לא יודעת אם זו היתה אנדומטריומה, מן הסתם כן (כי ללא דיכוי או בטיפולים תמיד היו לי ממצאים באחת השחלות), אז היא לא נמדדה, אבל כל הפרוצדורה מבחינת הטיפול היתה רגילה לגמרי, ז'תומרת IVF רגיל. רק שתמיד קיבלתי מינונים נמוכים יחסית, הייתי עושה מעקבים תכופים (כדי לדעת אם יש צורך להפחית עוד מינון או טיפה להגדיל), תמיד קיבלתי אנטיביוטיקה בשאיבה ומיד עם השלילי חוזרת לדיכוי. יוז'ואלי משהו..
מצטערת לשמוע על השגרה הלא מלבבת. את עדיין בטיפולים? באיזה שלב? (את לא חייבת לענות כמובן..) אני קצת פוחדת לגשת לשאיבה עם אנדומטריומה של 6 ס"מ. לרופא הפריון אין בעיה עם זה. המנתח כן הזהיר אותי מזה (סכנת קריעה של הציסטה או חילול שלה והתוכן נשפך לבטן ויוצר עוד מוקדים..תאור מלבב) אבל כל עוד אני לא נגשת לניתוח-אצטרך לעבור שאיבה עם האנדומטריומה. מעניין אם מישהי עברה משהו דומה ואיך זה היה..
אצלי בטיפול האחרון גם היתה סיצטה - אני לא יודעת מה היה גודלה - לא נאמר לי. אבל הרופא שלי ניקז אותה והמשיך עם ה- IVF. אז זה כן אפשרי וזה נעשה בהרדמה כך שאת לא מרגישה דבר.
לשאוב ציסטה כששואבים את הביציות. בפעם הקודמת היתה לי ציסטה וזה מה שעשו (אני לא יודעת מה היה גודלה, ניסינו תחילה לצמצם אותה עם גלולות לחודש אבל כשלא הלך המשכנו עם הטיפול). יש בזה סיכונים כמו שאמר לך המנתח. זה לא רק עוד מוקדים. פיצוץ של ציסטה גורם לכאבים רבים ויכול לגרום לדלקות וכו'. מעבר לזה ההורמונים של הסטימולציה יכולים לגרום לזה שהציסטה תגדל. לא הצלחתי להבין האם את כבר בתהליך הפריה או עדיין לפני. תתייעצי שוב עם הרופאים שלך. כמו שזואילי כתבה לך, נהוג לתת אנטיביוטיקה וזה יכול לעזור למזער נזקים. כדאי להתייעץ עם מומחה אנדו (אולי נוסף?) ולשאול מה היא ההמלצה שלו ומה הערכת הסיכון שלו בהליך ההפריה במצב שלך. כמובן שיש הבדל אם הוא מעריך שהסיכון לתסביך או 50% מול חצי אחוז... באופן כללי ודי מובן, רופא מנתח ינסה בדר"כ לדחוף לכיוון של ניתוח ורופא פריון ינסה בדר"כ לדחוף לכיוון של המשך הפריות. את צריכה לאזן בין הרצון לילד לבריאות שלך ולכן כדאי לדעתי קצת ללחוץ על הרופאים ולאתגר אותם בשאלות כדיי להבין באמת מה מאזן הסיכוי מול סיכון. ואם צריך להתייעץ עם רופאים נוספים תעשי את זה. ניסית לקחת גלולות ו/או דיכוי? כמה זמן הציסטה קיימת? באלו רופאים מדובר? לא כדאי לדעתי לקחת סיכונים מיותרים. לצערנו גם אם יספרו לך על 20 מקרים דומים שבהם הכל היה בסדר זה לאו דווקא משליך על המקרה שלך. לכן חשוב מאוד לשמוע את דעתם של מספר רופאים לגבי המקרה הספציפי שלך. ליאת.
טוב שאת בדיכוי. נראה לי שאם הייתי במצב שלך הייתי מנסה להמשיך עם הדיכוי לחודשיים שלושה ועוקבת אחרי הציסטה. הריון בכל מחיר היא אינה גישה שאני באופן אישי דוגלת בה והייתי מתרחקת מרופאים שזו הגישה שלהם. בעיקר כשאת סובלת מכאבים כבר עכשיו. הריון אינו טיפול לאנדו (לפעמים הוא יכול להרגיע אותו ולפעמים להפך) ובלי קשר אפשר לגרום המון נזקים בדרך להריון הזה. לפי מה שכתבת ההורמונים (בהזרעה) הם שגרמו להתפתחות וגדילת הציסטה. ניתן רק להעריך שהורמונים נוספים יגרמו לגדילה נוספת. ישנם גדלים שלא ניתן לשאוב. כמו שכתבתי לך קודם מומלץ מאוד להתייעץ עם מספר רופאים משני התחומים - אנדו ופריון לפני שתפעלי. תרגישי טוב!!
איזה חמודות אתן, באמת. אני חושבת שאני אתן צ'אנס לדיכוי ואקווה שהציסטה תקטן, והכאבים בגללה יפחתו. ואז השאיבה לא תהיה כזאת נוראית. ואם לא- אלך על ניתוח. נקווה לטוב- ומזל שיש רופאים מעולים שאפשר לסמוך עליהם. לאחר הפגישה שלי עם ד"ר פלימר- המנתח הפוטנציאלי העתידי שלי- אני רגועה יותר. מישהי מכירה אותו?
אני לא מכירה אותו באופן אישי אבל הוא כן מוכר פה בפורום. תעשי חיפוש ל "פילמר" פה בפורום ותוכלי לקרוא מה בנות כתבו עליו. מקווה שהדיכוי יעבוד והניתוח יחסך ממך.
רופא פוריות לדעתי לא מנתח. דר' פילמר לפי הבנתי הינו רופא מומחה לניתוחי אנדוסקופיה. שזה למעשה אומר שהוא לא מומחה פוריות ודם לא מומחה אנדו, אבל הוא מומחה בטכנולוגיה של הניתוחים האנדוסקופים.
היי גליתה, המנתח הקודם שלי היה ד"ר סוריאנו, הגעתי אליו באופן פרטי. מכיוון שאני במכבי וגם צפונית וקשה לי להיות אצלו במעקב נפגשתי עם ד"ר פילמר מקרית ביאליק שעובד עם מכבי. הוא מנהל את היחידה הלפרוסקופית בבי"ח רמב"ם. ההסברים שהוא נתן לי על אנדומטריוזיס ועל הניתוח עצמו עשו עליי רושם מצויין,כמו כן הוא רופא צנוע וענייני. אם את במכבי (וגם אם לא) אני ממליצה לך ללכת לפגישת ייעוץ אצלו. מתוקף היותו מנתח הוא מסביר יותר על הפן הניתוחי ועל מעקב אחרי המחלה, אך גם הסביר לי על ענייני פריון. שיהיה בהצלחה ואת מוזמנת להמשיך ולהתייעץ!
אני לא יודעת אם הוא מקבל דרך המרפאה ברמב"ם, אולי טלפני לרמב"ם או אליו ותנסי לברר זאת. אם תרצי לבוא אליו באופן פרטי אז תדברי עם המזכירה שלו ועם המושלם שלך ותראי האם את זכאית להחזר מהביטוח המשלים שלך (במכבי זהב אני זכאית להחזר של 600 ש"ח מפגישה שעולה 800 ש"ח, כפול 3 פעמים בשנה)
אני עברתי IVF עם אנדומטריומה, לא זוכרת כבר את הגדלים שהיו לי, אבל כן כל התהליך היה לא נעים, חייתי על נורופן, ורופא הפיריון שלי שאב לי את הציסטה בזמן שאיבת הביציות, שיהיה לך הרבה בהצלחה, תות