IVF- שאלות של מתחילה

אינדי88

New member
IVF- שאלות של מתחילה

היי,
לקראת IVF ראשון... יש לי כמה שאלות שאשמח אם מישהי תדע לענות עליהן...

קצת רקע- בת 30, פוליציסטית, יש ילדה לי מתוקה בת 1.5 מהזרעה. זרע תקין.
כקגע אנחנו אחרי 4 הזרעות (ראשונה "תפסנו" ביוץ טבעי שלי) ו-3 נוספות עם הורמונים כאשר בכל הזרעה בין 2-3 זקיקים. מציינת שבהזרעה השניה בסבב הנסיונות הנוכחי היה הריון כימי.

סיכמנו עם הרופא שאם ההזרעה הזו לא תצליח נעבור ל-IVF ולצערי ההזרעה לא צלחה..
רציתי לשאול מספר שאלות:
- האם נפוץ שפוליציסטיות עוברות להזרעות? או שזה מצביע על כך שיש לנו עד בעיה שלא עלינו עליה עדיין?
- בגלל שאין לי ביוץ טבעי, אם יש החזרה של מוקפא, האם אצטרך להזריק גונאל על מנת ליצור ביוץ? וגם אוביטרל?
-שאלה מעט טפשית- אבל נותנת לי תחושה של מעט שליטה בתהליך- מהם סיכויי ההצלחה של הפריה?
- האם אוכל להחזיר 2 עוברים בהחזרה הראשונה? או שבראשונה תמיד זה 1? מי מחליט- אנחנו או הרופא?

סליחה על החפירה..
תודה רבה, מאחלת חג שמח ורגוע לכולן, ובשורות טובות

טוליתי

New member
ברוכה הבאה אינדי

לשהות קצרצרה בלבד
. בבקשה לא להתרגל...
&nbsp
בגדול, נפוץ מאוד שכשלמישהי לא הולך בהזרעות עוברים ל-IVF. לגבי פוליציסטיות, מדובר בתופעה (ולא בעיה) נפוצה מאוד. יש קשת של תופעות שיכולות להגדיר אישה כפוליציסטית. לא חייבות להופיע כל התופעות כדי שאישה תהיה פוליציסטית, כך שמנעד הנשים הפוליציסטיות רחב מאוד. כמנהלת פורום ותיקה אני מכירה פוליציסטיות רבות שנכנסו להריון מהזרעה (כפי שקרה לך, ואיזה יופי.), ולעומתן כאלה שנזקקו ל-IVF. לו היית בת פחות מ-30 הייתי מציעה לך (ואיני רופאה) לנסות עוד כמה הזרעות, לפני המעבר ל-IVF, אבל הגעת לגיל שאפשר להתחיל...
אי אפשר לדעת אם ישנה בעיה נוספת בשלב הזה. מה שטוב ב-IVF, זה שמדובר בכלי שהוא לא רק טיפלי אלא גם אבחוני. פעמים לא מעטות עולים על הבעיה ב-IVF.
אפשר להחזיר מוקפאים על בסיס הורמונלי. יש תוכניות רבות ומגוונות. לרוב משתמשים בתכשיר אסטרוגני (אסטרופם/פרוגינובה) ואח"כ גורמים להורמונים לעלות כמו בביוץ ע"י אוביטרל (לרוב, אין ביוץ בעת נטילת תכשירים אסטרוגנים) או דומיו, ואז תקבלי תמיכה של פרוגסטרון.
סיכויי הפריה משתנים מאישה לאישה. באופן כללי, מקובל שהסיכוי בכל מחזור טיפול עומד על כ-25%, כך שרוב הנשים ייכנסו להריון בתוך 5 טיפולים (ויש רבות ומצוינות שייכנסו להריון אחרי הרבה יותר טיפולים).
לגבי החזרת העוברים, מקובל להחזיר ב-3 ההחזרות הראשונות עובר אחד בלבד, אלא אם איכות העוברים נמוכה במיוחד. המטרה היא הריון בריא ואימא בריאה, ובטח לא פגות (ששכיחה בהריון מרובה עוברים), לא הפלה (ששכיחה יותר בהריונות מרובי עוברים) או רעלת הריון ששכיחה אף היא בהריון מרובה עוברים. יש המלצות למספר העוברים שמחזירים של אגודת אייל"ה, ולא בכדי. כמובן, שיש רופאים שבאופן מסורתי מחזירים יותר עוברים, ואצלם רואים גם יותר סיבוכים.
לא סליחה על החפירה
. מוזמנת לבוא כל יום ולשאול מה שבא לך
, בשביל זה אנחנו פה.
מקווה שעניתי, מקווה שהרגעתי,
ומחכה להצלחה שלך.

אני פוליסצטית

ועשינו ישר ivf היו ניסיונות לעשות הזרעות אבל היו כל מיני עניינים ותכלס מעשית לא עשיתי מעולם הזרעה (ריבוי זקיקים/ ציסטה/ סיבוב שחלתי..) ואז - הריון ראשון מivf וכעת הריון שני גם Ivf הרופא שלי אמר לי עוד לא הייתה לי מטופלת ששמחה לעשות Ivf .. שיהיה בהצלחה!

אינדי88

New member
תודה

איזה כייף, בשעה טובה ובשורות טובות! בהחלט מעודד.
אתמול חתמנו על כל הטפסים לקראת ואני באמת מקווה שהדרך לא תתארך מידי..

נועה312

New member
עונה

יש לא מעט פוליציסטיות בפורום הזה וגם בקרב החברות שלי מהטיפולים שהגיעו לivf ואחד הדברים המעולים בivf לעומת ההזרעות הוא שיש סיכוי טוב שיהיו לך מוקפאים בגלל שאת פוליציסטית וכנראה תגיבי יפה והמוקפאים האלה יוכלו להפוך לילדים העתידיים שלך אם תרצו עוד אחרי ההריון שבתקווה בקרוב יגיע. אני כרגע בהריון עם עוברית שהוקפאה לפני 3 שנים מביצית בת 32 וזה עדיף על הביציות שיש לי כנראה היום בגיל אוטוטו 36..

למעלה