isreal history x

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
isreal history x

הכל החל לפני זמו כה רב, אני לא יודע מתי אולי לפני 2000 שנה אולי לפני 200 ואולי לפני 100. השורשים של המצב כל כך עתיקים, אומרים שזה התחיל בגלל מה שקרה, בגלל שהיא קמה, אולי עצם קיומה גרם לזה, בכל אופן זהו סיפורה: הכל החל -אולי- כאשר אלוהים אמר שצריך להגיע אליה, הוא אמר שהיא הנבחרת, שהיא שייכת להם, הוא נדד הרבה זמן והגיעו אליה, וכבש אותה, וחי בה הרבה זמן, היא היתה נהדרת מקום פורח, קראו לה ``זבת חלב ודבש``, היה כל כך קל לעצב אותה, לבנות אותה לשפר אותה, ממש מקום נהדר להתחיל בו. עד שיום אחד הוא גורש ממנה ומשם הוא עבר בשבעת מדורי הגהנום, הוא עבר בדרכים, הגיע למקומות מופלאים, לפעמים חי מסוגר רק עם עצמו בגלל שנידו אותו, ושנאו אותו. היו גם כאלה שקיבלו אותו, והוא הגיע למקומות רמים היו כאלה שניסו להשמיד אותו, לאדות אותו מעל פני האדמה. אך הוא שרד את התקופה הארוכה הזאת שנראתה כמו גילו של היקום, הוא הגיע בסוף למקום מיבטחים אליה, אל ``זבת חלב ודבש``, הוא יכל להתחיל בעבודה, לעצב את עצמו, להתגבר על הקשיים שעבר, לעצב עצמו, לעצב אותה, אבל השינאה לא תמה, הוא חשב שיוכל להתחמק מהשנאה בכל כך קלות, הוא חשב שיוכל להימלט .... שהגיע גן עדן, ויצא מהגהינום. אך זה לא היה נכון, למעשה זו היתה התחלה חדשה של שינאה, שינאה עזה שנאה שאי אפשר היה לתאר, הוא לא שם לב שנפל גם למעגל השינאה והחשדות, שנסחף בגלל נסיון העבר למעגל של פחד, שאולי יאבד אותה שוב. הוא נלחם עליה, בגללה, וגם בגלל השנאה... עדיין נלחם. הוא אמנם ניסה למתן את השינאה ניסה לעבור את המיכשולים שהיו בדרך הוא סבל אובדנים לרוב, הוא כבר לא ידע מה הוא מרגיש, תמיד השינאה חצצה, הוא תמיד ניסה לעבור אותה, הוא עדיין מנסה והוא תמיד ינסה.... אז מה למדתי מכל העניין, מה למדתי מזה, ראי מה למדתי מזה ישראל: למדתי ששינאה היא נטל, שהמכשולים שהיא שמה בדרך יכולים להזיק, שאפלייה שנובעת משינאה או מהרגשת עליונות יכולה להיות רעה, למדתי שאין דבר כזה מלחמה שאפשר לנצח בה, אפשר להיפגע רבות, והשנאה היא המכשול העיקרי, כמו כבשן אש שתמיד בוער שמקרין חום עצום על סביבתו ששורף והורס וממיס הכל, ותמיד הוא נעשה חם יותר.... מי יודע מאיפה מגיע חומר הבעירה. אני מקווה שאת אוהבת את זה ישראל, זה נכתב לאחר מחשבה רבה, את מסכימה איתי ישראל?, או שאני טועה במשהו?!. אני מקווה שתקבלי את זה, אולי לא רצית שאכתוב על זה, אבל זה כל מה שיכולתי לראות, מבעד לערפל. ISREAL X BY mE

rastotman

New member
מה?

לא מוקדם מדי להתחיל להישתמש בתירוצים ה-לילה, לא קלטתי מה אני כותב? אז אני בכלל צריכה לכתוב שזה קקה להתייחס לכל העם הזה בתור ישות אחת? אני מתחילה לפחד כשעושים את זה עם זוגות של אנשים- מיליונים זה כבר ממש מוגזם. -אמור לי בקשה, מדוע ולמה בהתחלה אתה מתייחס בזכר ואז בנקבה? כאילו הקטע של עם כזה? כמה קיטשיות הצלחת להכניס אל תוך המוח שלך, ואיך למרות כל זה אני לא זוכרת עוד הודעות שלך שעשו לי רע? זה כמו לדעת על מישהו שהוא נגיד בניבחרת אטלטיקה, ואז לגלות שיש לו רמות שומן מפחידות ביחס לשרירים. מה שמעתי השבוע? חטיף טלויזיה במובן שהטלויזיה היא החטיף- תיראו מה התירגום עושה לי למוח, אני לא מצליחה לזכור את המילים באנגלית- בכל מיקרה, צריך לששים לב כמה אוכלים וממה בדיוק.

mmm

New member
את כועסת נכון?

איך להגיב למה שכתבת, אוקי את לא מבינה את ההודעה של m אין לו בעיה עם זה. קיטשיות?, m נתן את המצב כפי שהוא, וניסה להציג קצת באור שונה. למה גוף יחיד, אולי זו תקווה לעתיד, שהעם שלנו... את יודעת... העם היהודי.. יהיה מאוחד, ולא יסתכלו אליו ``כחרדים, דתיים, חילוניים...`` אבל זו רק תקווה, וכמובן להראות כמה ישראל חשובה ליהודים, שהיא מסמלת את ההישרדות של העם, ושומרת עליו, משמשת לו כבית. אז לפני שאת מתחילה ב``מסע הקטילה`` שלך תחשבי. יש סיבה שm כתב את מה שהוא כתב. ואם תקראי את זה עוד פעם תראי שיש הגיון מסויים, ולא טמטום כמו שהצעת. m מצטער שהוא גרם לך להרגיש רע, אבל קיטשיות היא לא המילה לתאר את מה שכתב ולא אף מילה אחרת שתישלפי מארסנל המילים השחורות שלך, מיד אחרי שתקראי את מה שm כתב. BY mE

rastotman

New member
איך?

למה? איך? אנשים גורמים לעצמם לחשוב בצורה הזאת? כשאומרים לאחד את העם אני רואה איש קטן צווח בגרמנית- ואני כבר אמרתי את זה. מאיפה הרעיון שאיחוד זה טוב? [ענבל מיתמרדת מול ערכי ערוץ שתיים- ומרגישה רע כאילו היא הרגע אמרה שאלוהים לא קיים כי איפה הוא היה בשואה- אבל זה מקיף אותי, כמה אני יכולה לסנן?] מה עם הייחוד- כמו שאומרת אם אביגיל, מורתי לגיאוגרפיה. אוף, וזה כן קיטשי, ורק בגלל שאני לא מצליחה לבטא את זה בנורמליות כרגע לא אומר שזה לא נכון, ורק בגלל שיש ארבעים ומשהו תגובות בהקשרי פוליטיקה לא אומר שאין פה רוב גדול שמבין ויודע מה אני הולכת להגיד לפני שאני אומרת את זה- ולטובת הרוב הזה אולי כדאי שאני גם אפסיק לטחון לכם את המוח בקטע הזה [ולטובתי אולי כדאי שאני לא אשתמש בשפת הפלאפונים]. ואתה יודע מה- אולי זה באמת היה רק שמינית קיטשי- אבל זה היה <המילה הזאת שאומרים על משהו שאומרים אותו יותר מדי פעמים ואני לא מצליחה להיזכר מה היא>, כמו שמה שאני אמרתי היה די <אותה מילה, דומה ללעוס רק לא>, למרות שפחות. בערך כמו שאנחנו בראנו את אלוהים ואלוהים ברא אותנו.

למעלה