Ironman football

DAnalyst

New member
Ironman football

בדיוק שמעתי ב-NFL network את אחד השחקנים הותיקים מתלונן על הבדלי השכר בין אז להיום, ועל הדרך הוא אמר משהו מעניין. הוא אמר שהיום שחקנים לא יוכלו להישאר 60 דקות על המגרש, שהם עולים לכמה מהלכים במשחק וזהו. הם לא True Ironman football players, שמסוגלים לשחק גם הגנה וגם התקפה משחק שלם ולעשות הכל. מה שמוביל אותי לתהות, מי לדעתכם מסוגל היום ב-NFL לשחק גם בהתקפה וגם בהגנה, ובאיזה תפקידים?

ofribecker

New member
צ'רלס וודסון

ללא ספק. הוא יכול להיות גם קיק ריטרנר, גם דיפנסיב באק וגם ווייד רסיבר לעת מצוא. כשהיה במישיגן עזה את זה בצורה נפלאה! אוי היו ימים! לא סתם הוא זכה בהייזמן אז.

DAnalyst

New member
השחקן הראשון שקפץ לי לראש

הוא ברנדון ג'ייקובס, שלפי איך שהוא נכנס באנשים נראה כאילו מדגדג לו להיות ליינבקר.

JayneCobb

New member
היינז וורד

בתור סייפטי... גם ככה יש מספיק שמועות (והוכחות) למוניטין שלו בתור שחקן קצת מלוכלך, שנהנה להיכנס באנשים...אז תנו לו סיבה !

meirhala

New member
טרוי פולומאלו

סייפטי מטורף פשוט.. אבל אני מדמיין אותו בWR או בTE.. יש לו ידיים טובות מלרוב הרסיברים בליגה..

Yo-man

New member
לפי המשחקים האחרונים - ברט פארב ../images/Emo13.gif

גם במשחק הראשון של העונה הוא דפק תיקול שעלה לקבוצה שלו 15 יארד, וגם במשחק האחרון הוא רץ עם המהלך והביא בלוק 30 יארד מעבר לקו תחילת המהלך... אין מה להגיד - האיש אוהב לשחק, ויסכים לשחק בכל עמדה שיתנו לו. חוץ ממנו, ביג בן נראה גדול ולהוט מספיק, אבל אני לא חושב שיש למישהו שה-QBים את הכושר המתאים לרוץ כל כך הרבה. הם יותר בקטע של state of mind ו"מודעות"...

avishaiam

New member
לרוב הQB יש כרס יותר גדולה מלליינמנים

אולי חלקם יכולים לעשות עבודה טובה במהלך טוב מהלך שם אבל לפי הכרס?! לא נראה שהם בכושר משהו... רונדה ברבר בטח למד כמה מהלכים מתאומו טיקי ולפי איך שבגילו משחק CB הוא מסוגל לתת עוד פייט בתור RB

DAnalyst

New member
שאלתי לגבי QB...

עם 40% completions, אני חושב שיש לו סיכוי לתת את העונה הגרועה ביותר של QB אי פעם. מה שגורם לי לעדכן את הכלל אצבע שלי לגבי QBs ואחוזי השלמה: 63 ומעלה - QB תותח 60-63 - QB טוב 57-60 - QB סביר 55~ - QB רע 40 - ג'מרקוס ראסל.

laufgas

New member
אז לי יש שאלה יותר מדוייקת

למה באמת אין שחקנים שמשחקים בשני הצדדים של הכדור? בטוח יש כמה שמסוגלים. למה לא לנצל אותם?

DAnalyst

New member
יש הרבה סיבות

אבל יש גם כאלו שמשחקים, כמו טרוי בראון ששיחק WR ו-CB, מארק ורייבל ששיחק LB ו-TE\OT, ודווין הסטר ששיחק CB\KR\WR, אבל הסיבה שאין הרבה היא שהשחקנים מתעייפים, ואין שחקנים רעים ב-NFL, כולם כוכבי קולג'ים מוכשרים. עדיף לך אחד טרי מאשר אחד טוב ועייף. ראה ערך הרוטציות שעושים על אותה עמדה תו"כ משחק באותו צד של הכדור, בעמדות כמו RB ו-DT שבהן צריך שחקנים טריים. גם קל יותר למצוא שחקן שמצוין במשהו ספציפי מאשר אחד שמצוין בשני דברים ספציפיים.

laufgas

New member
ברור שפוטבול הוא משחק מעייף

אבל אני זוכר למשל מהלך לקראת סוף המשחק ש-TO נכנס לשחק כסייפטי - ואני חושב - למה לא לעשות את זה יותר? הוא מהיר, מאוד גבוה... למה שלא ישחק קצת יותר סייפטי? אני מבין את ההשלכות שיכול להיות לזה, אבל זה חלק מהמשחק. שחקן תמיד יכול להיפצע ולהתעייף - אבל אם יש לך אפשרות להשיג יתרון על המגרש ברגעים מסויימים, לא תעשה את זה?

s t i f f l e r

New member
אז בוא ננסה לענות לך על השאלה

נניח ש-TO נכנס לשחק סייפטי ונפצע ולא יכול לחזור, הקבוצה תצטרך עכשיו מישהו שישחק WR ועוד מישהו שישחק סייפטי, כלומר או שאתה צריך שחקן נוסף שיהיה בדיוק כמו TO או שתצטרך ששחקן אחד ייכנס לחור של TO ב-WR ואחר ייכנס לחור שלו בסייפטי, זה ייצור יותר שחקנים עייפים, זה יגביר את הסיכוי לפציעות, וזה מבלי להתייחס לפערי הרמות שיהיו לך במשחק, זה גם ייאלץ את הקבוצות לאלתר יותר, מה שאומר שיצרת בעצם משחק שכונתי.

ofribecker

New member
נקודת מבט נוספת על כל הסוגיה

החוקים, המבנה והאופן בהם משוחק פוטבול הם בבואה די טובה של החברה האמריקאית כולה (הבדל די גדול אל מול החברה הישראלית). חברה שהתרגלה והורגלה לחשוב במושגים של התמקצעות בעמדה ספציפית, ולהיות הטוב ביותר שתוכל בעמדה זו, חברה שהתחרות בה חזקה מאוד ולכן ההתמקצעות הזו חשובה מאוד לפרט כדי שיוכל לשרוד. עוד אספקט שקשור לזה הוא המבנה בו יש מעטים שמוסמכים לחשוב ולחלק הוראות לאחרים, והמון שאמור להשמע, לציית ולבצע, במדויק. איך כל זה קשור? כמובן, כל התמקצעות, בכדי להגיע לטופ, למקסימום, דורשת התמקדות. השקעת משאבים (זמן, ריכוז וכו') בתפקיד נוסף בהכרח מפחיתה מההתמקצעות שמתקבלת בתפקיד אחד בלבד, ובד"כ אינה מועילה לארגון. יש כמובן מקרים חריגים של כשרונות פנומנליים כמו כמה מהשחקנים שהוזכרו כאן, שעבורם אפילו המערכת המרובעת והקשיחה מתגמשת כי היא גם מקבלת תועלת מריבוי המשימות על אותו הפרט. בחברה הישראלית ובעוד כמה מקומות בעולם לעומת זאת יותר מקובל שלפלוני אלמוני יש מספר תפקידים ותחומי אחריות, ומצפים ממנו גם לחשוב. זו יכולה להיות אולי הסיבה שבגללה כדורגל יותר מצליח במקומות אחרים. כדורגל אינו מנוהל על המגרש באופן ריכוזי כמו הפוטבול וכל שחקן נדרש לעשות גם הגנה וגם התקפה וכו'... אחד האתגרים לכן בפיתוח הפוטבול במקומותינו הוא להתמודד עם המנטאליות בה רבים רואים עצמם ככאלו שצריכים לחשוב וככאלה שלא צריכים שיגידו להם מה לעשות. אבל פוטבול הוא משחק מערכתי ומשוחק הכי טוב רק כאשר התיאום בתוך הקבוצה הוא מקסימלי.

laufgas

New member
תודה על התשובות של כולם

לדעתי אנחנו צריכים לעלות יותר שאלות כאלה, זה אחלה חומר למחשבה.

למעלה