IQ

אני כיתה ח' ועוד שבועיים יש פסיכוטכ

יש פסיכוטכני עוד שבועיים או שבוע... תגיד/' משהו, מה שואלים שם? איזה שאלות כאילו וגם על מה?

בֶל

New member
../images/Emo113.gifאת מתכוונת למבחן הדסה?

אם כן אז שואלים שם שאלות בעברית (יענו איך אומרים- שלוש או שלושה וכו'), מתמטיקה (בעיות מילוליות ותרגילים לא קשים) צורות ותלת מימד, מה מעניין אותך ועוד כל מיני דברים כמו כושר יד (ציור, גזירה) והבעה בע"פ (חיבור של 7 משפטים) בהצלחה

green beetle

New member
אמממ

תעברי במתמ' קצת על אחוזים כי אני לא זכרתי כל כך איך עושים את זה.. ת'כלס יש בתי ספר שעושים לזה קורסים וכאלה, אבל לא כל כך צריך את זה, אני לא עשיתי קורס, אני דופקה ויצא לי שם 7.5-8.5 בדהרים חוץ מבציור שיצא לי איזה 5 וחצי או 6 (אבל זה מעל הממצוע אל תזלזלו..) ואם אני הצלחתי לקבל כאלו ציונים "גבוהים" כל אחד יכול!

כמה שטויות דחפת בהודעה אחת.

"מנה שכלית זה מה מספר המנה השכלית שלך". איזה הסבר מלבב. זה כמו להגיד שכלב זו חיה שנראית ומתנהגת כמו כלב.
דיי בילבלת שם מושגים ואני הולך לעשות קצת סדר.
בקיצור, פירוש הביטוי מנת משכל, או באנגלית Intelligence Quotient, הוא רמתו השכלית של אדם, ביחס לגילו הכרונולוגי ולגילו השכלי. ככל שגילך השכלי יהיה גבוה יותר מגילך הכרונולוגי, הממשי, ה-IQ שלך יהיה גבוה יותר. IQ בודקים בעזרת מבחנים ומבדקים שונים, בהם לכל שכבת גיל יש מבחנים משלה, והמבדק נערך בהנחה שכל שכבת גיל תצליח למלא את המבדקים שיועדו לה ספציפית. נוסחה לחישוב מנת המשכל היא: גיל שכלי חלקי גיל כרונולוגי כפול 100. נגיד וילד בן 10 עבר את המבחן שמותאם במיוחד לגיל שלו. אז אנחנו מבינים שגילו השכלי זהה לגילו הכרונולוגי, ומכאן- האיי קיו שלו הוא 100. לכן, הממוצע הוא 100, משום שגילו השכלי וגילו הכרונולוגי של אדם אמורים להתפתח זה לצד זה במידה שווה. אבל אם, למשל, ילד בן 10 הצליח לעבור מבחנים שמיועדים לגיל 12, גילו השכלי הוא 12 וגילו הכרונולוגי [שלא משתנה] הוא 10. מכאן אנחנו מבינים שמנת המשכל שלו היא: 12/10*100- 120. אבל אם אותו הילד עבר רק מבחנים של גיל 9, האיי קיו שלו יהיה 9 חלקי 10 כפול 100- 90. כיום עשו ת'מבחנים האלה יותר משוכללים ומדוייקים, בכך שמודדים את גילך הכרונולוגי והשכלי בחודשים ולא בשנים. בקשר לדוגמאות שנתת...בילבלת בין המונח IQ למונח השכלה. השכלה היא רכישת ידע בתחומים שונים. כמובן שככל שהאיי קיו שלך יהיה גבוה יותר, תצליח להבין חומרים יותר מסובכים וכך לרכוש יותר השכלה, אבל ילד עם איי קיו 120 שלא הלך לביה"ס לא יהיה טיפש. הוא פשוט יהיה חסר-השכלה. הוא לא ידע היסטוריה, אבל אם תשב ותלמד אותו- הוא יקלוט מהר וישכיל מהר. פשוט בילבלת בין חוכמה להשכלה. ולבסוף...נו באמת, כולם חכמים יותר מבוש.

מטייל עם סנאים

ומה שאמרתי הוא נכון בהחלט אתה צודק בקשר למשפט הראשון לא הסברתי טוב,בטעות יצא לי...אני יודע שלא מסבירים מילה עם אותה מילה אבל התבלבלתי.... וזה לא שטויות זה מה שזה.

נעמה1991

New member
לכל המדוכאים למיניהם

מעל 100 זה חכם ומעל 145 זה מחונן.... חוץ מזה אם נראה לך שאתה חכם וקיבלת ציון לא טוב... אז זה לא משנה מה קיבלת! כי אתה אופטימי וזה הרבה הרבה יותר חשוב

חחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

"אתה אופטימי וזה הרבה הרבה יותר חשוב"... במילים אחרות- אתה מפגר אבל אופטימי. חולה על היציאות שלך

מה רע במצח שלה?

אז היא צריכה לתלות עליו מנורה אדומה שמהבהבת בכל פעם שמטוס עובר, אז מה? זה הופך אותה לפחות יפה? אני אומר- תנו למצח לחיות. מצח בריא- בגוף בריא. יאללה בלאגן מוצ מוצ. [וואי, כבר בוקר.
]

icודליה

New member
../images/Emo110.gifחמודי

תסתכל על השעה שבה נכתבה ההודעה. עכשיו אתה מבין? אני סולחת לך על השטויות האלה שמירי בוהדנה יפה. חח

למעלה