Ivf ראשון

Ivf ראשון

היי בנות, חדשה בפורום, שיא המבולבלת ואובדת עצות.
הבעיה אצלי היא שאני לא מבייצת. הזקיקים שלי לא מבשילים מעצמם ועד היום מעולם לא קיבלתי מחזור בלי נטילת גלולות או מזרזים.
הגעתי לפרופסור בן הרוש (אשמח לשמוע מעוד מטופלות שלו על הניסיון שלהן, כי אני קצת מבולבלת לגביו) וניסינו הזרעה.
לא הצלחנו להגיע לשלב ההזרעה, כי במשך חודש הזרקתי פיוריגון במינונים שונים, היו לי המון זקיקים קטנים והם פחדו מהריון מרובה עוברים. בשלב הזה הזקיק הכי גדול שנצפה היה בגודל 12.
אחרי זה ניסינו להגיע להזרעה באמצעות כדורים, שאני לא זוכרת את שמם (דופסטון אולי?) שגם לא הועילו בכלום.
ואז נקבע ivf. הזרקתי פיוריגון, הגענו ל12 עברנו לצטרוטייד, לא קרה כלום חזרנו לפיוריגון וצטרוטייד והם התחילו לגדול (הרבה זקיקים בבת אחת) כששני זקיקים היו הכי גדולים בגודל 17. באותו יום הרופא אמר לי להזריק עוד קצת צטרוטייד ופיוריגון, ערב ובוקר, ובאמצע הלילה שאחרי להזריק 3 דקפפטיל (כואב משהו, לא?) ולהגיע לאסותא ביום שני. לא הבנתי מה הולך להיות כי לא עברתי הדרכת אחות (נפלתי בין הכיסאות) ושאלתי אותו אם לבוא עם הבן זוג, ואז התברר שאני מגיעה לשאיבה.
מאוד התרגשתי. שאבו 5 ביציות. חשבתי שבדרך כלל שואבים בסביבות ה10 15 אז נלחצתי.
בשחרור האחות אמרה לי ליטול אסטרופם ואנדומטרין בוקר וערב מיום למחרת. שעתיים אחרי שלקחתי את הכדורים, הרופא אמר לי להתחיל אנדומטרין (מסתבר שלא הייתי אמורה ליטול אסטרופם).
ביום רביעי הגעתי להדרכת אחות והמזכירה אמרה לי שהסבב הסתיים ושאני צריכה לחכות לסבב הבא. אמרתי מה פתאום הסתיים? אני מחכה להחזרה. ככה בעצם נודע לי שלא היו הפריות.
הן דיברו על זה כאילו אני יודעת, וכאילו זה אומר שנגמר הסבב. נשברתי כי הכל היה כל כך מעורפל מבחינתי.
פתאום ביום חמישי אני מקבלת הודעה מהרופא שזוהתה הפריה אחת ושאולי אבוא להחזרה בשישי, ימשיכו לעקוב.
הגעתי להחזרה, הרופא תוך כדי ההחזרה התחיל לדבר על הסבב הבא, שננסה בדרך אחרת, כאילו אני בהזרעה. כי אני בעייתית מבחינת המינונים, צריך להיות מאוד מדוייקים איתי כי או שכל הזקיקים מגיבים בבת אחת, או שלא מגיבים בכלל.
אז שאלתי אז מה שאנחנו עושים עכשיו זה סתם? הוא אמר יש עובר אז מחזירים.
שאלתי מה אני יכולה לעשות כדי להגדיל סיכויים? להיות רגועה ואוחי סלק עוזר לרירית. יופי. אז יש לי עובר חסר סיכוי ברחם... מרגיע בסך הכל, אני רק הולכת מוזר כדי לא לפגוע בו.
איזה ארוך.
אם הגעת עד לכאן את מלכה, אז בטח לא תהיה לך בעיה לענות לי על לפחות אחת מהשאלות הבאות:
להחליף רופא?
נכון זה הרבה זמן בשביל הפריה והסיכוי להצלחה קלוש?
רמת כאב דקפפטיל מ1 עד 10?
מכירה את הצוות הרפואי של אסותא (רופא אחר כל יום)?
מה עושים אחרי ההחזרה????? מה אוכלים, מה שותים, זה כאילו הריון?
באופן כללי מה כדאי לקחת במהלך הטיפולים (חוץ מחומצה פולית אני לא מכירה כלום)?

תודה לשורדות, אם יהיו, אם לא אני לגמרי מבינה :)))

haych

New member
נשמע מאוד מאוד לא נעים

אין לי איך לעזור לצערי, כי אני ממש לפני ה IVF הראשון, אני פה רק בשביל ה

לי זה נשמע שלגמרי צריך להחליף רופא. את צריכה להרגיש בטחון ברופא שלך, ולא נראה שזה המצב. נשמע שבכלל כל ההתנהלות שם לא תקינה, גם של הצוות.
אני יודעת שזה קשה, אבל תנסי להתעלם מההערות שלו על עובר חסר סיכוי. שמעתי על לא מעט מקרים של עוברים מדרגה נמוכה שהפכו לתינוקות חמודים. אל תתני לו להוריד אותך.

PAND76

New member
הי חמודתי. את רק התחלת. טבעי שאת מבולבלת.

לא כתבת בת כמה את. איני מכירה את רופא הפוריות שלך ומעולם לא טופלתי באסותא, אבל נשמע לי שהוא עודנו לומד את הגוף שלך ואת תגובותיו ולהחזיר עובר גם אם אחד, אל סביבתו הטבעית הרחם (כשידוע ששם הם אמורים להתפתח הכי טוב), לדעתי זה מעשה אחראי וכבר היו היקלטויות כאלה מעולם. כך שלא הייתי ממהרת להחליף רופא (אני החלפתי את שלי אחרי 2 סבבים, כי הוא לא נתן לי שום סיכוי, צחק עלי ובכללי היה מתנשא ומנוול גדול). את יכולה לאכול ולשתות כרגיל למעט אולי סושי ואלכוהול וביצים חיות. ולגבי הדקפפטיל - זו זריקה שורפת, נכון. מאחלת לך שזה טיפול ראשון ואחרון אבל גם אם חלילה לא - מתרגלים לתחושה הלא נעימה של הזריקה הזו, די מהר. סלק אמור לשפר את מצב רירית הרחם. אני אישית - לא מחזיקה אצלי סטוקים. כשיוצא אוכלת.

את יכולה לנוח היום, אולי גם מחר כי במילא שבת. ראשון המשיכי כרגיל. עבודה (אלא אם את בעבודה פיזית כמו בניין
), התעמלות מתונה. יכולה לאכול סלק וגם לעשות שופינג ולבלות עם הבעלול וגם ללכת רגיל. הם שם גם אם לא תצמידי רגליים
למרות שאני מבינה אותך. ולגבי תזונה בטיפולים - תתייעצי לפני כל תוסף שאת לוקחת שקראת עליו, עם הרופא. אבל בגדול - אין כאן משהו מיוחד. הגוף שלך מגיב יפה ומפה זה רק משחק של ניסיונות וסטטיסטיקות. בהצלחה מכל הלב לשהות קצרה פה ולידיים מלאות.

אביב12320

New member
כן. להחליף רופא! תמיד יש תחושה שאם נחליף אולי נפסיד משהו

אבל מהמקרה שעברת נשמע שאת לא בידיים הכי טובות ושאין לך הרבה מה לאבד, יש מספיק רופאים הרבה יותר מקצועיים ומכבדים. ממרום 10 טיפולי IVF לדעתי שום דבר בסיפור הזה לא נשמע תקין. התהליך כ"כ קשה ומורכב שממש חשוב שיהיה רופא שתוכלי לסמוך עליו וכשתגיעי לאחד כזה אני בטוחה שלא יהיו לך התלבטויות יותר, תרגישי שאת נמצאת במקום הנכון.

תלתלית20

New member
אויש

ממש הרגשתי תסכול בשבילך...ככה הרגשתי תקופה ארוכה כשלא היה מי שיכוון ויסביר לי מה עומד בפניי עד שמצאתי את הרופא המדהים שלי ואיתו התחלתי את התהליך.
נשמע שכדאי לך לבדוק רופא אחר שיהיה יותר קשוב ומסביר , בכל זאת זה תהליך לא קל...
לגבי דקפפטיל - הזרקתי שניים לקראת השאיבה, זריקה לא נעימה כי המחט טיפה יותר עבה והחומר שורף אבל זה שניה וזהו...
תהי חזקה ובהצלחה!!!

תשובות

1. האם להחליף רופא זאת החלטה שלך. גם אצל רופא שאני מאוד מרוצה ממנה יש פעמים שפחות. הפריה מאוחרת לא קשורה לרופא.
2. גם סיכוי קלוש הוא סיכוי.
3. רמת כאב דקפפטיל תלוי למה משווים. מול כאב בלידה (שאני מאחלת לך לזכות בו בקרוב) 1. אומרות פה בנות לשים קרח לפני (לא ניסיתי). אני עם כל בזריקות קודם מנסה לגעת עם מחט בעור ולאתר אזור פחות רגיש. יש נקודות שלא כואב בכלל, ולפעמים זה מצליח פחות.
4. לא
5. משתדלים להיות חיים רגילים. אפשר (ליתר בטחון) להתנהג כאילו את בהיריון
6. קיבלתי המלצה לחומצה פולית 5 מג, מולטיויטמין לנשים, אומגה 3, ופרוביוטיק. על דעת עצמי אני לוקחת 10 q ולפעמים dhea.
אני אישית בכל סבב שואלת כבר על סבב הבא. זה לא שאני לא מאמינה בהצלחה, אני רק מכירה כמה הדרך ארוכה (אצלי).
מאחלת לך בהצלחה כבר מהבהב הזה!

אליסקה

New member
היי

לגבי הרופא שלך - הוא לא ממש בסדר שלא הסביר על התהליך, אבל מבחינת הטיפול נשמע לי שהוא ״לומד״ את התגובות שלך, וסבבים ראשונים הם תמיד סוג של ניסוי וטעייה, אז לגבי זה אין מה לעשות. אני מציעה שבסבב הבא תנסי לשאול יותר שאלות ולדרוש הסברים, ותראי אם זה הולך יותר טוב מבחינת האינפורמציה. יכולה לומר לך שהרופא שלי סופר זמין בוואטסאפ, ושאחרי כל שאיבה בא לעדכן כמה נשאבו, ולמחרת - כמה הופרו ומתי ההחזרה. באופן כללי נראה לי שפחות מקובל שתשמעי את זה מצדדים שלישיים...
לגבי סיכויי ההצלחה - אני לא חושבת שהם קלושים. זה שהיית הפרייה אחת מתוך חמש עוד לא אומרת שזה עובר דפוק, ובאופן כללי את אמורה לקבל מהרופא או מהמעבדה את דו״ח העוברים, כדי לדעת מה דרגת העובר (וגם אז זו לא ממש אינדיקציה, כי גם עוברים בדרגה 3 או 4 נקלטים והופכים לתינוקות חמודים ובריאים).
לגבי הדקפפטיל - אני אישית לא זוכרת שזו זדיקה כואבת, אבל אני מניחה שזה אינדיבידואלי. לצערי אין לי טיפים להקלה.
אחרי ההחזרה תמיד התנהגתי כרגיל, כולל סושי, אלכוהול, ספורט וכו׳. ivf יכול להיות תהליך שמסתיים בהריון אחרי סבב או שניים, או אחרי חמישה סבבים ויותר, ולא ניתן לדעת מראש מה יקרה. כל שלילי הוא אכזבה בגלל תעצומות הנפש המושקעות, ולכן החלטתי מראש שאני מתנהגת כרגיל ככל האפשר לכל אורך הדרך. אני לא מאמינה שיכול להיגרם נזק בשלב כה מוקדם של ההתעברות.
בהצלחה!

למעלה