לאחר שלושה חודשים עם גונאל F ופתאום להיות בלי- שוק לגוף.
לעוד מישהי קרה דבר כזה??

בכל מקרה בבקשה כתבו לי את תהליך הIVF מההתחלה, כולל הפגישה עם הרופא/ה ובקשת האישור מהקופה.

תודה

haych

New member
יכולה להסביר על הציבורי

קודם כל, לגבי הגונאל, לא מוכר לי מה שאת מתארת, אולי זו סתם חולשה/שינוי מזג אוויר.

לגבי התהליך, מה שאני עברתי:
אני המשכתי לIVF עם אותה רופאה שטיפלה בי מרגע שפניתי לראשונה בנושאי הפוריות.
התבקשתי לעשות כל מיני בדיקות (מחלות זיהומיות, ספירת דם, פאפ ושד כבר היו לי עוד מלפני ובטח צריך גם פרופיל הורמונלי - גם את זה היה לי.) גם הבעל נשלח למספר בדיקות דם (בדיקת זרע כבר הייתה לנו).
הרופאה צריכה למלא טופס בן עמוד אחד, בו כתוב בקצרה מה עברת עד כה וכמה הזרעות עשית. החוק היבש הוא שמאשרים IVF אחרי 3 הזרעות אבל יש יוצאים מן הכלל. לי אישרו אחרי 2 מאחר ויש לי גם חצוצרה חסומה.
בטופס הזה את צריכה לבחור את הבית חולים שאת מתכוונת לבצע בו את הטיפול. אני בחרתי בבי"ח בו מטפלת הרופאה שלי. היא מעבירה את הטופס ותוך יומיים כבר קיבלתי אישור מהקופה בסמס.
ברגע שיש אישור, אפשר לקבוע תור לבי"ח לפתיחת תיק. צריך טופס 17 בשביל זה.
מגיעים, הרופאה מכירה לך את הצוות - אלה המזכירות, זאת העו"סית אם את צריכה, אלא האחיות, עוברת על התיק שלך ומסבירה את התהליך. מוודאים שיש לך את כל הבדיקות.
מקבלים פרוטוקול מהרופאה ומתחילים לאחר קבלת הוסת הראשונה. בד"כ ביום ה 2-3 צריך לעשות א"ס (אולטרסאונד) לבדוק שאין ציסטות, ובד"כ מתחילים להזריק מיום 5. כל כמה ימים בהתאם לפורטוקול מגיעים לא"ס ובדיקות דם ובהתאם להם נקבע מועד השאיבה.
גם לשאיבה צריך טופס 17.
ביום השאיבה מגיעים (בציבורי מטפל מי שנמצא באותו יום, ללא קשר לרופא שנתן את הפרוטוקול) וממתינים מלא, כשבין לבין מחליפים לחלוקים, נותנים את הזרע, לוקחים לך מדדים ובדיקות דם אם הן לא עדכניות (לא הייתה ספירת דם בת כמה חודשים ועשו לי בכ"ז. באותה הזדמנות היא כבר פתחה לי וריד). נפגשים עם המרדים וחותמים על טפסים, נפגשים עם צוות המעבדה וחותמים על טפסים ועוברים לחדר ניתוח, לשם הבן זוג לא נכנס.
המרדים מחבר את חומר ההרדמה למחט שבוריד הפתוח - והולכים לישון שינה מתוקה מתוקה :)
לאחר ההתעוררות נמצאים בהתאוששות ולאט לאט מותר לשתות - האחיות נותנות תה ובחלק מהמקומות גם כריך או עוגיות. מכניסים את הבן זוג ומעבירים דיווח על מספר הביציות שנשאבו. כשרואים שאת בסדר נותנים לך מכתב שחרור והנחיות - ויאללה הביתה. למחרת מתקשרים לומר מה מצב ההפריות ומתי להגיע להחזרה והנחיות לגבי תמיכה הורמונלית.
גם בהחזרה יש את עניין החלוק/מדדים/פגישה עם המעבדה שאומרת מה איכות העובר ועורכת זיהוי שזה באמת העובר שלך (התאמה בין מס' הת.ז שלך למה שכתוב על המבחנה). נכנסים שוב לחדר הניתוח, הבן זוג יכול לבוא. עולים על הכסא, ספקולום ואחות שעוזרת עם US בטני. הרופא מוצא את המקום הטוב ביותר להחזיר אליו ונותן אוקיי למעבדה להעביר את העובר. מכניסים אותו (את לא מרגישה כלום, רק את ההצקה של הספקולום) ואז מחזירים את המבחנה למעבדה שתאמת שבאמת היא ריקה והעובר הוכנס. קמים ורצים לשחרר את השלפוחית המלאה. שוב מכתב שחרור עם הנחיות לגבי תמיכה וכו' ועם תאריך לבטא.

בהצלחה!

PAND76

New member
לא חוויתי מה שתיארת. אצלי דווקא הקלה לגוף בלי ההורמונים.

הנפיחות יורדת, כנ"ל מידה אחת - שתיים במכנסיים. החזה כבר לא כזה של שחקנית פורנו שקשה לסחוב ומפסיקים לצעוק על הבעל רק בגלל שהוא נושם
.

לגופו של עניין, IVF זה תהליך מבורך. מקבלים מכתב הפנייה לקבלת התחייבות מרופא פוריות בקופה, או מרופא פרטי אם בחרת כזה. מגישים אותו לפקידה בסניף הקופה ומתחילים לעשות בדיקות, כדי לקבל אוקיי סופי מהרופא, שאפשר לתת פרוטוקול ולהתחיל בתהליך. הבדיקות כוללות בדיקות דם כלליות (גם לכל מיני וירוסים), בדיקת פרופיל הורמונלי, ממוגרפיה, צילום רחם, משטח פאפ וגם כמה בדיקות לבעל (HIV, צהבת, בדיקת זרע). כבר תקבלי רשימה מהרופא. עד שתסיימי, כבר יהיו התחייבויות מהקופה לשלב א' וב' (שזה שאיבה והחזרה) ואם בחרת רופא פרטי, גם תקבלי אישור לבית מרקחת, להנפקת תרופות. אחרי שסיימת תחזרי לרופא, והוא ייתן מרשמים לתרופות שצריך לקנות וגם הנחיות, מה לעשות כשמגיע המחזור. תדריכים להזרקה תקבלי מהאחיות בקופה ויש מלא סרטונים בנט, שמסייעים מעולה. בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה, במהרה!

למעלה