IT outsourcing to India/Philippines/China

demon80

New member
IT outsourcing to India/Philippines/China

שלום. מה דעתכם על התופעה שמתרחשת בזמן האחרון ? SEARS היא דוגמה אחרונה.
לפי דעתי זה לא יקח להם הרבה זמן להבין שהם ישלמו יותר מאשר עכשיו - חסכון לא ייצא מזה .
או שזה תופעה שתצבור תאוצה ותתפשט ?
האם לזרוק את תחום ה IT וללכת ללמוד תחום המנופאות ? :)

אודה לדעות.

orenfriedman

New member
לא כ״כ מבין את השאלה...

זו לא תופעה חדשה, בטח לא בקנדה. חברות מפנות אלפי משרות IT למרכזי תמיכה/פיתוח מחוץ לקנדה. הן משתמשות בחברות צד ג׳ שמפעילות את השירות. לא מדובר באיזה צוות פיתוח בהודו, אלא בעשרות/מאות (לפעמים אלפי) אנשים שמפוזרים בכל העולם ונותנים שירותי IT - החל מתמיכה טכנית דרך ניהול פלטפורמות, תשתיות ואפליקציות וכדומה.
בניגוד לדעתך, חברות חוסכות, והרבה. למה sears, חברה בתחום ה retail, צריכים להחזיק כמויות נכבדות של עובדי IT? אולי יש איזשהו core שהם צריכים אצלהם, אבל רוב משימות ה IT הן כאלה שאפשר בקלות להוציא למיקור חוץ. זה לא ״עתיד״, זה ״כבר כאן״.
הרבה מהלקוחות שלי (החברות הגדולות בקנדה) פועלים ככה כבר שנים. TELUS העבירו חלק עצום מה IT שלהם לפיליפינים. הבנקים וחברות הביטוח העבירו אלפי משרות.

לא יודע למה אתה מתכוון ב ״IT״, אבל כתחום קריירה זה לא משהו, והמצב לא הולך להשתפר עם השנים.

TrigATUSA

New member
אורן, תרחיב על ההערה האחרונה בבקשה?

כי אני דווקא מאז שהגעתי לקנדה רואה משכורות מאוד גבוהות, ועולות (כמובן בתחומים מסויימים), וביקוש גדול
אתה חושב שאלו ימי פומפיי האחרונים?

orenfriedman

New member
כמו כל הכללה,

כמובן שלא מדובר במאה אחוז או אפילו ברוב מוחלט. אבל בהחלט מדובר בהיקף עצום.
הרבה תלוי בהגדרה של "IT". תמיד יהיו משרות מקומיות, וגם כאלה בשכר גבוה. אבל הרבה משרות IT "קלאסיות" עוברות למדינות אחרות - helpdesk למיניו, עדכוני תוכנה, תחזוקת מערכות, וכן הלאה. יש לי לא מעט לקוחות ששכבת הIT המקומית שלהן היא דקה למדי, ומתחתיה יש שכבה עמוקה של אנשים בכל מני מקומות בעולם.
פעם אחרונה שהיתה לי בעיית IT ופתחתי כרטיס, קיבלתי תמיכה ממישהו בסין... (אנחנו אולי לא דוגמא מייצגת כי בכ"ז מדובר בחברה גלובלית)...

TrigATUSA

New member
מה שאתה אומר נשמע כאילו

ה MIX של המשרות משתנה, אבל לא אומר שיש פחות משרות

כבר כמה וכמה שנים שמשרות "פשוטות" נעלמות מהשוק, אבל בהחלט יכול להיות שהן מוחלפות במשרות "מורכבות"

orenfriedman

New member
המבנה של משרות IT

הוא של פירמידה. רוב המשרות נמצאות בתחתית/אמצע. הן לא "נעלמות" במובן זה שלא צריך אותן יותר, ולא מחליפים אותן במשרות אחרות --- הן עדיין קיימות, אבל במדינה אחרת ובעלות נמוכה יותר.
כך שאין ממש תחלופה של משרות, אלא תחרות על פחות משרות בקצה של הפירמידה.
איזה צורך יש לחברת retail כמו סירס להחזיק צוות של מנהלי database (למשל) בקנדה? או מתחזקי ERP למיניהם, וכן הלאה, בשכר מלא ובמשרה מלאה?

TrigATUSA

New member
איך זה אבל מתיישב עם העלייה העקבית שאני רואה

בשכר במקצועות ה IT מסביבי? לפי מה שאתה אומר השכר היה צריך כבר לרדת/להיות קפוא

כמובן בלי אפילו להיכנס לעובדה שיש הרבה בעיות עם מודל ה OUTSOURCING והרבה דברים שפשוט לא מצליחים איתו
ועד שכבר גורמים לו להצליח כבר השכר המקומי עולה כל כך שהכדאיות הכלכלית כבר לא שם

אני מכיר לפחות שתי חברות גדולות שהחזירו את ה CALL CENTERS שלהם מהודו למערב

אקר לו

New member
לכל כלל יש יוצא מן הכלל

אפשר לשלוח משרות מעבר לים עד לרמה כלשהי.
בשלב מסויים, התקורה של הניהול השוטף של צוותים מבוזרים תהיה יקרה יותר מלהחזיק צוות מקומי.

מה גם שיותר ויותר ארגונים בעלי מודעות לאבטחת מידע יעדיפו לשמור את החלק הקריטי של ה-IT בידיים "מערביות".

בקיצור - יש ויש... המגמה של ה-IT Outsourcing תמשיך, לצד החזרה של חלק מהשירותים "הביתה"...

למעלה