iPhone 3GS הפסיק להיטען

G Gabi

Member
iPhone 3GS הפסיק להיטען

שלום,
המכשיר שאצל גיסי - חדל להטעין.
הבוקר, הכל עבד כשורה, חיבר כעת למטען, המכשיר לא מטעין.
ניסה 2 כבלים שידוע בוודאות שעבדו מוקדם יותר השבוע, ניסה שני מטעני USB תקינים וכן חיבר למחשב (המחשב כלל לא מזהה את החומרה) - כלום.

המכשיר לא עבר טראומה כלשהי בחודש האחרון, לא קשה ולא קלה.
רעיונות? הצעות?

תודה!

amitp

New member
קרה לי

מעבר לאפשרות ששקע הטעינה ניזוק פיזית (מה שגם יכול לקרות) יש עוד כמה אפשרויות סבירות:

1. בעיית תוכנה - בצע ריסט (החזק את כפתור הבית וכפתור הכיבוי לחוצים ביחד עד שתראה תמונת תפוח)
2. לכלוך שמצטבר באיזור שקע הטעינה ומפריע למגע (מה שקרה לי) - קח עצם דק וארוך אך לא מתכתי, כשהמכשיר כבוי, ועבור בעדינות (אך באסרטיביות) מעל ומתחת למגעים שבתוך הקונקטור כשאתה גורף החוצה את כל הג'יפה שהצטברה. פתר את הבעיה עבורי.
3. לפעמים כשהסוללה במצב קשה (פריקה מוחלטת) הדבר היחידי שיכול להוציא אותה מזה הוא חיבור של _המטען המקורי_ (גם אם האחרים תקינים לגמרי) למכשיר למשך 24 שעות בלי לגעת בו תוך כדי.

במידה וזה לא עוזר יתכן ותצטרך לאפסן את המכשיר במעבדה (אם זה שווה לך).

G Gabi

Member
תודה! אעביר הלאה את הדברים

1. האם הריסט מוחק נתונים או הגדרות בלבד?
2. ביקשתי ממנו להעיף מבט, הוא אמר שאין לכלוך הנראה לעין. האם קיסם יעשה את העבודה או שיש לך רעיון לעצם אחר?
3. הסוללה על מצב של 5%... אמרתי לו לכבות ולהשאיר כבוי שלא תהיה פריקה מלאה.
למה דווקא המטען המקורי? מה רע בחיבור USB של מחשב? האם דווקא המטען המקורי ולא הכבל המקורי? (אני בספק אם יש לו בכלל משהו מקורי למעט המכשיר, אבל, אפשר לשאול שכנים וכו')

תודה רבה

amitp

New member
--->

1. לא מוחק כלום.
2. קיסם עבה מדי. אני השתמשתי ב10uL tip של פיפטה, אבל אני לא מניח שיש לכם אחד כזה
...
אולי חתיכה קטנה של קרטון (מהסוג שנמצא בחלק האחורי של חבילת דפים לקלסר) תוכל לעשות את העבודה. מקסימום אני חושב שבחנויות אלקטרוניקה אפשר למצוא כל מיני תכשירים לניקוי מגעים.
3. חיבור USB ממחשב בחלק גדול מהמקרים יספק רק חצי אמפר, שזה בערך חצי או פחות ממה שהמטען המקורי יכול לספק (לא זוכר לגבי ה3GS, היום המטענים מגיעים ל1.2A). למה דווקא מקורי (ולא סתם אחר _איכותי_ ולא סיני גנרי)? לא באמת יודע לענות על זה. אני כן יודע שלפני כמה חודשים, בביקור מולדת בארץ, הנקסוס שלי שבק חיים וסירב להטען. כמה שלא חיברתי אותו לכל מיני מטענים שונים ומשונים (למשך יותר מ72 שעות רצוף) לא קיבלתי שום אות חיים. רק בחזרה בארה"ב (וכמובן לאחר שהתקשרתי לגוגל כדי להפעיל את האחריות) החלטתי לנסות פעם אחרונה (וראשונה עם המטען המקורי בשקע אמריקאי) - המכשיר נטען ללא שום בעיה כאילו לא הייתה סאגה של שבוע לפני זה...

G Gabi

Member
תודה..

1. מעולה - אז זו אפשרות ראשונה
2. יש בהישג יד דבר כזה, אך זה יצטרך לחכות ליום ראשון... רעיון חביב !
3. אז למה דווקא מקורי של אפל? הרי מטען של כל חברה מוכרת איכותי באותה המידה, לא? גישה למטענים של סמסונג, LG וכד', אם אושיט יד ברגע זה ממש, אחזיק אחד בידי.
ידוע שמחשב מוציא חצי אמפר, אין לי בעיה עם זה. הזרם איטי יותר, לא סיפור.

amitp

New member
--->

1. בהצלחה.
2. גם כן.
3. לא יודע. אתה מתבקש להפסיק להפריע לטקסי הוודו שלי עם עובדות
. (למרות שזה דווקא לא נכון שאין בעיה עם 0.5 אמפר כי הזרם "רק איטי יותר". תנסה מטען נורמאלי, מה אכפת לך?...).

בקיצור - תנסה מה שאתה יכול, לרבות מטענים של LG וכו', מה יש לך להפסיד?
(עם סמסונג לעומת זאת, הייתי נזהר
...).

G Gabi

Member
נראה ששקע הטעינה נפגע

ביקשתי מגיסי להסתכל כשיש תאורה חזקה לתוך שקע הטעינה.
הוא אמר שיש מספר "פסי מתכת" שהשתחררו. חלקם עדיין בשקע הטעינה אך "מוצמדים" לקצה של השקע ויש 1-2 'פסים שחורים' במקום פס מתכתי.
מעיון ברשת, הבנתי שהדבר הנח ביותר הוא להחליף את הרכיב כולו כולל ה-Dock ולא רק את המעגל האלקטרוני.
הרכיב כולל את המיקרופון והרמקול.

חיפוש מהיר האיביי העלה את התוצאות הבאות:
http://www.ebay.com/itm/Lower-Dock-...e_Replacement_Parts_Tools&hash=item5d477b19f6
http://www.ebay.com/itm/Charging-Do...e_Replacement_Parts_Tools&hash=item1e806252a7

מה דעתכם?

אם כבר מפרקים את המכשיר, חשבתי גם להחליף את הסוללה. הסוללה כיום בשימוש של גיסי מחזיקה יום שלם, אבל מדובר במכשיר שנרכש ביד2 בארה"ב לפני שנתיים.
הדגם עצמו יצא לשוק לפני 5 שנים. מי יודע מה מצב הסוללה לאחר תקופה זו.
מה דעתכם על החלפת הסוללה? האם יש המלצות לסוללות /מוכרים מסוימים?

תודה!

se7en77

New member
אם אתה בצפון , אני החלפתי סוללה לפני שנה

80 ש"ח כולל אחריות על הסוללה , החנות נקראת STARTAPPZ בקרית מוצקין.

G Gabi

Member
תודה.. עניין שקע הטעינה חשוב יותר

בנוגע לסוללה, ב-80 ש"ח אני בספק אם מדובר בסוללה מקורית. אין לי בעיה לרכוש אחת בסין ולהחליף לבד, בכל מקרה המכשיר כרגע מושבת.
הסוללה הנוכחית מחזיקה יום שלם, אז העניין לא בהול.

יש המלצות על ה-Charging dock?

se7en77

New member
באייפון 3GS בניגוד ל-4 כדי להגיע לסוללה

חייבים לפרק את כל המכשיר , לא מומלץ למי שלא מכיר את העניין.

למעלה