את לא מבינה צחוק ?../images/Emo6.gif
לפעמים צריך לצחוק, לא ?
בכל מקרה, לגבי התנהלות מערכת ההפעלה, הPPC יותר דומה למחשב השולחני ולמעשה בצורת ההתנהלות שלו הוא מהווה כשלוחה מינימאלית שלו. לדוגמא, ניהול הקבצים, כל הקטע של ה"התחל" וכו..., צורה שאליה אני התרגלתי ולדעתי, למרות שלעיתים אני מתנסה בפאלם של חבר שלי, הפוקט פיסי שלי עדיף. יש כאלו אחרים שזה מקל עליהם, יש כאלה שלא. לדוגמא בהשוואה ב CNET שעליה כתבתי מקודם מצאו שפאלם יותר פשוטה. לדעתי, ברמת הפשטות שתיהן אותו הדבר, אבל ברמת הסיבוך והשיפצור PPC עולה על פאלם בגלל צורת העבודה השונה. יש הרבה דברים בפאלם ששקופים למשתמש, אין דבר כזה שבמכשיר אין זיכרון דינמי לריצת תוכניות, אין דבר כזה שבפאלם אין קבצי מערכת. המערכת היא פשוטה לניהול ושקופה מצד המשתמש. הדבר דומה בפוקט פיסי, אך בפוקט פיסי קל מאוד גם לעבור לשלב הבא של לשחק עם הגדרות המערכת ברמה הבסיסית, כמו להתקין דריבר שפותח עצמאית או לאפשר הגדרות משתמש שונות. לדוגמא, האם בפאלם את יכולה לדחוף 4 או 5 סמלים בשורה ? בפוקט זה אפשרי. גם ידוע, שהרבה בעלי פאלם (לא הרוב) מתקינים ממשקים שונים לפאלם כי הממשק לא מוצא חן בעיניהם. למרות שזה אפשרי גם בפוקט פיסי (ע"ע Dashboard ועוד) רוב האנשים נשארים עם אותה מערכת. בכל מקרה, בשורה התחתונה, הTC והT3 וכמה מדגמים מעטים של סוני, נמצאים באותה רמה של פוקט פיסי ממוצע (תראי גם דירוגים של אתרים שלא משתייכים לאף קבוצה). למעט הרזולוציה שהיא חשובה, מבחינת חומרה אחרת, פאלם שווה או יחסית מפגרת (סתם דוגמא, שילוב של WIFI ו-BT, או USB HOST, או הרחבת CF). אך (ושימי לב) אל ייאוש, לפי מה שקראתי בMillRumer המערכת החדשה קובולט תעלה את פאלם חזק למעלה ותאפשר הרבה דברים שעד היום לא היו אפשריים כמו ריבוי משימות, סינכרון יותר טוב עם המחשב וכו... שבהשוואה להיום, יסתמו לנו את הפיות (בהשוואה לWM2003, אין לאף אחד שמץ על החידושים בWM2004 למעט הרזולוציה והמסכים). מבחינת מכשירים עצמם, הלוואי והייתי יודע מה צופן העתיד... אבל אני מקווה שפאלם ופוקט פיסי יתנו Fight טוב. כאמור, כל עוד שניהם רבים, אנו (השלישי) מרוויחים. רק איילת, לאור הכרתי אותך, בבקשה אל תקחי את מה שכתבתי כל כך קשה (כך אני חושב) , תראי, אפילו השארתי מקום לאופטימיות לעתיד.
בכל מקרה, לא התכוונתי להתנגח בך וקחי את זה בקלות ובהבנה.