ishoo ni benkyou wo shimashou ka?

GnomeBubble

New member
אפשר דווקא לומר

benkyou wo suru למיטב ידיעתי. אני לא בטוח מה בדיוק ההבדל בין benkyou wo suru ל-benkyou suru, אבל כנראה שהראשון מרגיש קצת יותר מדי מאולץ, ובכל מקרה benkyou suru הרבה יותר מקובל. אבל עקרונית, עד כמה שאני יודע, כל פועל מורכב מהסוג של "שם עצם + suru" יכול לבוא גם בצורה "שם עצם + wo suru" (בעצם, אולי כאלה שלוקחים מושא ישיר לא - כי אז אפשר להתבלבל).

shovach

New member
ניתן לכתוב wo...

אבל יש מצבים שאסור. כאשר אתה מציין את מה אתה לומד בעזרת を, חייבים להשמיט את ה-を שבין ה-勉強 לבין ה- する: 日本語を勉強します。 דרך אפשרית נוספת היא להשתמש ב-の: 日本語の勉強をします。 יש הבדל קל ביניהם, אך שניהם תקינים. במקרה שלנו (一緒に勉強をします( לא מצויין את מה לומדים ולכן ניתן להשתמש בשתי הדרכים. דוגמא נוספת: 部屋を掃除します。 部屋の掃除をします。

GnomeBubble

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

לא בפעלים שמקבלים מושא ישיר, אחרת יהיה לך ציון כפול של מושא ישיר (וזה אסור ביפנית). הבחירה בין נומינליזציה (הפיכה לשם עצם מתאר בעזרת NO) של המושא לבין ביטוי ישיר שלו יוצרת הבדל מסויים. זה קצת (אם כי לא לגמרי) כמו ההבדל בין "אני לומד לימודי יפנית" לבין "אני לומד יפנית". אני אישית תמיד נוטה לחשוב של-NO בכל מקרה כמעט (לא רק כאן, אלא גם במקרה המפורסם של 白のドレス מול 白いドレス שיונתן בודאי זוכר
) מבטא רמה קצת יותר גבוהה של ידוע או אפיון, אבל המורה שלי לא מוצא הבדל כזה, אז אני נאלץ לוותר. אם ההסבר שלי היה נכון, בכל מקרה, אז השימוש הזה היה יותר אופייני כשאתה רוצה לומר "אני לומד את לימודי היפנית" או כשזה בא בתשובה לשאלה "איזה מן לימודים אתה לומד?" (לעומת "מה אתה לומד?"). הבעיה היותר קשה, בכל מקרה, היא מה ההבדל בין שימוש עם WO ובלי WO במקרה שבו אין מושא ישיר, כמו 一緒に勉強する 一緒に勉強をする ועל זה אני לא יודע לענות. אני אשאל את המורה שלי שבוע הבא (אם לא תהיה שביתה...), אבל הוא בטח גם יאמר לי שזאת שאלה מסובכת, והוא צריך לבדוק אותה

GnomeBubble

New member
גם לי זה נשמע יותר טבעי בלי

פשוט שומעים את זה הרבה יותר ככה. אבל הצורה עם ה-WO גם נכונה, ואפילו כשחיפשתי דוגמאות (בגוגל כמובן
) ל-benkyou עצמו מצאתי, ככה שזה אפשרי.

xxxaxa

New member
אבל לא עניתם לי על השאלה!

איפה אתם לומדים יפנית?? יש מישהו מאזור רעננה-הרצליה?

SashTheRed

New member
אם מורה פרטית לא מספיקה לך

תמיד אפשר להתקדם לבד. זה מה שהרבה מהאנשים פה עושים. חוץ מזה, תבדוק לגבי מרכזים כגון בית ספר דיאלוג, ברליץ וכדומה (על אף שחלק מהאנשים פה לא מתים על חלק ממקומות אלה) בסביבה שלך. אגב גם אני מרעננה... בתור, אני מתגורר שם מדי פעם

GnomeBubble

New member
תמיד צריך גם לתרגל לבד לדעתי

מורה בעיקר מסוגל להכווין. רוב הלימוד בסופו של דבר עדיין נעשה לבד. ככה זה בכל שפה. אבל עדיין - כדי למצוא את הדרך הכי טובה לעזור לך, אנחנו צריכים יותר מידע. במה בדיוק את מתקשה? מה הדברים שאת לא מבינה בשיעור, או איפה את חושבת שיש לך קצב התקדמות איטי מדי, מה היית רוצה במיוחד לשפר וכו'. אל תשכחי גם לקרוא את העצות הכלליות במאמר שכתבתי מזמן (שהוא טיפה מיושן, עוד מלפני שנהייתי מנהל,
אבל עדיין יש בו מידע שימושי לדעתי).

xxxaxa

New member
הבעיה היא בתרגול לבד

אני רוצה לדבר חופשי, ובשביל זה אני צריכה תירגול של שיחה. זה קצת קשה כשאין עם מי לדבר...

SashTheRed

New member
....*שיעולסקייפשיעול*

אם תבדוק כמה אתרים ללימוד שפות, כגון sharedtalk.com או phrasebase.com וכדומה, אני בטוח שתמצא שם כמה יפנים שרוצים לשפר את האנגלית שלהם. וגם תמיד יש את http://www.language-exchanges.org שנוצר בדיוק בשביל המטרה של לדבר בסקייפ כדי לשפר שפה.

tals56

New member
גאוןןן

אני הצטרפתי ללאנגויג' אקסצ'יינג' וכבר הכרתי יפנית נחמדה מאוד מטוקיו!

SashTheRed

New member
היי, תן כבוד, ילד

עובדה, שכאשר אמרתי את האפשרות הזו להרבה אנשים, הם לא חשבו על זה מעולם עד שאמרתי להם, כך שזה לא אפשרות ברורה לכולם

tals56

New member
זאתי פעם ראשונה שאני נכנס לאתר

אוי איזה מטומטם אני - דיברתי איתה כשהיה בפן 2 בלילה אוקיי דיברנו, חזרתי אחרי כמה שעות והיא אומרת שהיא יושנת =.= אוף זה היה מה זה מדכא... טוב עוד מעט יהיה 7 בבוקר ביפן וזה יהיה הזמן לצוד יפנים\יפניות!

SashTheRed

New member
חחחח

אכן זה בעייתי עם זמנים בין ישראל ליפן, כשזה במרווח של 6 שעות אחת מהשני. אני חושב במקרה הזה, הזמן הכי טוב לצוד יפנים זה בשעה 15:00 בישראל, כאשר שם זה 21:00, כך ששעה די נוחה לדיבורים, אני חושב

tals56

New member
כן

אני לוקח את המיקרופון של הסקייפ ותוקע להם אותו בעין! אחרי שכל העין יוצאת אז אנחנו מחליפים שמות בסקייפ ונהיים חברים טובים
XD סתם,אבל זה באמת קשה למצוא יפנים...

SashTheRed

New member
לא יודע אם זה קשה כל כך למצוא את היפנים עצמם

מה שקשה זה לגרום להם לדבר איתך. חחח

למעלה