Ivf פתיחת תיק

Hope87

New member
Ivf פתיחת תיק

בוקר טוב

אני ובעלי צפויים להתחיל טיפול ivf ראשון.
כרגע ביצענו את כל הבדיקות שהרופא הפנה אותנו ואנחנו עדיין מחכים לתשובות של חלק מהבדיקות.
האם מנסיונכן כדאי כבר לפתוח תיק בבית חולים? או שצריך להמתין לכל התוצאות?
פתיחת תיק כרוכה בהפנייה של הרופא המטפל או שאפשר פשוט לגשת לשם?
אשמח לקצת תובנות.
תודה!!!

haych

New member
שיהיה בהצלחה!

אני מניחה שתלוי איזה בדיקות חסרות, ומה הגמישות של הבי"ח.
אני פתחתי תיק כשהיו חסרות לי בדיקות בודדות ולא הייתה בעיה, אמרו לי לשלוח כשיהיו תשובות. אני מניחה שתרמה לזה גם העובדה שהמשכתי בטיפול עם אותה רופאה.

כדי לפתוח תיק צריך לקבוע תור לפתיחת תיק+להביא טופס 17.
הרופא אמור להסביר לך הכל.
האם קיבלת כבר את אישור הקופה לתהליך?
איזה בדיקות חסרות לך? ממה שאני יודעת לוקח זמן לקבל רק תוצאות של איידס+פאפ. לי היו חסרות בדיקות איידס (ובדיקות כלליות) ולא הייתה בעיה לפתוח תיק.

אצלי קודם כל הרופאה הגישה בקשה לקופה ובמקביל הפנתה לבדיקות. תוך יומיים התקבל אישור, אז יכולתי לקבוע תור ביח' IVF לפתיחת תיק. הם הנחו אותי בטלפון מה להביא+טופס 17. התקשרתי לקופה, הם וידאו שיש לי אישור לטיפול ובעקבותיו נתנו את ההתחייבות.
הגעתי לתור עם כל המסמכים שהיו לי ועם ההתחייבות, עשיתי את ההליך הבירוקרטי, קיבלתי הנחיות להשלים בדיקות דם כלליות ויצאתי משם עם פרוטוקול.

Hope87

New member

תודה על התשובה המורחבת:)
כרגע חסר לי פאפ (מניחה שייקח עוד שבועיים עד שתתקבל תשובה) ולא יודעת אם צריך או לא גם אין לי עדיין תוצאות של הבדיקות הגנטיות...
לגבי האיידס- כמה זמן מחכים? חשבתי שכבר למחרת היום קיבלתי את כל תוצאות בדיקות הדם..
כל השאר כבר קיבלנו תוצאות.
לא היה לי מושג שצריך גם אישור של הקופה לפתיחת תיק..
נראה שיש עוד תהליך עד שנוכל להתחיל :/

haych

New member
לגבי האיידס

האמת שרק בפורום הזה הבנתי שצריך לקחת את התוצאות של האיידס ושהן לא מגיעות לאתר ולא שמתי לב בכלל שלא קיבלתי אותן..
בגלל שלא אמרו לי כלום מהיחידה, אני מניחה שהן הגיעו ישירות על הרופאה (היא הייתה הרופאה שלי בקופה והמשכתי איתה לIVF). בינתיים אני מקטינה ראש, כבר התחלתי טיפול (שהפך בסוף להזרעה) ואף אחד לא אמר שמשהו חסר.

אישור הקופה לוקח כלום זמן. הרופאה ממלאה טופס, את צריכה להגיד באיזה בי"ח את רוצה לעשות את הטיפול, היא ממלאה מה עברת עד עכשיו ואז הועדה מחליטה אם לאשר או לא. כל מה שאני כותבת מתייחס לציבורי, אין לי מושג איך זה עובד בפרטי.
אני קיבלתי סמס מוזר מהקופה תוך יומיים וכשהתקשרתי הם אמרו שכשמקבלים סמס כזה זה אומר שהקופה אישרה את הבקשה. בקיצור, זה ממש לא מה שאמור לעכב אותך, זה צ'יק צ'ק.

PAND76

New member
צריך הפנייה של הרופא, כן. אבל אחרי שיש אותה

אפשר לפתוח תיק ולהזרים את תוצאות הבדיקות אחרי (בתנאי שכבר יש בייסיקס, כמו פאפ, צילום רחם וכו'). לא חייבים לחכות.

haych

New member
לדעתי זה לא חובה, תלוי למה הפנו אותך ל IVF

למשל, יש לי חברה שלבעלה בעיית זרע קשה, והם התחילו ישר בהפריות כי עם הזרע שלו לא היה סיכוי להצליח באופן טבעי. לכן היא לא נדרשה לצילום רחם.
אם אין בעיה ידועה, הייתי מציעה לך לעשות קודם כל צילום רחם לפני שאת עוברת תהליך מורכב כמו IVF כי יכול להיות ששם טמונה הבעיה. אני ניסיתי להרות במשך שנה וחצי לפני שפניתי למרפאת פוריות. הרופאה שלחה אותי דבר ראשון לצילום רחם - והתגלו 2 חצוצרות חסומות. פתחו לי אחת מהן, מה שנתן לי את האפשרות להכנס להריון טבעי או עם הזרעה בלבד. רק אחרי שזה לא קרה עברתי ל IVF.

PAND76

New member
יש מקרים שפוטרים מזה. כשיש אנדומיטריוזיס וכו'

אנחנו התחלנו טיפולים בגלל בעיית זרע של בעלי, ובכל זאת דרשו ממני צילום רחם. אולי בגלל גילי. הייתי כבר 39.
זה עוד משהו פחות לעשות ואם אפשר בלי - למה לא. אני אישית לא נתקלתי במקום שלא דורשים את זה, אבל כאן יש מומחיות גדולות ממני ואם הן אומרות שיש מקומות ומקרים שלא דורשים - הן לבטח צודקות.

היא321

New member
תלוי בבי"ח. אני בזמנו התקשרתי ל 3 בתי חולים שונים

באחד קבעו לי תור ואמרו להביא רק הפניה.
בשני ביקשו לפקסס להם הפניה+התחייבות לפני שקובעים תור בכלל.
בשלישי שלחו לי במייל רשימה של בדיקות שצריך לעשות לפני ורק אחרי שיש לי את כל הבדיקות לפקסס להם תוצאות+הפניה+התחייבות.
כמובן שהלכתי על הראשון, בלי קשר לתנאים הקלים היתה לי העדפה לבי"ח הזה

טוליתי

New member
קיבלת מענה מהגולשות,

נותר לאחל הצלחה מהירה
.
עדכני אותנו, אם בא לך
.

למעלה