IR בין פוקט פיסי לפאלם

danielshar

New member
IR בין פוקט פיסי לפאלם

האם אפשר לשלוח באינפא אדום נתוני CONTACT מפוקט פיסי לפאלם ולהיפך?

AYELET1

New member
ובכן ככה:

אין בעיה להעביר מפאלם לפוקט ולהפך CONTACTS גם ב-IR וגם ב-BT הבעיה היא בהעברת רשומות בעברית מפוקט לפאלם - ג'יבריש מפאלם לפוקט אין בעיה. אין ספק שב-UNICODE יש תועלת

AYELET1

New member
ואגב...

בעזרת התוכנה POCKET MIRROR או התוכנה החליפית המצורפת ל-T# ניתן לסנכרן את הפאלם עם האאוטלוק, והפוקט ממילא מסתנכרן איתו, כך שבעזרת האאוטלוק ניתן להעביר בין 2 המכשירים יומן, ספר כתובות , פתקים ומזכרים

AYELET1

New member
מה שגורם לפוקט להעביר

רשומות בעברית צחה וללא ג'יבריש, ל-6310

mikeoreli

New member
איזו עברית יש לך ?

אני הצלחתי להעביר אנשי קשר ופגישות בעברית לפאלם VX ולפאלם 515 דרך האינפרא אדום בלי תוכנה כל שהיא. העברית יצאה ישרה וללא שום בעיות. העברית אצלי בקסיופיאה היא PDAC לוגית. הערה : PPC2002 ו WM2003 מסוגלות לסנכרן עם פאלם בהצלחה גם בלי ה-Peacemaker, הודות להתאמה במערכת ההפעלה (בלי קשר לעברית).

mikeoreli

New member
אבל את אמרת...

שאת ראית ג'יבריש, כלומר, הבנתי שלא הצלחת להעביר כהלכה דרך IR. חוץ מזה, איזו עברית יש לך ? את ההערה לגבי הpeacemaker כתבתי עבור kill bill.

AYELET1

New member
כהפכת קצת את היוצרות ../images/Emo13.gif

מהפוקט לפאלם הצלחתי להעביר, ובעברית רהוטה הבעיה היתה בהעברה מפאלם לפוקט , וכאן עלי להודות (תוך סבל קשה מנשוא
))))) שלדעתי זו אשמת הפאלם (אינני יודעת אם מקור הדבר הוא בעברית עצמה, אבל נדמה לעי שהדבר יקרה ב-2 סוגי העברית - של טופ ושל מובימייט . מעניין לנסות. כמו כן, בשטום מקרה הבעיה אינה נעוצה בהעברה ב-BT או ב-IR (העברתי ב-2 הצורות). כלומר הבעיה היא בפונטים, לא בדרך התקשורת (אם אינני טועה)

mikeoreli

New member
אני לא מאמין

איילת, את בסדר ?
את אמרת שהעברית בפאלם אשמה בכך ?
בכל מקרה בדקתי ואת אכן צודקת אך עכשיו כאשר ניסיתי זאת אני שולח לפאלם איש קשר או פגישה בעברית הוא משיב שה"מבנה לא ידוע". אני לא יודע מה קרה, עשיתי זאת לפני מספר חודשים וזה הצליח.
בתור אחת שעכשיו מפעילה שני מכשירים משני הפלטפורמות, יש לך מושג במה מדובר?

AYELET1

New member
מיקו...

אתה ממש לא מכיר אותי
היחס שלי לדברים האלו מקצועי מאד חלק מההצהרות הן בבחינת שמירה על התדמית
אבל כשמגיעים לדיון ענייני, התשובות ענייניות. אין לי שום ספק שלכל מכשיר היתרונות שלו מה שכן, צורם לי לשמוע את הקביעה שהפאלם "יומן חכם" והפוקט "מחשב" זה אולי היה נכון פעם. היום כבר לא.

mikeoreli

New member
את לא מבינה צחוק ?../images/Emo6.gif

לפעמים צריך לצחוק, לא ?
בכל מקרה, לגבי התנהלות מערכת ההפעלה, הPPC יותר דומה למחשב השולחני ולמעשה בצורת ההתנהלות שלו הוא מהווה כשלוחה מינימאלית שלו. לדוגמא, ניהול הקבצים, כל הקטע של ה"התחל" וכו..., צורה שאליה אני התרגלתי ולדעתי, למרות שלעיתים אני מתנסה בפאלם של חבר שלי, הפוקט פיסי שלי עדיף. יש כאלו אחרים שזה מקל עליהם, יש כאלה שלא. לדוגמא בהשוואה ב CNET שעליה כתבתי מקודם מצאו שפאלם יותר פשוטה. לדעתי, ברמת הפשטות שתיהן אותו הדבר, אבל ברמת הסיבוך והשיפצור PPC עולה על פאלם בגלל צורת העבודה השונה. יש הרבה דברים בפאלם ששקופים למשתמש, אין דבר כזה שבמכשיר אין זיכרון דינמי לריצת תוכניות, אין דבר כזה שבפאלם אין קבצי מערכת. המערכת היא פשוטה לניהול ושקופה מצד המשתמש. הדבר דומה בפוקט פיסי, אך בפוקט פיסי קל מאוד גם לעבור לשלב הבא של לשחק עם הגדרות המערכת ברמה הבסיסית, כמו להתקין דריבר שפותח עצמאית או לאפשר הגדרות משתמש שונות. לדוגמא, האם בפאלם את יכולה לדחוף 4 או 5 סמלים בשורה ? בפוקט זה אפשרי. גם ידוע, שהרבה בעלי פאלם (לא הרוב) מתקינים ממשקים שונים לפאלם כי הממשק לא מוצא חן בעיניהם. למרות שזה אפשרי גם בפוקט פיסי (ע"ע Dashboard ועוד) רוב האנשים נשארים עם אותה מערכת. בכל מקרה, בשורה התחתונה, הTC והT3 וכמה מדגמים מעטים של סוני, נמצאים באותה רמה של פוקט פיסי ממוצע (תראי גם דירוגים של אתרים שלא משתייכים לאף קבוצה). למעט הרזולוציה שהיא חשובה, מבחינת חומרה אחרת, פאלם שווה או יחסית מפגרת (סתם דוגמא, שילוב של WIFI ו-BT, או USB HOST, או הרחבת CF). אך (ושימי לב) אל ייאוש, לפי מה שקראתי בMillRumer המערכת החדשה קובולט תעלה את פאלם חזק למעלה ותאפשר הרבה דברים שעד היום לא היו אפשריים כמו ריבוי משימות, סינכרון יותר טוב עם המחשב וכו... שבהשוואה להיום, יסתמו לנו את הפיות (בהשוואה לWM2003, אין לאף אחד שמץ על החידושים בWM2004 למעט הרזולוציה והמסכים). מבחינת מכשירים עצמם, הלוואי והייתי יודע מה צופן העתיד... אבל אני מקווה שפאלם ופוקט פיסי יתנו Fight טוב. כאמור, כל עוד שניהם רבים, אנו (השלישי) מרוויחים. רק איילת, לאור הכרתי אותך, בבקשה אל תקחי את מה שכתבתי כל כך קשה (כך אני חושב) , תראי, אפילו השארתי מקום לאופטימיות לעתיד.
בכל מקרה, לא התכוונתי להתנגח בך וקחי את זה בקלות ובהבנה.

תגובה קטנה לחלק קטן

[ציטוט] יש הרבה דברים בפאלם ששקופים למשתמש, אין דבר כזה שבמכשיר אין זיכרון דינמי לריצת תוכניות, אין דבר כזה שבפאלם אין קבצי מערכת. המערכת היא פשוטה לניהול ושקופה מצד המשתמש. הדבר דומה בפוקט פיסי, אך בפוקט פיסי קל מאוד גם לעבור לשלב הבא של לשחק עם הגדרות המערכת ברמה הבסיסית, כמו להתקין דריבר שפותח עצמאית או לאפשר הגדרות משתמש שונות. לדוגמא, האם בפאלם את יכולה לדחוף 4 או 5 סמלים בשורה ? בפוקט זה אפשרי. [ סוף ציטוט] * הזכרון הוא אכן דינמי אבל תוכנה שרצה לא מועברת לחלק אחר בזכרון כדי לרוץ, אלא רצה מאותו מקום בו היא יושבת ולכן לא תופסת בזמן ריצה כפול מגודלה המקורי. * המון שיפורים ודרייברים עצמאיים נכתבו לפאלם. הם נקראים "האקים" והם ממש משנים את התנהגות מערכת ההפעלה. זה ניתן כיוון שלפאלם מערכת הפעלה בעלת קוד פתוח וכל כלי הפיתוח שלה זמינים לכל אדם ללא תשלום באתר הרשמי של פאלם. * נכון, הממשק של פאלם מגעיל. אבל ממשק זה רק השכבה העליונה ביותר והכי פחות משמעותית מתוך מערכת ההפעלה. זה הכל

mikeoreli

New member
הערה קטנה חזרה

מערכת ההפעלה של הפוקט פיסי היא סגורה ומוגנת זכויות יוצרים, אבל עדיין באתר מיקרוסופט מוצעים גם כן כלי תכנות עבור הפוקט פיסי גם כן בחינם אין כסף (רק לידיעה) ולמעשה התוכנות האלו הם יותר השלמה למערכת ההפעלה מאשר פריצות אליה ושינויים בקוד המקור ( ברגע שעושים HR המערכת חוזרת מהתחלה) למרות שגם זה אפשרי, למעשה יש כאלו שהתקינו על הפוקט פיסי שלהם לינוקס. לגבי האקים – תודה, חידשת לי. לגבי זיכרון, אני לא חושב. לפי מה שאתה אומר זו דרך עבודה ממש לא יעילה ולא נכונה. אני לא חושב שקיימת מערכת הפעלה שעובדת כך. מה גם, אני לא יודע אם זה אפשרי. למעשה דברתי על זה עם כמה מתכנתים מקצועיים והם הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהשמיים וברגע שהבינו מה אני שואל אותם ישר שללו זאת. אתם פשוט הסקתם זאת משום שבפוקט פיסי יש את סרגל ההקצאה בין שני סוגי הזיכרון שלמעשה נועד לשימוש המשתמש. בברירת המחדל, מערכת ההפעלה קובעת את ההקצאה. יכול להיות שבפאלם יש זיכרון נוסף להרצת תוכנות, או שהוא דינמי כמו בפוקט פיסי, אבל להגיד שהוא לא מעתיק פונקציות לזיכרון אחר ? אתה יכול לגבות את דבריך? זה יעניין כמה מתכנתים שאני מכיר ולא בצחוק. לגבי ממשק, אתה יודע על מה אתה מדבר ? זו השכבה הכי חשובה שקובעת האם אנשים יקנו את המכשיר או לא. אם תציע גרסת פאלם בממשק טקסט או בממשק גראפי, אף אחד לא ייגע בגרסת הטקסט. זו הסיבה המשמעותית למה לינוקס לא מובילה את השוק, למרות שהיא יותר יעילה מחלונות וגם לא עולה כסף. לכן גם הרבה חברות משקעות הון עתק בעיצוב ממשקים שאנשים יאהבו. למעשה לאנשים לא משנה אם המערכת היא סופר משוכלת אם הם לא יוכלו לעבוד איתה ביעילות ובידידותיות.

תגובות

לגבי זכרון, קרא את הקטע המסומן באדום. זה מתוך הספר Palm Programming - The Developers Guide שמהוצאת O'Reilly (עמוד 30). לגבי ממשק, נכון שממשק הוא בסופו של דבר קובע את השיווקיות של מערכת ההפעלה אבל אם דיברת על ניהול זכרון, יעילות ומהירות אין מקום להתייחס אליו. זה כמו להגיד שווינדוס יותר טוב מממק כי מדיהפלייר יותר נוח מקוויקטיים. אני מוכן לאנלוגיה "פאלם/WM = לינוקס/ווינדוס". ודרך אגב, יש גם פרוייקט להרצת לינוקס על פאלם. הדבר הזה רץ על כל דבר עם מעבד, בוא תראה את ה XBOX שלי.

הבהרה קטנה לגבי הזכרון

רק צירפתי קובץ ושכחתי לפרט (כי המערכת של תפוז דחתה את 2 הנסיונות הראשונים שלי לפרסם את התגובה). כמו שאמרתי בתגובתי הקודמת, יש זכרון דינמי המשמש את התכנית בזמן ריצתה אבל הוא משמש למשתנים זמניים, חישובים, באפרים וכו'. הקוד עצמו של התכנית שכולל את הפונקציות שלו, המשתנים הגלוגלים, הקבועים וכו' לא זז מהמקום בו הוא מאוחסן. כך התכנית לא מועתקת לחלק אחר בזכרון אלא רק משתמשת בו וזה מקטין בהמון את צריכת הזכרון.

mikeoreli

New member
ה-ללויה

שכנעת אותי (לא לעבור לפאלם, אלא) לגבי ניהול הזיכרון. הנה עכבר אופטימי אחד שגיבה את דבריו במסמך מקצועי והצליח, כל הכבוד. מעניין, אם השיטה הזו תחזור גם במערכת קובולט החדשה שכידוע תתמוך בMulti-Tasking מלא. בכל מקרה, מה שולט על סדר הפקודות ? במערכות הפעלה רגילות, הפקודות מועתקות פקודה אחרי פקודה, פה זה נראה שהמצביע על הפקודות עובד שעות נוספות (תקן אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אודה לך אם תצרף קישור להורדת הספר, אני רוצה להראות את זה לאנשים שדברתי איתם (חלק דווקא צעירים וחלק די מבוגרים שתכננו אף טלפונים סלולאריים שגם הם משובצי מחשב). תודה לך, הסברת כמו שצריך עם הבאת טקסטים מקצועיים לגיבוי, הלוואי והיו עוד אנשים כמוך, קבל ח"ח וכ"כ.

mikeoreli

New member
עוד דבר

אני השארת לך שאלה לגבי בעיה שיש לי עם העברת פגישות ושמות בעברית מפוקט פיסי לפאלם ולא ענית. יש לך מושג מה הבעיה ? האם הבעיה היא אצלי (קסיופיאה E200 עם עברית של PDAC מעודכנת) או אצל חבר שלי (פאלם 515 שאני לא זוכר איזו עברית) ?

למעלה