IVF פרוטוקול

tuli2210

New member
IVF פרוטוקול

צריכה להתחיל IVF ופגשתי רופא מקסים שהסביר לי שבגלל האנדו הוא רוצה לעשות לי פרטוקול של חודש!!! חודש?!
כי הוא רוצה לעשות לי דיכוי ארוך ואח"כ להמשיך עם הגונאל.
עד היום עשיתי 8 הזרעות מתוכם 3 עם הורמונים (כ- 9 זריקות לסייקל ) וחודש נשמע לי מטורף.בנוסף הוא הסביר לי שהוא יקח חצי מהביציות ויפרה אותם באופן רגיל וחצי יעזור להם כאשר יחדיר את הזרע לתוך הביצית. בגלל האנדו- איכות הביציות וכו'...

אשמח אם תוכלו לשפוך קצת אור בנושא פרוקטוקלים במצב של אנדו. האם הנטייה הראשונית הא לבצע פרוטוקול ארוך בגלל שיש לנו אנדו?

אודה לכן על כל מידע..

בנוסף, אני מבינה שהאנדו גורם/יכול גרום לאיכות ביציות ירודה ו/או לקושי להיקלט בגלל מצב הרחם. קושי של השרשה או להרזיק את ההריון. אני מבינה נכון?
לכמה מכן יש בעיה בביציות ולכמה יש בעיה בהשרשה/החזקה?
אני חושבת שהצלחתי להיקלט כמה פעמים אבל זה לא מצליח להרזיק להשתרש כמו שצריך וזה פשוט נופל אחרי כמה ימים עם דימום מסיבי. (כלומר כמה ימים לאחר האיור במחזור).

תודה בנות.
שיהיה סוף שבוע נעים מלא אור ואהבה ונטול כאבים :)

זואילי

New member
דרך צלחה!

מציעה לך לקרוא בפורום פוריות/גוגל, כדי להבין מה זה פרוטוקול ארוך וקצר וההבדלים ביניהם.
יש הרבה רופאים שמעדיפים את הפרוטוקול הארוך והוותיק ואומרים שהוא מקובל לנשים עם אנדו.
או שתזריקי זריקה אחת לדיכוי או זריקות יומיות ורק אחרי שיתקבל דיכוי תתחילי בסטימולציה שאותה את מכירה מההזרעות.

לגבי ההפריות הוא מתכוון לאיקסי וגם זה מאוד נפוץ בטיפולים, לא רק אצלנו האנדואיות - גם על זה יש שפע מידע אז כדאי לך לקרוא.

וכן, יש האומרים שלאישה עם אנדו יש בעייה באיכות הביציות או בנושא ההשתרשות או גם וגם. אבל 2 הדברים האלה עוד לא מובנים לאשורם למה ואיך.
ולא חסרות נשים עם אנדו בלי הבעיות האלה בכלל.

אצלי כנראה הבעייה היא גם וגם.

אין לדעת מה היה בעבר אם לא עשית בטא וראית אם אכן היה הריון או לא... מאודדדדד חשוב לעשות בדיקת דם לבטא בסוף כל נסיון. כי גם מהריונות כימיים אפשר ללמוד כדי לנסות לטפל בזה.
אבל כרגע אנחנו לא יכולים לדעת אם אכן היו לך הריונות שנפלו. (אם אני מבינה מדברייך לא בדקת בטאות?)

שיהיו בשורות טובות

פז08

New member
זואילי ענתה לך בפירוט,

כך שאין לי הרבה להוסיף, למעט שפרוטוקול ארוך בהחלט מקובל..... נחשב גם פרוטוקול מומלץ ויש הרבה רופאים שמשתמשים בו.
אני חושבת שהחוכמה היא להתאים את הפרוטוקול לאישה, ונשמע שזה מה שהרופא שלך מתכוון לעשות במקרה זה.
אני הייתי בהחלט מנסה...
לגבי פגיעה של אנדו' באיכות ביציות או השרשה, זה מאוד משתנה מאישה לאישה. זה תלוי בחומרת האנדו', סוג האנדו' (אנדומטריומה או מוקדים עמוקים/ מוקדים שטחיים).
אין חוקיות בנושא.
יש נשים ללא אנדו' עם איכות ביציות ירודה ו/ או בעיות בהשרשה.
אני לא זוכרת טולי, האם את אחרי ניתוח? לפני? איזה טיפול קיבלת? איזה סוג אנדו' יש לך?
אם יש בעיה של השרשה אולי שווה להתייעץ עם הרופא על דברים נוספים שעשויים לסייע, כמו ביצוע פיפל.......
האם ידוע על בעיה שגורמת להשרשה? האם ביצעת צילום רחם? היסטרוסקופיה?
יש שאלות רבות שצריך לענות עליהן על מנת לדעת האם באמת יש בעיה בהשרשה......
בכל מקרה, אני הייתי הולכת עם התוכנית של הרופא, ומחזיקה לך אצבעות....

tuli2210

New member
תודה פז- תשוות לשאלותיך

אני כל כך מערכה את הידע וניסיון שלכם פה..ואתה הצןו כמון, כך שאענה על כל שאלותיך.
-ילי אנדו כנראה מגי 15. אובחתירק בגיל 27 שזה לפני ארבע שני, לאחר הפלה. אובחנתי ע"י מספר רופאים בינהם ד"ר סוריאנו והרופא המקסים הנוכחי שלי הוא ד"ר שיינמן שאיבחן שיש לי גם אנדו וגם אדנו.
כולם המליצו לא לנתח לא לעשות לפרוסקופיה. כנראה ממצאים קטנים. כאבים מציקים לפעמים מאוד לפעמים פחות ולפעמים בכלל לא. מחזור לפעמים כאבי תופת ולפעמים כאבים חזקים. בכל מקרה -יום מחלה לא מתפקדת. צילום רחם תקין (תודה לאל 55555) מה זה הסטרוסקופיה?

כמו שעניתי לזואילי שום רופא לא פוריות ולא שיינמן לא ניסה לבדוק נושא זה לעומק- מבחינת השרשה.

פז08

New member
תראי.........

כמו שכתבת לא ידוע על בעיה ספציפית שעשויה לגרום לבעיה בהשרשה. לא ידוע על הדבקויות בתוך הרחם, למרות שכפי שציינת יש לך אדנומיוזיס ואני לא יודעת מה תרומתו בנושא הפריון...
אני בשלב הזה הייתי פשוט הולכת עם רופא הפריון ומחזיקה אצבעות חזק חזק.....חשוב שתהיי אופטימית....
עד כה ביצעת אם אני מבינה נכון רק הזרעות, אז עכשיו את לקראת טיפולי הפריה, שנקווה שיביאו את התוצאה המיוחלת.
לא הייתי שוקעת יותר מדי במחשבות על בעיות שיכולות להיות.....
תחשבי שבקרב זוג שהוא הכי פורה, בתזמון הנכון ביותר הסיכויים להריון הם רק כ- 23% פלוס מינוס.
אז ביצעת הזרעות שלא צלחו. תהיי אופטימית שטיפולי ההפריה יעשו את שלהם.....
לגבי היסטרוסקופיה- זו בדיקה שבודקים את חלל הרחם עם מצלמה קטנה. עושים את זה רק אם יש צורך ואם צילום רחם שלך תקין אז בשלב זה אין שום צורך.
שאלת את זואילי מה זה פרוגסטרון ואי 2- אלו הורומונים נשיים שאחראים על כל מחזור הווסת והביוץ....
כשבודקים רמת של בתא בקרב מטופלות פריון- חשוב לבדוק בעיקר פרוגסטרון כי אם בתא חיובית חשוב לוודא רמות תקינות של פרוגסטרון.
רוב הנשים שעוברות הפריה חוץ גופית מקבלות תמיכה של פרוגסטרון באמצעות נרות וגינליים או זריקות. לפעמים צריך להגביר את התמיכה וזה משהו שיודעים באמצעות רמות פרוגסטרון.
כמו כן אם בתא שלילית, נתונים אודות רמות פרוגסטרון ואי 2 יכולים לתת לרופא מידע נוסף.
מקווה שעזרתי, אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות....

tuli2210

New member
פורום פיריון

הסיבה שאני תמיד מעדיפה להעלות שאלות פה ולא בפורום פריון כי אנחנו עם בעיה ספציפית. לכן אני סומכת על התשובות והידע שלכן שיוכל לעזור לי. אך אני אבדוק גם שם...

tuli2210

New member
תודה זואילי

הי לי הריון אחד שגר בהפלה בשבוע שמונה ומאז נסיונות.
לעולם לא בדקתי בטא אם הגיע המחזור. בד"כ המחזור הגיע בזמן או ביום גג יומים איחור. לעשות בדיקת בטא ביום הראשון של המחזור?
הרי ההורמונים מקדימים את המחזור - במידה ולא נקלט. אך מבחינת הגוף במצב טבעי המחזור כול להגיע גם שבועיים אחרי ההזרעה. לכן הרופאה שלי אמרה לי לחכות עם הבדיקה ואם המחזור ממש מאחר אז להיבדק...
והאמת שאף אחד מהרופאים שלי לא ניסה לבדוק האם מדובר בהשרשה? אולי אני צריכה לדרוש בדיקה על דעת עצמי..רק מתי לעשות? אחרי כמה ימים שווה להיבדק?

סליחה שאני כותבת הרבה:) את מקסימה ואת מאוד עוזרת לי...
אני מפחגת לעשות בדיקה אחרי 10 ימים למשל (אחרי הזרעה/הפריה ) (כידוע לך עוד לעולם לא עשיתי הפריה לכן אני לא ממש יודעת איך זה הולך אחרי הפריה אלא רק אחרי הזרעה) ואז נגיד אני אראה שהבטא לתה אבל המחזור כן יגיע 3 ימים אחרי- אני כל כך אתבעס. אבל אולי כך אבין טוב יותר את הבעיה ואדע לדרוש מהרופאים להתייחס לזה...

אני שואלת ועונה לעצמי :) :)
אשמח לשמוע דעתך.

תודה זואילי

זואילי

New member
הי טולי

יש חשיבות לבדיקת בטא כי יש המון הריונות צעירים (ואפילו מתקדמים) שמלווים בדימום.
כבר היו כ"כ הרבה מקרים בהם בנות לא בדקו בטא בגלל דימום ואז גילו מאוחר יותר שהן בהריון, על אף הדימום.
מכירה מי שדיממה ושמה טמפון... וזה היה דימום הריון. אני גם מכירה מישהי שדיממה ואת ההריון גילתה רק 3 חודשים אחרי..
ויש כ"כ הרבה סיפורים, כולל מי שלא בדקו בטא ועשו בהריון צילום רחם..

אני רק יכולה להניח ממה שאת מספרת שהרופאה שלך לא היתה מומחית פריון, ובכל מקרה - לא משנה מה, זה הכי לא רציני לא להפנות אותך לבדיקת בטא אחרי הזרעה.

השתרשות זה הנעלם הכי גדול שאף רופא לא יכול להסביר וגם לא לבדוק. יש דרכים לבחון את חלל הרחם, אבל אי אפשר לדעת מדוע עובר מצליח או לא מצליח להשתרש (כמובן אם נשללות אופציות שמראש יודעים כי הן מפריעות).

כולנו מפחדות לראות תשובה שלילית מול העיניים. וברור שאין מבאס יותר מזה.
אבל בדיקת בטא היא מאוד חשובה. ולא רק זה. עם הבטא כדאי מאוד לבדוק גם פרוגסטרון.
ראשית בדיקת בטא והכפלות תראה אם העלייה תקינה. אם חלילה מדובר בכימי אז גם את זה ניתן להבין ממעקב אחרי בטאות.
כשעושים גם בדיקת פרוג' אז רואים אם צריך לתת עוד תמיכה או שהרמה מספקת.
10 ימים זה מוקדם מדי, למרות שאני מכירה אישית מי שבדקה בטא 7 ימים אחרי החזרת מוקפאים והתשובה יצאה חיובית..
אבל בד"כ בודקים 14 ימים לאחר הביוץ (זמן השאיבה או הזרעה).

כשלא עושים בטא (כאמור עם פרוג' ואף כדאי גם אי2) - אז לא יודעים כלום... וניחושים ותהיות לא יעזרו.
בדיקת דם במועד, גם אם היא שלילית תתן מושג באם תחילת סייקל (מחזור) הוא עם נתוני הורמונים בנורמה. ואז אפשר להכנס לסבב נוסף.

tuli2210

New member
אכן רופאת פוריות

היא הייתה עושה לי תמיד אולטרסאונד במחזור לפני שהתחלתי שוב הורמונים ואם לא היינו בטוחות בגלל סוג הדימום אז הייתי עושה בדיקת בטא. אבל בדרך כלל מדובר בכאבי מחזור חזקים מאוד ודימום כבד מאוד כך שלא חשבתי וכך גם הרופאה שמשהו יכל לשרוד. ובגלל ההורמונים קבלתי 13 ואפילו 11 יום לאחר ההזרעה.
אז מה שאת אומרת לי זה בעצם ביום הראשון או השני של המחזור לדרוש בדיקת בטא ופרוגסטרון? מה הפרוגסטרון יאמר לי??ומה זה אי 2?

זואילי

New member
אם היה לך חודש בו ניסית להרות

אז אחרי 14 ימים מהביוץ תעשי בדיקת דם לבטא, פרוג' ואי2. בהחלט.

מציעה לך לקרוא ברשת על ההורמונים ותפקידם במחזור החודשי והביוץ.

lim35

New member
אצלי הפרוטוקול הארוך עבד

לפניו היה פרוטוקול קצר שעבר בקלי קלות, אבל בשורה התחתונה לא הניב תוצאות.
יותר סבלתי בפרוטוקול הארוך - הזריקות יותר כאבו, הייתי צריכה להזריק יותר (בשלב מסויים 3 זריקות בכל ערב!) ובאמת יוצאת הנשמה עד שמגיעים לשאיבה.
מה שהיה מעניין הוא, שהפרוטוקול הארוך הניב יותר ביציות (9 לעומת 7 בפרוטוקול הקצר), אך פחות הפריות (2 לעומת 6) אבל העוברים היו באיכות טובה יותר.
אחד מהם נקלט ועכשיו ישן לו בעריסה...

טיפ קטן: תזכרי להוציא את הזריקות מהמקרר לפחות שעה לפני ההזרקה כדי שלא יהיו קרות כי זה כואב יותר!
לי לקח הרבה זמן לעלות על זה...

שיהיה בהצלחה.

tuli2210

New member
יוווו LIM זה נשמע מטורףףףףףף

אמאלה....
תודה על הטיפ - אבל אם זה גונאל, אז להוציא את המזרק לא יפגום בחומר? כי זה הרי מזרק שמתאים ל6/8 זריקות...החומר כבר בפנים.
אני שמחה לשמוע על הצלחה:) איזה יופי !!!
עשית מספר הפריות בטיפול קצר או ישר אחרי חודש אחד עברת לפרוטוקול ארוך?

פז08

New member
טולי, אין בעיה להוציא את המזרק....

לפי הנחיות היצרן, מזרק של גונל מותר למעשה לשמור מרגע הפתיחה בטמפ' החדר (בתנאי שלא עולה על 25 מעלות) עד 28 יום... כך שאין בעיה להוציא לשעה.....

tuli2210

New member
בנות מה דעתכן על טיפול טבעי

ונסיון להיכנס להריון בהזרעות טבעיות רק בעזרת טיפול טבעי כמו דיקור ותזונה?
עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס??
האם זה שווה לקבל ווסת מספר חודשים ללא הפריות ולתת לזה צ'אנס?
אני תוהה מה יותר גרוע. לקבל ווסת בלי יותר מדי עזרה? הפריה
או לקבל הורומונים שמגבירים את האנדו ולקוות לתוצאות טובות שולא יחמיר את מצב המחלה....

זואילי

New member
לכל אופציה יש מחיר

אין שום בחירה מאלה שהיא סבבה.
כל עוד יש אנדו ברקע.
תעשי מה שנראה לך הכי נכון.
אבל לעולם תקחי אחריות ותביני את ההשלכות, של כל בחירה. ותהיי מודעת למחיר. ברגע שעשית את זה - את באמת יכולה לעשות הכל. כל דרך שאת מאמינה בה.

lim35

New member
כמה דברים:

לגבי התגובה הקודמת - אני חייבת לציין שההפריה החוץ גופית ממש לא היתה תהליך נוראי. אמנם זה לא כיף אבל זה עבר הרבה יותר טוב ממה שחשבתי.
לגבי הזריקות - לדעתי זה לא פוגם בזריקה אם מוציאים אותה מהמקרר כמה שעות לפני ההזרקה, סה"כ חורף עכשיו, וזה משמעותי מאד מבחינת תחושת הכאב. אבל תתייעצי עם הרופא קודם אם בא לך.
לשמחתי נכנסתי להריון בנסיון השני בלבד, כך שהיה לי נסיון ראשון עם פרוטוקול קצר והשני עם ארוך שכאמור הצליח.

לגבי נסיונות טבעיים: אני ניסיתי כשנתיים להיכנס להריון באופן טבעי, עם טיפול נתורופטי ודיקור ללא הצלחה ואז עברתי הישר ל-IVF.
אני מכירה מישהי אם אנדו' שהתעקשה במשך שנה לעשות הזרעות ללא הורמונים בליווי דיקור ובמהלך השנה הזו נכנסה להריון 3 פעמים, הפעם השלישית הצליחה ויש לה בן.
אני מכירה עוד מישהי שאחרי שתי בנות עם אינספור הפריות מבחנה, הרתה את הבת השלישית שלה בהפתעה באופן טבעי.

תמיד יש סיפורי הצלחה וכל מיני ניסים, אני חושבת שכדאי לנהל את התהליך באופן מושכל - לתת צ'אנס לטבעי במשך תקופה מוגבלת ולא לפחד לעבור ל-IVF אם זה לא מצליח, כי לפעמים להיות ללא דיכוי יכול לגרום לנזק ולעוד ניתוחים וחבל.

tuli2210

New member
קבלתי היום אבחנה שקשה לי להתמודד איתה

הלכתי למטפל שמאוד המליצו לי עליו. יותר נכון- שיגעו אותי לשמוע אותו לפני שאני מתחילה עם IVF. הוא אמר שהמקרה שלי כל כך מורכב (המון דברים מעבר לאנדו שלא הזכרתי פה) גם פיזית וגם נפשית שהוא ממש חושב שאני צריכה להניח לזה למשך חצי שנה! להיות בטיפול דיקור, צמחי מרפא תזונה, דמיון מודרך ואפילו הומאופטיה (הכול אצל אותו מטפל) ולאחר "שיפוץ" כללי של הגוף והנפש אז נדבר על הפריה או טבעי.
אמר לי שגם אם אני אנסה ובסיכוי הקלוש במצבי הנוכחי אצליח..אני צריכה גם להרזיק את ההריון וזה דבר קלוש כרגע..לדעתו.
הבעיה שאני מבינה לגמרי מה הוא אומר והלב שלי בוכה ואומר שהוא צודק. אבל זה כל כך מבעס אותי . כל הזמן יש לי עצירות ועצירות בין טיפולים כל פעם מסיבה אחרת...לחכות עוד 5 חודשים חצי שנה מרגיש לי ...מטורף

מצד שני..אולי עדיף לתת צ'אנס ולטפל בעצמי בשבילי, מא' עד ת' ולתת לעצמי להתחיל שוב את התהליך ממקום בריא יותר שיאפשר חיים בתוכי ויזעור לי גם להיות אמא טובה יותר...

עצוב לי.
הלכתי אליו עם פחד לשמוע מה יש לו לומר. כבר היה לי יותר קל פשוט להתחיל IVF. אבל לתת גז כשהגוף והנפש מותשים מאוד..לא בטוח שזה כזה חכם.

תודה על כל התגובות בנות. .

lim35

New member
אכן מורכב

ההתלבטות פה היא לא פשוטה.
אני בהחלט בעד להביא את הגוף למצב הכי טוב שיש לפני שהולכים לטיפולים, כדי שהוא יעמוד בהם בצורה טובה וגם לתת להריון סיכוי להיקלט.
יש את שאלת הגיל, אני לא יודעת בת כמה את, אבל אם את בתחילת שנות השלושים שלך לא יקרה כלום אם תחכי חצי שנה או אפילו שנה. זה פחות קריטי ממישהי שעברה את גיל 35 נניח.
אני מאד מקווה שהמטפל הזה הוא לא שרלטן ולא מבטיח לך הבטחות שלא יוכל לקיים.
מה שאהבתי במדקר הסיני שליווה אותי בטיפולים זה שהוא הלך איתי למהלך של טיפולים בלי שאלות או ביקורת, פשוט ניסה לעשות את המקסימום ממה שיש. אבל זו שאלה של גישה.

בלי שום קשר, אני חושבת שמילת המפתח במסע לקראת הריון היא "סבלנות".
לי לקח שנתיים וחצי להיכנס להריון אבל כשאני מסתכלת אחורה אני רואה שזה בהחלט היה תהליך פיזי ונפשי במובן הטוב של המילה.

למעלה