iphone 6 vs. Sony Xperia Z3 Compact

• פותח הנושא srp
  • פורסם בתאריך

srp

New member
iphone 6 vs. Sony Xperia Z3 Compact

לאחר שהאיפון 4 מיצה את תקופתו ורציתי לעבור לאיפון 6 מתברר שיש בשוק עוד מכשירים איכותיים.
הצרכים הם:
מכשיר אמין מבחינת שימוש כטלפון.
מכשיר טוב לגלישה (כולל דור 4).
קצת שמיעת מוזיקה, קצת סרטים, קצת קריאת ספרים, קצת ציום (לגבי פונקצית אלו אני מעריך שכל מכשיר בשוק בטווח מחיר של 2,000 ש"ח יחשב לשדרוג מול איפון 4.
עדיפות למכשיר לטווח ארוך.

לאחר שנפסל כל נושא סמסונג בשל מערכת ההפעלה הבעיתית, צד את עיני הסוני אקספיריה Z3 קומפקט, והשיקולים הם:
איפון:
מכשיר מעולה, עובד טוב וחלק גם לאחר 4 שנים.
עדכוני תוכנה זמינים (מה שנותן גם הרגשה שמכבדים את הלקוחות).
נגד
עלות גבוהה (אפילו שמול איכות לא מפריע).
סוללה הדורשת חיבור זמין למקור חשמל (אפילו שבטווח הקצר לא מפריע, כי יש חיבור ברמת הבית, העבודה, הרכב).
בדגמים החדשים יש בעיה של כבלי הטעינה שדורשים אישור של אפל.
חוסר בהגנה מפני נוזלים.

ראיתי שיש לו מתחרה בדמות אקספיריה קומפקט. ראיתי שיש המלצה על HTC ONE M8 אבל אני מבין שהמשקל שלו זה עוד 30 גרם.

אז מה ההמלצה, האם סוני הוא מכשיר איכותי שמחזיק שנים רבות?
האם יש מכשיר אחר ממומלץ לצרכי בגודל שבין "4.5 לבין "5?

noa_f

New member
אני לא יודעת איך היום, אבל בזמנו סוני היו ידועים לשמצה בגלל

חוסר עדכוני מערכת. כמובן שיקפצו תכף ויגידו לך שבאנדרואיד אפשר לעשות רוט ואז להתקין איזה רום שרוצים, מאיזה מפתח עצמאי שבוחרים, אבל זה לא באמת אותו הדבר כמו עדכון מערכת ישירות מהיצרן. זה לא מתקרב לפשטות של עדכון אייפון וכמובן שאין לך שום אחריות/שירות מצד המפתח ואתה יכול להיתקע באמצע התהליך ולך חפש...
&nbsp
בנוסף, אם אינני טועה, קראתי ביקורת לא מדהימה על המצלמה שלהם.
&nbsp
יש להם איזשהו פיצ׳ר שמאפשר להפעיל את המכשיר במוד שחוסך סוללה ומפעיל את המכשיר רק כטלפון - זה משהו מאוד נחמד, כמו גם העמידות למים.

karpe

New member
הערות

&nbsp
הנושא של כבלים לאייפון כבר מזמן לא רלוונטי - יש לי המון כבלים שעלו לי דולר והם עובדים מצויין על אייפון 5S בלי שום הודעות, אזהרות וכו', גם בטעינה וגם בחיבור למחשב.
הסוללה של האייפון 5S שלי מחזיקה בקלות יום שלם בשימוש סביר ורגיל, ברוב הימים אני מגיע לשעה 20:00 עם מעל 50% סוללה.
באייפון 6 הסוללה אמורה להחזיק יותר לפי דיווחים.
&nbsp
יחד עם זאת - יצא לי לראות בדיוק היום את הסוני Z3 קומפקט, חבר הזמין מאנגליה וקיבל בדואר ללא דרישת תשלום נוסף של מיסים וכו', סה"כ עלות 1800 ש"ח. נראה מכשיר איכותי מאד, במבט ראשון עובד יפה וחלק, אין לי ביקורת מעמיקה יותר.
העמידות שלו למים היא יתרון גדול בעיניי על האייפון.
אני אישית עדיין מעדיף את חויית המשתמש של IOS לעומת אנדרואיד, אבל זה עניין אישי.
&nbsp

noa_f

New member
לי דוקא יש עכשיו ענייני סוללה (אייפון 5)

והמכשיר שלי גם מתאים לתוכנית החלפה - אז אולי זה קשור.
מצד שני, אולי זה גם קשור לכך שאני רואה ב-battery usage צריכה גבוהה של ה״טלפון״ על קליטה נמוכה. אני חושבת שאצטרך להחליף שוב ספק סלולרי...

karpe

New member
תבדקי גם בהגדרות החדשות

&nbsp
של GENERAL-BACKGROUND APP REFRESH, תכבי כל מה שלא באמת דרוש להיות מעודכן ברקע.

noa_f

New member
את זה עשיתי כבר בהתחלה

וכתוב בבירור שיש לו בעיה של קליטה חלשה.

billc

New member
הסוני קומפט נראה אחלה מכשיר

אומרים שבטריה מאוד גדולה יחסית למכשיר קטן, וכמובן הוא נגד מים
הבעיה היחידה שיש לו בגלל שהוא נגד מים זה גורם לאיכות של הסאונד להיות לא משהו
השאלה איך הוא עם אוזניות, אם נשמע טוב אז הוא מתחרה רציני לאייפון 6

למעלה