ipod - שאלות!?

לינקי

New member
ipod - שאלות!?

שלום! אני עומד לקנות איפוד 20G דור רביעי ובצוני לשאול כמה שאלות לפני שהאיפוד הקטן שלי מגיע אלי: 1. האם בחבילה של האיפוד של Apple (לא של hp) כלול חיבור USB2.0 או שאני צריך לקנות בנפרד? 2. מה זאת תוכנת ה- itunes זה כאילו התוכנה שאיתה אפשר להעביר שירים מדיסקים לאיפוד? ואפשר לשנות את שמות הרצועות ואת הפרטים שלהם (אומן, אלבום...) תוך כדי העברה? 3. מה ההבדל בין הדור הרביעי לדור השלישי? אני די מתלבט בינהם כי השלישי יותר זול... תודה לעונים! והמשך יום נעים!

אוקי

1 - אכן, בחבילה יש כבל USB2.0 2 - שוב כן, דרך התוכנה הזאתי מעבירים שירים לאייפוד. אחרי שמעלים את השיר, לחצן ימני -> get info וזה אפשר לשנות את הפרטים 3 - אין מושג, אני רק יודע שדור רביעי יותר טוב, חחח...

spiralz

New member
הבדלים בין דור שלישי לרביעי

טוב, אז בשאר השאלות 'מוכר סימס' כבר נתן את הנתונים, אתה מקבל גם כבל USB וגם כבל FireWire... בקשר להבדלים, מאד פשוט, הדור השלישי (כמו שנישמע) הוא הדגם הישן יותר :) אבל זה לא ההבדל העיקרי.... יש הבדל מבחינת מראה, הדור השלישי מכיל את הגלגלת המאפשרת לך מעבר בין פונקצייות במכשיר, שירים ושליטה בווליום ובנוסף ארבע כפתורי שליטה: הפעלה/עצירה (Pause), קדימה, אחורה ותפריט. הסימולים על הכפתורים ד"א מוארים באור כתום/אדום ברגע שמפעילים את המכשיר. הדור הרביעי הוא בעל "הגלגל הלחיץ" שזהו אחד הפיתוחים היותר מדהימים שאפל עשו לנגן.... כל הכפתורים שדוברו קודם שנימצאים על הנגן דור שלישי נמצאים על הגלגלת... אתה פשוט מסובב את הגלגלת עם האצבע וברגע שאתה רוצה לבצע פעולה (הפעלת שיר, העברה קדימה, עצירה) אתה פשוט לוחץ על החלק בגלגלת... לא צריך להרים את האצבע :) אני אישית מטעמים סנטימנטאליים מאד אוהב איך שהדור השלישי נראה, אבל אני מחזיק אצלי דור רביעי כי הוא פיתוח מדהים!!! נ.ב. עוד הבדל קטן לדקי הבחנה, בדור השלישי הגלגלת, הכפתורים והמכשיר עצמו כמובן, בצבע לבן... בדור הרביעי הכל לבן חוץ מהגלגלת בצבע אפור

TheRealDeal

New member
עוד הבדל

דור שלישי אפשר להשיג רק מחודש/משומש, ולא חדש.

spiralz

New member
צודק, צודק...

... אבל תמיד אפשר למצוא באריזה מקורית ועדיין בניילונים ב ebay אם בא לך לבזבז את הכסף על משלוח לארץ :)

מלבד המראה ישנם עובד הבדלים

מבלד המראה, הבטריה של הדור הרביעי אמורה להיות טובה יותר ולעמידה יותר ויש גם כמה הבדלים במערכת ההפעלה של הפודים. בדור הרביעי, למשל, אפל נערכו מראש לטובת מי שמקשיבים לאודיו-בוקס, דהיינו ספרים מוקראים, והכינו אופציות של סימנייה לקבצים כאלה, ואפשרות נחמדה מאוד לשנות את קצב ההקראה. כמשתמשת בדור שלישי ומכורה לספרים כאלה, זה חסר לי והעדכון לפוד שלי לא מספק את הסחורה... משוכנעת שיש עוד כמה הבדלים שלא גיליתי עדיין

מלבד המראה יש עוד הבדלים

מלבד המראה, הבטריה של הדור הרביעי אמורה להיות טובה יותר ולעמידה יותר ויש גם כמה הבדלים במערכת ההפעלה של הפודים. בדור הרביעי, למשל, אפל נערכו מראש לטובת מי שמקשיבים לאודיו-בוקס, דהיינו ספרים מוקראים, והכינו אופציות של סימנייה לקבצים כאלה, ואפשרות נחמדה מאוד לשנות את קצב ההקראה. כמשתמשת בדור שלישי ומכורה לספרים כאלה, זה חסר לי והעדכון לפוד שלי לא מספק את הסחורה... משוכנעת שיש עוד כמה הבדלים שלא גיליתי עדיין

spiralz

New member
בהחלט

צודקת מאד, הסוללה של הדור הרביעי אמורה לפי יצרן להספיק ל 12 שעות שמע... בקשר למערכת ההפעלה, לפי מה שקראתי בעידכון האחרון שיצא, מערכות ההפעלה בדור השלישי והרביעי דיי הושווה, אבל בתור אחד שאין (לצערו) ברשותו דור שלישי אני בטוח שבזה אני לוקח את המילה שלך :) (ולא, אני לא ציני, תודה על התיקונים)

למעלה