$IPC

susasi

New member
$IPC

מדוע כאשר מנסים להתחבר למשאב משותף כלשהוא במחשב win98 מרוחק מתבקשים להזין סיסמה עבור התחברות ל$IPC? כיצד קשור פה המשאב $IPC? איך זה עובד?

uzi2

Active member
זו בדרך כלל תוצאה של הגדרות תקשורת

זו בדרך כלל תוצאה של הגדרות sharing לא נכונות. ראה למשל: http://www.bulletproofsoftware.com/w2knet.html#005 הקשר ל- $IPC הוא עקיף. יכול להיות שזו ברירת מחדל שגויה, לא ממש ברור לי מדוע השאלה הזאת מופיעה, אבל תמצא ב-Google הרבה דיונים בנושא, ופחות או יותר בכולם רשום - "תעבור שוב על ההגדרות של ה- sharing"

antidot

New member
---->

$IPC הינו Administrative Share שלמעשה מכיל את רשימת המשאבים המשותפים של המחשב אליו אתה מתחבר. כאשר אתה ניגש למחשב כלשהו ואין לך הרשאה ל$IPC, תקבל את המסך המתואר. במידה ויש הגדרות נכונות השימוש בIPC הוא שקוף. כיוון ש98 ו-2000 לא יועדו לסביבות עבודה דומות (98 יועד לעבודה ביתית ו2000 יועד כתחנת עבודה), מערכת ההרשאות שלהם שונה בהגדרות ברירת המחדל. Antid0t

uzi2

Active member
תודה, ועדיין לא ברור לי.....

אני יודע שאפשר לקבל אינפורמציה על ההרשאות לשאר ה- shares דרך ipc באם מאופשר (מוכר השימוש ב- null IPC), אבל האם אני מבין ממך שבעצם גישה לכל share עוברת מסלול שכולל IPC ורק שזה שקוף? או שפשוט, זו ברירת מחדל?

susasi

New member
למה צריך את זה?

למה צריך משאב שיכיל בתוכו את רשימת המשאבים? למה אי אפשר פשוט באמצעות פקודה לקבל רשימה? ואם אני יודע שם של שיתוף אליו אני רוצה לגשת ואני לא רוצה רשימה, עדיין זה נעשה דרך $IPC?

למעלה