italic לעומת ROMAN

theman81

New member
italic לעומת ROMAN

מישהו יודע מה ההבדל בין השניים בנושא כתיבה בשפת C? לא הבנתי מה המשמעות של כתיבה בשפה ITLIAC לעומת ROMAN ?

BravoMan

Active member
כדאי שתתן קצת קונטקסט לביטויים האלה,

אני אישית, מכיר אותם בהקשר של פונטים, אבל לא בהקשר של שפה.

היכן נתקלת בהם בהקשר לשפת C?

theman81

New member
ראיתי הרצאה ב"מבוא למדעי המחשב" בטכניון ו..

ושם הוא מסביר שבמקום לעשות תרשימי זרימה (שפעם לא היה אפשר לכתוב במכונת הדפסה כמו מלבנים חצים וכדומה ) ישנה שפה נגיד רוצה לכתוב A או B רושמים A-B נניח וככה אין בעיה להעביר את זה במכונת הדפסה. אבל אז הוא דיבר על שפת איטליק או רומן ולא הבנתי מה זה חשוב מה הקשר ..הוא אומר שזה רושמים באיטלית ומשהו אחר ברומן שזה כתב יותר עקום כזה לצד.
אני אצטרף לך קישור :
http://www.youtube.com/watch?v=SVtiN1G2ybw דקה 54 בערך שם הבעיה..

BravoMan

Active member
אז כמו שחשבתי, הוא בסה"כ מדבר על צורת האותיות

עם עבדת פעם ב-Word או יישום דומה, את בטח מכיר את הכפתור עם האות I שהופך את הכתב לנטוי.
באנגלית קוראים לזה "Italic", בעברית, זה פשוט כתב נטוי.

ו-Roman זו משפחת פונטים, כמו Times New Roman, אני אל זוכר מה מייחד אותם.

בכל מקרה, לכל העניין הזה אין שום קשר לשפת C או לתכנות בכלל.
אותו מרצה פשוט בחר בדרך מסוימת לסמן את דברים שונים בתוך הכתב.

כמו שתוכנת Turbo C מסמנת דברים שונים בקוד שלך עם צבעים שונים כדי שיהיה קל לזהות אותם, כך בדיוק אם אתה מדפיס משהו על נייר בשחור לבן לבלבד תוכל לסמן דברים שונים אם צורות כתב שונות.

אל תשבור על זה את הראש יותר מידי בשלב הזה.

אתה לא חייב לצייר תרשימי זרימה או לכתוב פסודו קוד בדיוק כפי שעושים בהרצאה.
למעשה, אין לזה תקן אחיד עולמי.

העיקר, שתוכל לתכנן את התוכנית שאתה רוצה לכתוב, ולהביא את התכנון הזה בצורה מובנת לך ולאחרים.

theman81

New member
אבל אני לומד את זה בשביל להצליח בטכניון- אני

מתחיל עוד חודשיים הנדסת חשמל ואני רוצה לבוא עם הקדמה (כמו שרבים באים) וידע טוב.. אני מעדיף לשבור את הראש עכשיו כשיש לי חופש להבין ולהפנים מאשר ב"סיר הלחץ" בטכניון כשלצד "מבוא למדעי המחשב" אני לומד חדוא ת' וכדומה. מהסיבה הזו חשוב לי להבין כל מילה שהמרצה אומר.. אם למדת בטכניון ואתה יודע שמה שחשוב למבחן בסוף זה לכתוב תוכניות או להבין אותם ללא קשר לכל מה שהולך מסביב (איטליק , רומן, אממ.. expression - שזה בכלל משהו שאני לא חושב עליו כשאני כותב תוכניות).

BravoMan

Active member
אתה יכול להיות רגוע, על זה לא תבחן.

מה גם, שלא בטוח שתלמד את זה בדיוק ככה.

כן, מה שעושים במבחן בשפת C הוא לכתוב תוכניות לפי בעיות שהוצגו, או להשלים תוכניות, או לתקן טעות בתוכנית ועוד.

לא צריך לרשום "בפונטים שונים" כי המבחן בכל מקרה בכתב יד.

למעשה, אם אתה ממש רוצה, תוכל וודאי למצוא מבחנים מהשנים הקודמות ולראות בדיוק במה מדובר.
אגב, אתה בטוח שבטכניון עדיין משתמשים ב-Turbo C?
הייתי מצפה שהם יתקדמו כבר...

theman81

New member
חחח אין לי מושג אם משתמשים בTURBO C

אני מתחיל עוד חודשיים באוקטובר ואני מכין את עצמי לפני.. את התוכנה הורדתי כי איתה למדתי בבי"ס תיכון במגמה והורדתי אותה בשביל לבדוק את התוכניות שלי וללמוד מהטעויות באמצעותה. אם יש לך תוכנה ידידותית אחרת שאתה מכיר אני אשמח : ) ואגב אתה יודע את התוכנה שמשתמשים שם ? ככה אני אוכל להתרגל לתוכנה שאני אעבוד איתה

למעלה