ivf+pgd

dana1144

New member
ivf+pgd

שלום לכולן,
האם למישהי יש ניסיון ומושג האם קופות החולים (בדגש על מכבי) מאשרות לבצע תהליך שכולל pgd בבית חולים אסותא? באם יש אישור לpgd מהקופה האם התהליך באסותא מסובסד כפי שהוא בבתי החולים הציבוריים?

אשמח בכלל לכל מידע אם יש לכן לגבי תהליך הpgd בדגש על אסותא
תודה רבה:)

LinoyHa

New member
אסותא אשדוד

הי, אני בתחילת טיפולי pgd באסותא אשדוד-ואני במכבי. הטיפול מסובסד לפחות באשדוד. מעבדת הpgd נמצאת באסותא רמת החייל, וגם לשם הגעתי עם טופס 17 שילמתי רק על בדיקות דם. לא יודעת איך זה באסותא אחר אבל אני חושבת ששווה לבדוק את הנושא.
שיהיה המון בהצלחה

dana1144

New member
היי

ממש תודה על התשובה שלך עודדת אותי מאוד!
האם אפשר לשאול (ואת ממש לא חייבת לענות אם לא בא לך) האם עשו לכם בעיות במכבי בדרך לאישור הpgd ועל איזה אחוזי מחלה מורשים מדובר? אני חוששת מתהליך קבלת ההחלטות כי הבנתי שלא ממהרים לאשר אפילו שיש אישור מגנטיקאי.
שוב המון תודה:)

LinoyHa

New member
יעוץ גנטי

עשינו יעוץ גנטי בהדסה בתשלום ללא סיבסוד. ברגע שהייתה לנו תשובה של היעוץ פשוט קבענו תור למרפאת ivf באסותא אשדוד לא היינו צריכים הפניה. משם הפנו אותו למעבדת pgd-היה צורך בטופס 17, הגשתי בקשה באפליקציה וזהו. בפגישה עם הpgd ביקשו מאיתנו לעשות בדיקות דם לבעלי לי ולהורים שלו ואז צריך טופס 17 נוסף בכדי שהם יריצו את הבדיקות דם ויבנו את המאגר, גם פה לא הייתה בעיה בקבלת טופס 17 פשוט הגשנו להם את היעוץ הגנטי, הפניה של המעבדה. באמת שלא נתקלנו בשום בעיה בדרך. עוד פעם אציין שמדובר בבית חולים אסותא אשדוד, לא יודעת איך זה עובד בסניפים אחרים. בעלי חולה במחלה שמועברת ב50% וביטוי המחלה הינו 30%. לא יודעת להגיד לך אם יש תנאי "סף" לאישור ביצוע התהליך.
ציינת שאת מפחדת שלא יאשרו לך, אז רק רציתי לדעת למה את חושבת ככה. הייתם כבר ביעוץ?

dana1144

New member
כן היינו בייעוץ

היי, תודה רבה לך על ההסבר המפורט! אנחנו ממש בתחילתו של התהליך שכמו שהבנתי לוקח חודשים וכבר אין לי סבלנות לחכות לכל האישורים והפרוצדורות מסביב לכן אני די מתוסכלת ועדיין רואה הכל שלילי

עד שנגיע לשלב שממש מתחילים "לעבוד" יעברו בטח איזה 3 חודשים והציפייה כ"כ קשה. היינו כבר בייעוץ גנטי והומלץ לנו לעשות pgd. כעת אני בשלב שמחכה לאישורים מהקופה ולכן חוששת מהתשובות שלהם.
בכלל, מלבד הצורך בivf רגיל כל הסיפור סביב הpgd הזה מעלה כ"כ הרבה חששות שהסיכויים ירדו ויש הרבה מתח סביב העניין.
שוחחו איתי מאסותא במרכז ואמרו לי שאם יש אישור מהקופה אז הם מספקים את השירות לכל ה"אסותות".
הבנתי שאת כבר ממש מתחילה בתהליך אז קודם כל כיף לך:) מאחלת לכם המון בהצלחה והרבה כוחות ותחזרי לעדכן בכלל איך הולך התהליך ואיך זה בשילוב עם נושא הpgd
בהצלחה וחיבוק

LinoyHa

New member
תודה רבה.

תודה, אני באמת לקראת הטיפול הראשון, מתרגשת בטירוף.
התחלתי את התהליך בדצמבר אז ככה שזה לא לוקח יותר מידי זמן, בגלל שלא יכולתי להגיע לאחד התורים שנקבעו לי ונאלצתי לדחות אותו בשבוע פיספסתי חודש אחד. ובנוסף, התעכבנו בגלל בדיקות דם של ההורים של בעלי. ככה שבפועל יכולנו להתחיל כבר בפברואר. אז סה"כ שלושה חודשים זה לא כול כך נורא במיוחד שעסוקים בלבצע בדיקות.
הייתי ממליצה לך להתחיל לעשות בדיקות, גם ככה את ההפניות לבדיקות מקבלים מהקופה. הייתי ממליצה לך כבר לקבוע תור לביצוע סקר גנטי, כירורג- בדיקת שד.ביצוע בדיקת pap אצל רופא נשים.
יש עוד בדיקות אז אם את מעוניינת לדעת את מוזמנת לפנות אליי בפרטי.
שיהיה המון בהצלחה.

קבוצת וואטסאפ

היי, יש קבוצת וואטסאפ נהדרת ל pgd עם המון ידע, אם מעניין אותך שלחי לי טלפון פה או בפרטי

למעלה