It´s Hot in NellyVille

D1GanGstA

New member
עדיף שתסתום את הפה המלוכלך שלך

8 מיליון איש לא טועים

Psycho MC

New member
מי אתה בכלל...

...שתגיד לי לתום ת´פה?! 8 מיליון עותקים... - וואו!!! כל כך הרבה!!! בטח נלי והחברים שלו בעצמם קנו חצי מזה... כל מי שמבין בראפ אמיתי ידיג לך שנלי סתם טמבל... אל תגיד שאתה גם אוהב את נ´סינק כי נלי שר איתם כמו לא יודע איזה מתרומם חסר חברים!!!

BoR|S

New member
8 מיליון? ואוו!

מתי תבין שמספר הדיסקים שבנאדם מוכר לא מרמז בדר"כ על הכישרון שלו? (עצם קיומו של ערוץ כגון MTV אנחנו עדים לכך שכמות האנשים שקונים דיסק עומדת בפרופורציה הפוכה בריבוע לכישרון של אותו אומן)

Helicon HipHop

New member
מסע צלב

אל תשלו את עצמכם - כל אמן רוצה להיות ב- MTV בימינו. נלי, אן סינק, אמינם, בריטני אבל גם בלאקלישס ודי.ג´יי. שאדו והנפטונז שמשתחלים ללא מעט קליפים גם ג´יי זי ולורן היל הגיחו לאיזה unplugged ב-..... MTV ! זה ערוץ המוסיקה העולמי ! וכולנו נתנו לו את הכוח להיות מה שהוא היום. זה טבעי ש- MTV אירופה נוטה יותר לפופ ולדאנס - זה מה שהאירופאים רוצים וזה מה שאנחנו קולטים כאן (לשמחתכם / לצערכם). בניגוד למה שאתם חושבים - יחסי ציבור עושים לאמנים האלו רק טוב - אם הם נעשים בדרך שבה האמן מעוניין להציג את עצמו לציבור. בלי "יחסי הציבור הממוסחרים" האלו לא הייתם מסתובבים עם חולצות של הוו טאנג והכובעים של רוקוס שאתם כל כך אוהבים ... לא היו לכם מדבקות נדירות או פוסטרים שווים על הקירות. לא הייתם יכולים להכנס למסיבות VIP של P DIDDY או לזכות בכרטיסים להופעה של אמינם. בשורה התחתונה- אל תגזימו עם הפוזה. להכיר מוסיקה מעניינת, נדירה, מתחכמת ולא מסחרית בעליל לא נוגד את עקרון ה-FUN שמצטרף לכל המוסיקה הממוסחרת. למרות קונוטציית הצבע השלילית – ברוב המקרים, מוסיקה שחורה באה לעשות טוב. TakeIteaZy
PEACE out

volatile

New member
איך שהאומן בוחר להציג את עצמו?

זה לא איך שהאומן בוחר, זה איך שחברות התקליטים בוחרות, למעשה יש משהו כמו 3,000 ראפרים אחרים מהסוג של נלי... ויש בלי סוף אם ס´יז מוכשרים בארצות הברית... הנקודה היא שבחרו את נלי דווקא כי הוא לא מייצג כלום... הוא בובה של חברות תקליטים בלי שום דבר להגיד... הוא בדיוק האפס שהם חיפשו... ב - Country Grammer עוד היו כמה הברקות אבל בדברים החדשים שלו אין כלום חוץ מ... כלום... הוא בדיוק מה שהשחורים הטיפשים מהצפון ירצו לשמוע ומה שילדים לבנים ישימו ב - BMW החדשה של אבא כדי להרגיש קול... אין לי כלום נגד מיינסטרים. ההיפך לפעמים יוצאים שם פנינות לא קטנות כמו בכל מקום אחר... הבעיה שלי היא עם אומנים סטייל נלי ופבהלאוס שחוץ מביט של נפטונז, קידום מכירות מאסיבי אין להם כלום... הנפטונז הם מלכי המסחר אז למה שלא יהיו באם טי וי... וכמה קליפים בדיוק של בלאקליסיוס ראית? עדיין כל הכבוד שמייבאים את זה לארץ זה חשוב, כל הכבוד ששמעתי ש MCI מייבאים את ס´ייג פרנסיס לארץ (ויש אותו בטאואר! עדיין יש לנו עוד הרבה לאן להתפתח... על הראפ בארצות הברית עוברת תקופה רעה במיוחד... עולם הפופ כמו שסופרים אמר עולה למעלה... מדי פעם משתחל הלהיט התורן מכיוון נלי וכאלה... אה ונלי לא עושה ראפ הוא יותר שר לדעתי כזה Crooning מעצבן כזה... אבל שיהיה אני מבין שיש כאלה שאוהבים אותו... אני לא מהם, ואני לא מאמין במה שכתבת... חברות תקליטים תמיד ידחפו מה שהם רוצים לדחוף ובחמש דקות הראשונות כולנו נאהב את זה, שיר אמיתי נמדד במבחן הזמן! (אומר פלג ששומע כרגע EP של Kurtis Blow מ - 81)

השקרן

New member
פופ נון סטופ

כל אמן רוצה להיות בMTV בימינו? לא נכון, אבל אני אלך איתך בהנחה שכן. אני חושב שאפשר לחתוך את תעשיית המוזיקה לשני חלקים - אלה שעושים מוזיקה בשביל המוזיקה, בשם היצירה, בשם האמנות, בשם הרגשות שלהם (ופופ מעצם הגדרתו, הוא לא כזה) ואלה שעושים מוזיקה בשביל הכסף, הפרסום, בשביל לנצל את הכישרון שלהם, בגלל לחצים וכו´- מוזיקה ממניעים אינטרסנטיים. החתך הזה לא מדויק. איפה למשל נכנסת אלאניס מוריסט? האם היא זמרת ומוזיקאית מוכשרת או זמרת מוכשרת שנמצאת מאחורי מכונה משומנת של מפיקים שמשווקים אותה כיוצרת אינטיליגנטית, רגישה, מחחוברת לרוחניות שלה שמכוונת גם לקהל הפופ וגם לחובבי הרוק? אם זה כן ככה אז הענין זהה למשל לבריטני ספירס, רק קהל היעד הוא שונה. האם זה משנה? ממש לא. כל עוד אני נהנה לשמוע את ג´אגד ליטל פיל (אלבום ענק, אגב), מה אכפת לי למה הוא נוצר? נחזור לעניין האמטיוי (ובאמטיוי אני מכניס את תחנות הרדיו הלא סקטוריאליות, בארץ ובחו"ל). כן, DJ Shadow רוצה שישמיעו אותו באמטיוי, כן הוא רוצה להחשף בפני קהל רחב, אבל לא הוא לא מוכן להתפשר מוזיקלית (שזה בתכ´לס מה שחשוב) בשביל זה. באופן אישי אין לי בעיה עם מוזיקה שנוצרה בשביל הכסף, אין לי בעיה עם פופ ואני לא אפסול שיר לפני שאשמע אותו, כן אני מודה שלספייס גירלז (לדוגמא) יש כמה שירים טובים, גם לכריסטינה אגוילרה (שחבל שהיא לא מנצלת את הקול המצויין שלה לדברים יותר מעניינים) וגם לעוד רבים. פופ לא שווה חרא. אני די נגד מרצ´נדייזינג, אבל דה דבר מחוייב המציאות. כן יש לי פוסטרים בחדר, אבל הם שם כי הם יפים, והם שם כי הם מצהירים משהו, מצהירים את הטעם שלי. לא אין לי חולצות של וו טאנג, לא אין לי כובעים של רוקוס, ולא "מדבקות נדירות" (מה?) - עד כאן. אבל אם אני בעתיד יהיה מוזיקאי מפורסם ואנשים ירצו לתת כסף בתמורה לחולצות עם שמי עליהם? מי אני שאתנגד? ספציפית לנלי- הוא גרוע, לא עשה שום דבר מענין מעולם, הוא נטו פופ (לא שזה בהכרח רע, אבל הוא כזה), הוא לא יצירתי. אם יש כאלה שאוהבים אותו- סבבה. ואפשר לעשות גם FUN מעניין ומחדש וטוב (דוגמאות? ביסטי בוויז, ג´ורסיק 5, BEP, הראמונז ועוד מלאאא אחרים). אני מבין שזו העבודה שלך, ליחצ"ן את נלי ואת לא תגידי דברים נגד האלבום, אבל להלל ולשבח את החדש של סאיאן סופא קרו (בצדק) ושבוע אח"כ את נלי, נראה לי אפעס... (תשלמו כראות עינכם)

volatile

New member
למה להקשיב לפאן חדש אני מתענג היום

ביום נוסטלגיה! התחלתי מ - Kurtis Blow - Deuce LP שמעתי קצת... Herbie Hancock ועכשיו אני שומע את Al Green - Back Up Train וואי אלבום מדהים... סוווווול קלאסי שולת!

tomoshe

New member
תבדיל בין שני סוגי מסחור

יש מסחור שנועד לעשות כסף על ידי הוצאת שירים, ויש מסחור שנועד לעשות מוסיקה שתגיע לכמה שיותר אנשים. ההבדל דק אבל חשוב ולכן אני אסביר - מודרן טוקינג הידועים לשמיצה למשל היו שיא המסחור אבל מסחור מהסוג השני, הפחות נורא בעיניי - דיטר בוהלן ייצר מוסיקה בעצמו, שהוא חשב שהיא ממש מגניבה ורצה שכמה שיותר אנשים יאהבו אותו ואת המוסיקה שהוא עושה ובגלל זה עבד על מה שחשב שהוא הנוסחה המנצחת. לעומת זאת תופעה כמו מילי ונילי לא נולדה לצורך מוסיקה - הם לא כתבו מוסיקה ואפילו לא שרו אלא פשוט נראו טוב (נגיד) וזזו לפי הקצב - הכל בשאיפה לגרום לילדות קטנות לשלוף ארנקים גדולים. כל מי שכותב את המוסיקה שלו בעצמו, או את הליריקס, ורוצה שזה יגיע לכמה שיותר אנשים - לעולם לא אבוז לו - אולי זה יהיה מסחרי ועלוב ומשעמם - אבל זה לפחות יהיה אומנות. לעומת זאת להקות בנים למשל לעולם לא יזכו בהנחה מצידי - או שיעשו מוסיקה מצויינת או שיילכו לעזאזל מכיוון שהם מוצר ולא אומנות. לסיכום - אם נלי או ג´הרול או דיאמאקס כותבים בעצמם את החומר שלהם איל לי בעייה עם הרצון המוגזם שלהם להיות מסחריים על חשבון האיכות - זכותם לנסות להגיע לכמה שיותר קהלים - אני לא חייב לאהוב אבל אני לא אבוז להם. לעומת זאת אם הם מוצר - אם הם ויתרו על היצירה האומנותית ומנסים לעשות כסף נטו על בסיס תדמית/מראה וכו´ - אז הם ראויים לבוז אם המוסיקה שלהם לא עומדת בציפיות איכות מינימליות. תומאס.

volatile

New member
ידידי מסכים לחלוטין אך יש בעיה אחת

כמו שגימל אמר אתה אף פעם לא יודע עם מוכרים לך תדמית או את האמת... אני אומר תשמע מוזיקה בלי להדביק לה שום לייבלים מוזיקה טובה תבלוט החוצה מוזיקה נוצצת שמאכילים אותך באם טי וי בלופ או בתחנות הרדיו זה פשוט שטיפת מוח... אני לדוגמא מאז שאני פחות פותח אם טי וי (זה קרה לי בשנת 97-98* נפתחתי להרבה סוגים של מוזיקה שפשוט לא נחשפתי אליהם קודם בגלל שכל מה שאם טי וי והתקשורת מלמדת אותך זה לאהוב את מה שפופולארי היום... ושוב שירים טובים בולטים... הדוגמא הכי קיצונית שיש לי הם לדוגמא הקארדיגנס שהאלבום האחרון שלהם גראן טוריסמו פשוט אלבום שאני מאוהב בו.. והם בתכלס להקה שבהתחלה עשתה פופ מתקתק (השיר הידוע ביותר Love Me מהפסקול של רומיאו ויוליה) התפתחה לרוק אלטרנטיבי ומשם עברה לרוק/פופ מסונטז היטב... אבל חוץ מזה ועוד כמה דברים קטנים אני לא יכול להגיד ששום דבר ששמעתי באם טי וי החזיק את מבחן הזמן...

tomoshe

New member
שום דבר ששמעת באמטיוי לא החזיק???

אתה או צוחק או מבוצר מידי בעמדה שלך. הפוג´יז מכרו עשרה מיליון עותקים - לא מעט בזכות החשיפה האדירה שלהם באמטיוי. basement jaxxx זכו השנה לכמות אין סופית של זמן מסך (הרבה בגלל הקליפ המדהים ל- check your head). the late lick with trevor nelson היא תכנית שהמון פעמים חושפת אנשים למוסיקה שחורה טובה והיא משודרת איפה? נכון. אמטיוי. נכון שהאופי המסחרי של התחנה משפיע על בחירה ממוסרת ברובה של שירים ופלייליסטים קשוחים בלופ - אבל הרבה דברים טובים מוצאים את דרכם גם לשם. יש עוד הרבה דוגמאות - הנקודה היא כזו - לא כל מה שבאמטיוי הוא בהכרח לא טוב, ולא כל מה שטוב אין לו סיכוי להגיע לאמטיוי. תקשיב למוסיקה אצמה.

kodman

New member
צודק בהחלט

אישית גם אני לא ממש אוהב את נלי (מרוב חרישה על "חם פה" השיר קצת נתקע במוח אבל עדיין אני לא חושב שהוא אומן כזה טוב) - בכל מקרה יש המון דברים טובים ב MTV ויש גם דברים לא טובים, ויש המון דברים לא טובים שלא ב MTV.. בקיצור - אי אפשר לקבוע איכות של שיר \ זמר לפי זה שהוא ב MTV - כי האומנים בסופו של דבר ירצו שהקליפ שלהם ישודר וכמה שיותר אנשים יראו אותו - בשביל לקדם את הסינגל, את האלבום וכדומה. ו - "אצמה" = "עצמה" ? זה טעות כתיב חדשה שאתם רושמים בכוונה?
kodman

השקרן

New member
בנוגע לבייסמנט ג´אקסקסקס

שם השיר (המעולה) הוא Where´s your head at, צ´ק יור הד זה בכלל של אלבום של הביסטי בויז.

volatile

New member
אתם מפספסים את הנקודה ומצטטים אותי

לא נכון... דבר ראשון אני לא אוהב את בייסמנט ג´קס... האוס בסטייל צרפתי כזה לא עושה לי את זה... אבל זה לא קשור... הנקודה היא שלא צריך לתת לאם טי וי לקבוע מה טוב ומה לא... ובקשר ללהקשיב למוזיקה... זה מה שאמרתי אבל צפייה בלופים של אם טי וי רק מובילה בד"כ לשטיפת מוח... (כן דוגמא עכשווית לזה היא השיר של פ´אט ג´ו ואשנטי, שיר שלא הייתי שומע יותר מפעם אחת או פעמיים במצב רגיל ועכשיו אני שומע פעם ביום לפחות במחשב)...

Helicon HipHop

New member
תשובה לשקרן וגם לכל היתר

אם תקרא שוב את ההודעה על נלי (מה שצריך להמליץ כאן כבר יותר מדי פעמים...) תראה שלא היללתי ושיבחתי את האלבום החדש של נלי בסך הכל נתתי לכם קצה של אינפורמציה על מה שקורה עם האלבום בארץ. התפקיד שלי זה לעדכן אתכם לחדש לכם לצ´פר אתכם פה ושם אז הבנתי- את נלי- אתם לא אוהבים... ואין לי עם זה שום בעיה רק אל תגידו לי שיש לכם בעיה מוסרית לראות שאני משבחת את האלבום החדש של סאיאן סופה קרו ובנשימה שאחר כך כותבת משהו על נלי. ברור לחלוטין שכשאני כותבת תחת השם הליקון היפהופ - זו העבודה שלי. אם ארצה לכתוב משהו אישי ולהביע דיעה - אכתוב תחת השם שלי. אבל תלמדו להבחין בין כתיבה שהיא נטו הליקון היפהופ לבין כתיבה אישית. ועכשיו- הפסקת אש.

NiGhTDoG

New member
חרא של דיסק

נלי הוא סתם צחוק ...... הוא לא יודע לשיר ................ הוא אפסססססססססס אחד גדול

למעלה