התירוץ החביב עלי - כולם קונים את זה.
אני עדיין לא יכול להמליץ לשואל על ה-Transformer בלב שלם בגלל חוסר ידע שלי בעניין מקלדת חומרה, אבל אני רוצה לשתף סיפור שקרה לי לפני יומיים ושמדגים מצוין "יתרונות" של iOS: לשני חברים שלי יש iPhoneים, לאחד 3GS ולשני 4. נכנסנו לוויכוח, האם המכשירים שלהם יוכלו לנגן סרטון AVI באיכות 720p. בדיוק ראיתי, Incredible S, עושה זאת ללא בעיה. בהתחלה אחד מהם סירב, והסתבר לבסוף שהסיבה היית שהוא לא היה מעוניין לרכוש נגן ווידאו (אין לו שימוש בזה) והוא לא מצא בחנות גרסת ניסיון שתוכל לפחות באופן זמני לעשות את העבודה. למזלו, הסתבר, שב-iOS יש טריק חביב שבו ניתן באופן זמני להכניס חשבון של מישהו אחר למכשיר שלך, להתקין יישום שאותו אדם כבר רכש, ואז למחוק את החשבון שלו והיישום יישאר, לפחות עד איפוס המכשיר. אבל אז הגענו לבעיה המרכזית: איך מכניסים את הסרטון למכשירים שלהם? היינו במשרד, ולאף אחד מהם לא היה שם iTunes עם חשבון שלו מוגדר, מה שאומר, שבדרך ה-"רגילה" לא ניתן היה לעשות זאת. כמובן, למכשירי Android אין בעיה כזו, היות והם מזדהים כ-DOK ומאפשרים העברה של קבצים מכל מחשב עם כל מערכת הפעלה ללא צורך בשום התקנה. לפני שנמשיך, ברצוני לציין שהסרטון המדובר היה
Big Buck Bunny, סרטון ברישיון חופשי שמותר להעתיק ללא הגבלה. אחרי זמן מה, שמתי לב שחברי עושים משהו מוזר: הם ישבו מול המחשבים שלהם, בהו בעמוד טקסטואלי כלשהו בדפדפן וכל הזמן לחצו על F5. זה נמשך קרוב ל-10 דקות, ורק כשאחד מהם שאל אותי מה גודל הקובץ (320MB) נפל לי האסימון: הם ניסו להעלות את הקובץ דרך הרשת האלחוטית של המשרד (שהיא כמובן אטית יותר מהעתקה ב-USB2) ואפילו לא היית להם שום אינדיקציה לגבי מצב ההעלאה או אם היא בכלל הסתיימה. כמובן, ששניהם מיהרו להאשים את מפתח הנגן, ולא את מר' ג'ובס החביב שהחליט שלהכניס חומר למכשיר מיותר ממחשב אחד זה דבר שלא יעלה על הדעת... ולמי שמעוניין בתוצאות: iPhone 4 הצליח לנגן את הסרט חלק, בעוד שב-iPhone 3GS היה פיגור רציני של ווידאו אחרי הקול.