ivf - כמה שאלות

@חן@

New member
ivf - כמה שאלות

למי שיודעת ולמי שלא, ני אחרי הפריה ראשונה שלא הצליחה, בוסת הבאה (בעוד שבועיים) אני מתחילה הפריה שנייה (לא היו לי מוקפאים), בהפריה הקודמת קיבלתי את הדקאפפטיל ביום ה - 21 מהווסת, ושבועיים לאחר הזריקה הזאת התחלתי לקבל את המנוגון, היום התקשרתי למרפאה ואמרו לי שהתכנית שלי מוכנה, שאלתי אם זאת אותה תכנית ואמרו לי שלא, שכעת אני אקבל את הדקא מהיום הראשון של הווסת (זריקה ביד) ומהיום השלישי יתחיל את המנוגון, האמת שלא כל כך הבנתי כי בפעם הקודמת לאחר הדקא הייתי צריכה לקבל מחזור ולאחריו התחילו הזריקות, ממה שנראה לי צורת הטיפול הזאת היא קצרה יותר או שאני טועה, אם משהי יודעת, אשמח לשמוע על התהליך (הטיפול הקודם פשוט התיש אותי - לקח בערך חודשיים), האם יש סיבה לכך שכעת הדקא היא מהיום הראשון? בהפריה הקודמת נשאבו 9 ביציות 4 הופרו ורק 2 התחלקו, האם יתכן שזה בגלל זה? סליחה על כל האורך, אשמח לשמוע תגובות חן

אולה *

New member
חן חמודה!

הפריה ראשונה היא תמיד נסיון של הרופא ושל המטופלת. כמובן עדיף שלא תהינה יותר, אבל אם צריכים - אז בודקים את התוצאות של הפעם הראשונה ומנסים לשנות מספר דברים. נראה שכעת תקבלי דקפפטיל קצר. אני אף פעם לא ניסיתי אותו, ולכן לא מכירה את הפרוטוקול. קצת לעידוד: ב-IVF הראשון היו לי 6 ביציות עם 0 הפריות, בזאת שבאה אחריה - 3 מתוך 10, אח"כ 6 מ-13. כך שכל פעם למדנו משהו, שיפרנו והשגנו תוצאות. האם עשיתם ICSI? אצלי - זה הפתרון. בהצלחה רבה, אולה

נועם@בת

New member
קודם כל אין שום סיבה להתנצל על

האורך. גם בגלל שזה לא ארוך, וגם בגלל שמותר גם ארוך
שנית, בקשי את הזריקה בטוסיק ולא ביד לדעתי זה כואב פחות. ותזכירי לאחות בנימוס שצריך לערבב את החומר מהר ולהזריק מיד אחרת זה כואב. על דיכוי בתחילת המחזור כתבתי בעבר הסבר שהרופא הסביר לי, והנה הוא. יכול להיות שהרופא מנסה פרוטוקול שיניב יותר ביציות. אני מעריכה רופאים שבודקים ומסיקים מסקנות ולא מקובעים בפרוטוקול אחד נצחי. ואגב, אל תופתעי אם יהיה לך איחור בוסת. זה תמיד מעורר תקוות שהלואי ותתקיימנה
, אבל לרוב העיכוב נגרם בגלל הטיפול הקודם שמשבש את מועד הביוץ. אז לא להבהל אם יהיה יום-יומיים איחור. שיהיה בהצלחה חן
נועם

../images/Emo104.gifהיי חן, ממה שאני יודעת, ההפריה

הראשונה היא בגדר "ניסוי". הרי לא מכירים את המטופלת (נכון שהיא מגיעה עם תיק, אבל אם הטיפולים לא הצליחו עד ל-IVF אז משהו לא עבד, ולא יודעים מה). בכל טיפול ינסו לשנות משהו, עד שיתפוס (בתקווה שיתפוב בטיפול הקרוב). יש לי חברה, שהיתה כאן בפורום הרבה, שעברה מס´ לא מבוטל של הפריות (אני מדברת על נורה, וזה לא סוד, כולנו יודעות כמה הפריות היא עברה) וכל טיפול היה משהו אחר!!! היו לה כמה מחזורים שהחזירו אותה לאיקקלומין!!! ואח"כ הזרעות, ואח"כ דקא ביום ה-21. בסוף היא נקלטה (טכניקה חדשה של ניקוב מעטפת הביצית המופרית. לא אכנס לזה, כ אין לי שמץ של מושג בטכניקה הזו). בכל מקרה, מה שאני רוצה לומר בכל המגילה הארוכה הזו - שיתכן שינסו משהו חדש. בכל מקרה, אני מקווה לראות הודעת הריון ממך ובקרוב.
, סיגל היי-טק

למעלה