Its a jungle out there

Aisha

New member
האם שיטוא זה מעשי?

כמה כוח אדם צריך בשביל זה? האם פורטלים (תפוז נענע ואללה וכל אלה שיש להם צ'ט) יוכלו לבצע את זה? קשה מאוד גם לשלוט בהקמת אתרים כי כל כל אחד שנסגר קם חדש במחתרת שקשה מאוד להוציא אותם מהמחתרת. אי אפשר לדעת מה קיים בצורה סמוייה

e-magine

New member
את מתייחסת לשיטור

כאילו שזה משהו שמתיימר למנוע עבירות. החומה הסינית הגדולה. אגב, גם את חומת ברלין עברו. הרי גם אין שוטר בכל בית למנוע פריצות ואין שוטר בכל מכונית ואין שוטר בכל פאב ואין שוטר תנועה על כל 10 מטר כביש, אבל יש שיטור, יש מכמונות ויש "דחלילים" וחלק מהאנשים נרתעים לעשות עבירות כי מפחדים שהמכמונת גם כשאין שם שוטר. הידיעה שיש משטרה, מרטיעה חלק מהעבריינים הפוטנציאליים ומחייבת אותם להיות יותר זהירים ולצמצם פעילות.

BlackL

New member
פדופיל באינטרנט.

שלום לכולם. אתמול קראתי כתבה בYnet של אריאנה מלמד, אודות פדופילים ברשת. היא התחזתה לילדה בת 14, ניגשה לצ'אט ונדהמה לגלות את הזוועות אליהם חשופים ילדים ברשת. אני לקחתי את זה קצת יותר קדימה ממנה, התחזתי לילדה בת 13, נכנסתי לצ'אט של תפוז ויצא לי באמת לתפוס אחד "על חם". שמרתי את כל תוכן השיחה כמו שהוא והעלתי אותו לבלוג שלי. אתם מוזמנים לקרוא את הזוועות. שלחתי לו כל מיני בקשות שנדהמתי שהוא ענה ("נשכב?"..."כן"). העלתי שם גם רעיון של יצירת אפקט קאזה, שאם הרבה אנשים יתחזו גם הם כדי לתפוס פדופילים על חם, אולי הפדופילים יתחילו לחשוש לדבר שם. מה לדעתכם צריך לעשות מעבר לחסימת הילדים מהצ'אטים. ילד שגולש באתר של ערוץ 6, ששם הכל נראה (גם להורים) שהכל תקין ומתאים אבל מי יודע מיהו אותו רונן12 שמדבר עם הבן שלכם?

לקשמי

New member
יש עם זה בעיה...

להבדיל מהכתבה בYNET שבה המתחזה, התחזתה לילדה תמימה בת 14 שאין לה שום מושג במין (מה שנראה לי קיצוני כשלעצמו, אני לא חושבת שבני ה14 היום הם עד כדי כך תמימים) אתה הצגת את עצמך בתור ילדה בת 13 שהיא בעצמה חרמנית (לא) קטנה... נכון, יש גם כאלה שבצ'ט מציגים את עצמם כתמימים ובסוף מתברר שהם סוטי מין/פדופילים שמנצלים תמימות של ילדים, אבל לא כולם כאלה ובמקרה הזה באמת אי אפשר לדעת. מה שאמרת לאותו בחור מתוך הדמות של הילדה בת ה-13 הביא אותו לכתוב את מה שהוא כתב. ויותר מזה, בהתחלה הוא בכלל לא רצה "ללכת עד הסוף" עם אותה ילדה בת 13 ואתה, בדמות של הילדה ניסית לפתות אותו. זה שונה לחלוטין מפדופילים כפי שהם מוצגים לפחות בכתבה הנ"ל. לגבי מה אפשר לעשות, כשקראתי את הכתבה חשבתי על כך שאפשר פשוט לעזור למשטרה במה שהיא עושה: לא חייבים להיות שוטרים, כל אחד יכול לעשות את מה שהשוטרים עושים, כלומר להתחזות לילדה תמימה שרוצה רק לגלוש באינטרנט להנאתה, להכנס לשיחות עם פדופילים פוטנציאליים ומתוך הדמות לקבוע זמן ומקום לפגישה ואז לדווח למשטרה איפה קבעתם להפגש ומכאן ועד למעצר הדרך כבר ברורה וקצרה..

BlackL

New member
אבל עדיין...

יש לא מעט מקרים של "זה היה בהסכמה", זה עדיין לא עושה את זה נכון. הבנות של ימינו כבר לא תמימות כמו שחושבים שהן, לפעמים יש את העניין של מרידה במוסכמות וכל החרא הזה ואז הן מחפשות, אם זה דרך סיגריות, סמים, רוקנרול או אפילו סקס עם מישהו מבוגר. צריכים למנוע את המקרים האלו לא רק מהילדות התמימות באמת אלא מכל ילדה שעדיין לא יודעת איזו טעות היא עלולה לעשות. אותו אחד שלא מפריע לו לשכב עם ילדה בת 13 כי היא ביקשה ממנו, לא יפריע לו גם לנסות להגיע למצב כזה עם כל ילדה אחרת. הוא בן 20, הוא צריך לדעת שזה היא מבקשת לא אומר שצריך.

melancholy man

New member
Its a jungle evreywhere you look

ץאמינו או לא, אותם פדיפולים ברשת, מסתובבים גם בחוץ, הם מעירים הערות לילדות בנות 12-13-14 ולנשים גם בלי המסכות של הרשת, חלקם אפילו פוגעים פיזית בילדות ובילדים, המקרה הזה מוכיח בסך הכל שני דברים: 1. שמה שקורה ב RL מגיע לאינרטנט. 2. כשדברים קורים ברשת הם מקבלים פרסומת יותר גדולה מאשר בחוץ. אנחנו (בתור חברה), לימדנו את הילדים שלנו לא לדבר עם זרים לא ללכת איתם ולא לסמוך עליהם (שווה לקיים דיון על איזה סוג של חברה אנחנו יוצרים בזה, אבל זה למקום אחר), עשינו את זה, כי ישנן סכנות רבות לילדים שלנו בחוץ, מה שקרה באינטרנט לא מעיד על סכנה גדולה יותר (אם כבר הסכנה באינטרנט פחותה משום שיש לנער או לנערה יותר זמן להתחרט) אלא על זה שהאינטרנט נתפש כמסוכן בעיני מי שמחליטים מה נקרא ונשמע (עורכי עיתונים מהדורות חדשות ברדיו ובטלוויזיה). כמו שלמדנו לחנך ילדים לא לדבר עם זרים ברחוב, אולי צריך לחנך אותם איך להתנהג ברשת, כי כל פתרון אחר הוא חלקי ומטופש (מבחינת לחפש את המטבע מתחת לפנס.

Aisha

New member
הבעיה שבנט זה הרבה יותר נגיש

וחופשי אם למשל בחור בן 40 יתחיל לדבר על ילדה בת 12 באיזה גן ציבורי זה מעורר חשד. בנט זה הרבה פחות ברור

melancholy man

New member
אני לא בטוח

אנחנו "למדנו" שזה מעורר חשד שגבר בן 40 מדבר עם ילדה בת 12 (וזה עדיין קורה יותר מאשר באינטרנט, כל מה שאני מנסה להגיד זה שאנחנו צריכים ללמוד וללמד שזה מעורר חשד באותה מידה כשזה קורה ברשת. אגב, במציאות זה מעורר חשד הרבה יותר, כי ברשת אתה לא תמיד יודע עם מי אתה מדבר, כלומר אין דרך לדעת את גילו ומינו האמיתי של בן שיחי, וגם אם יש אני לא טורח לברר, שכן מבחינתי השיחה באינטרנט תלויה בנושא ובמידת העניין שבן השיח מעורר בי.

e-magine

New member
ומה עם ילדה בת 12

שמדברת עם בעל המכולת? או עם הנהג שמסיע אותה כל יום לבי"ס בהסעה מאורגנת? באינטרנט לא יותר נגיש, באינטרנט פחות נגיש. זאת ועוד, כאשר מנסים לפתות ילדה או ילד, בRL הדבר עשוי לבוא כהפתעה ותוך הפעלת לחץ נפשי שלא יאפשר לילדה או לילד לשקול את כל העניין בצורה רציונלית. באינטרנט הילד או הילדה נמצאים בבית שלהם, ליד המחשב. אי אפשר לשאוב אותם דרך המודם. ילדים שהוזהרו אמורים להיות במצב יותר טוב מילדים שמתחילים איתם ברחוב או בחצר של הבי"ס או במגרש המשחקים. זה כבר הופך לעניין של שיקול דעת. BlackL הצביע על הנושא של המרדנות והייתי מוסיף את הרצון שיש לפעמים "להוכיח להם". מה להוכיח? שהילדה יותר חכמה, שההורים סתם פחדנים פרובינציאליים, או להוכיח לילדים מהכיתה שמי שצוחקים עליה על זה שהיא ילדה קטנה היא בעצם הכי מפותחת והכי בוגרת. זה כמובן עלול להסתיים באסון, אך לשים את שיפוטנו במקום שיפוטם לא כל כך מעשי. מי שרוצה להתחמק מההורים, יעשה הכל ולרוב גם יצליח. כמו שכבר אמרתי בעבר, ילדים הם לא סוסים פראיים שצריך לרסן ולא ניתן להכניס אותם לכלא כדי להגן עליהם, בדיוק כמו שלא ניתן להכניס את האנשים הישרים לכלא כדי להגן עליהם מפני הפושעים ולא ניתן שכולנו נשב כל הזמן בבתים מבוצרים כדי שאיזה מחבל לא יפוצץ אותנו.

למעלה