אייקיו יכול להיות שווה גם לאנשים בהפרש גילאים גדול. למישהוא בן 5 יכול להיות אותו דבר או אפילו יותר ממישהוא בן 20. המבחנים של הקטן כמובן, יהיו יותר קלים, אבל אייקיו זה יחסים לגיל. זה לא מי שנמצא בשנים החכמות בחייו יש לו יותר. כמובן שמגיל בערך 15 השאלות אותו דבר לכולם......... אבל זה לא קשור כל כך הגיל לתוצאה.
איי קיו זה לא|סגדש| חוכמה!!!! זה מנה שכלית זה מה מספר המנה השכלית שלך. למשל ילד שהאיקיו כלומר הרמה השכלית שלו גבוהה לאו דווקא הוא חכם. חוכמה זה משהו שצוברים לאחר שלמדים.אם אותו ילד X שיש לו אייקיו גבוהה לא יחך לבית הספר למשל הוא יהיה טיפש כי הוא לא ילמד אבל יש לו פונטנציאל גבוהה כי יש לו מנה גבוהה של שכל... מקווה שהבנתם
למשל למדונה יש 160 ולג'ורג' בוש יש 90...לא נראה לי שאתם יותר חכמים ממנו
והוא יכול גם ליהיות טיפש. למשל יש ילד בכתה שלי שיש לו אייקיו ממש גבוה יחסית ואני בטוח יותר חכם ממנו למשל בלימודים ציונים וכו'. להשתמשש במילה חוכמה זה לא מדוייק
עזבו מבחן איי קיו. יש דבר שנקרא מבחן פסיכוטכני שאני עשיתי פעם אחת בכיתה ח' מטעם מכון הדסה ופעם אחת בצו ראשון. שמה, אף אחד לא מקריא את השאלות ואין תקצובת זמן כמו במבחן הזה. המבחן הזה לא מייצג את האמיתות של כלום. למשל מבחן םסיכוטכני זה למי שרוצה ללכת לאוניברסטיה עם תעושת בגרות וכל זה ואני לא אפרט עכשיו אבל עושים תמיד בכיתה כלשהי מבחן פסיכוטכני וזה לפי קבוצת גיל וזה לפי אמיתי דבר יותר מציאותי וברור.