iPAQ hx2490

ath25

New member
בדקתי את המפרט

המכשיר תומך בCFII כלומר אתה יכול להגיע בלי בעיה 8GB. בגדלים מעבר לזה נראה לי שזה רק כרטיסי CFIII בקיבולת 12 ו-16 גיגה.

AYELET1

New member
עדיף שהבחור יפרט באופן ספציפי יותר אם המכשיר

באמת תומך ב-8 ג'יגה! כדי שלא יתקע עם כרטיס ללא ערך מעבר לזה 8 ג'יגה לא ממש נחוצים אלא אם אתה הולך להפוך אותו לנגן ומקרנת סרטים ללא הפסקה. דבר נוסף , קח בחשבון שכיום ה-8 ג'יגה עדיין יקר באופן משמעותי מ-4 ג'יגה (כלומר יותר מיחס של פי 2 במחיר).

ath25

New member
המחיר היחסי כמעט זהה!

ניתן למצוא כרטיסי 8GB בפחות מ-500 שקלים, כרטיסי 4GB סביב 250. בגדלים מעבר לזה את צודקת, המחיר היחסי לא קרוב. לא נחוץ? לא נחוץ לך זה לא אומר שזה לא נחוץ לאחרים. למה לקנות כרטיס מוגבל היום ולהחליף/לקנות נוסף עוד חצי שנה? הגישה דומה למי שממליץ על קניית כונן קשיח מוגבל במחשב שולחני היום, ואז הלקוח מתעורר חצי שנה אחרי עם כונן מלא. כרטיס כזה מאפשר להשתמש בפוקט כנגן עם ספרייה אמיתית ולא כזו שמאלצת החלפה כל כמה ימים והתקנת תוכניות ללא הגבלה כולל העברת תוכניות ניווט (כן, בחברה) ואז אין צורך להסמך על הכרטיסים המוגבלים ועוד הרבה שימושים...

AYELET1

New member
שוב... אם המחיר היחסי דומה אז יופי. אני לא

מצאתי שזה כך. לפחות לא בכרטיסים האיכותיים. (אתה עצמך דיברת על סכומים גבוהים יותר
) הצורך מ-4 ג'יגה ל-8 לא מתעורר בגד"כ תוך חצי שנה (לגבי נגן אני עצמי סייגתי) וכרטיס מתבלה כך שהוא כנראה לא ישמש לאורך שנים ארוכות. בכל מקרה , הדבר החשוב ביותר הוא, שלא יסתמך על ספקולציות אלא יברר באופן ספציפי אם המכשיר תומך ב-8 ג'יגה!!

ath25

New member
זה היו הסכומים שהכרתי, אבל חיפשתי בזאפ שוב

המחירים אפילו לסאנדיסק די דומים, כול עוד לא מדובר בסדרות שונות/ביצועים שונים ואז ההבדלים אדירים. וכמובן עדיף לבדוק, יש מספיק חנויות עם בעלים אדיבים שיתנו לבדוק לפני קנייה. אגב הכרטיס שלי מלא באופן קבוע כבר חצי שנה, ואני נאבק כל פעם כדי לפנות גיגה פה, גיגה שם.

udifpalm

New member
מה זה CFII ו- ?CFIII

אם אתה מתכוון ל- Compact Flash Type II ו- Compact Flash Type III אזי ההגדרות הנ"ל מתייחסות לעובי הכרטיס ולסלוטים המתאימים ותו לא (סלוט תואם Type III יכול לקבל כל כרטיס, סלוט תואם Type II לא יכול לקבל כרטיס Type III בגלל העובי). כל הכרטיסים בשוק היום ה- Type II למיטב ידיעתי, ללא תלות בנפח (הכרטיס מתפקד כמו דיסק IDE והמגבלות הגודל גבוהות בהרבה). כרטיסי ה- Type III היחידים שיצאו (בעבר) היו מבוססי דיסק קשיח (של IBM).

ath25

New member
טעות ניסוח שלי

התכוונתי למספר המסחרי של סדרות סאן-דיסק II/III/IV ולא לקומפקטלפש 3, עד כמה שאני מכיר הגדלים הנרחבים הם רק בסדרות המהירות יותר. אבל כמו שאמרת, למיטב הכרתי אין מגבלות ממשיות בהיכר CFII שלא כמו SD ומדובר הhx2490 הוא בעל כרטיס CFII ומערכת WM5 .

JacobLevin

New member
בשיחה עם שירות HP בארץ

נאמר לי ש- HP מדברת על 1G שידוע ש- 2G עובד וששמעו ש- 4G לפעמים לא עובד. לא ניסיתי אישית 4G. שקניתי גם ה- 2G הייתה הקנייה הכדאית כך שלא הייתה לי יותר מדי התלבטות. במכשיר יש שני חריצים SD ו- CF ולכן בו זמנית יש 4G.

JacobLevin

New member
תוספת קטנה

השואל למעלה שאל על SD וזו גם הייתה השאלה שלי ל- HP יתכן ו- CF יכול להכיל יותר.

למעלה