iPad 2 vs. ASUS Transformer

Dragonaut

New member
אוקיי, אוקיי...

אני חושב שאני מתחיל להבין איך זה עובד. האם כל מה שמופיע ב-market של אנדרואיד יעבוד על גרסאת הטאבלט? המון תודה לך.

voguemaster

New member
לא

ולא תמיד זה יעבוד טוב. יש בעיקרון פילטר לפי גרסת מערכת ההפעלה אבל לא רק זה. בכל מקרה, מי שרוצה שהמשחק שלו יעבוד על טאבלט צריך להתאים אותו לטאבלט כך שאל תבנה על זה שכל דבר יעבוד על הטאבלט (יעבוד אולי כן, איך יעבוד ואיך ייראה זו שאלה אחרת).

ezaton

New member
נכון

אבל, הייתי מוסיף שעם התעוררות שוק הטאבלטים, הן עם ה- xoom (שדווקא הושק יחסית בשקט מולנו) הטאבלט של אסוס עושה הרבה רעש, והרבה רעש זה טוב. סמסונג גם הם מנסים להרעיש עם טאבלט, ויצרנים אחרים גם מתעוררים. אני מניח שאתה לא רוכש את המכשיר לחודשיים הקרובים, אלא לטווח זמן מסויים. המגמה מראה שכמות האפליקציות והמבחר (על פי כמות ואיכות) שיהיה זמין למערכות אנדרואיד וטאבלטים בפרט יגדל כל הזמן, וישתפר, לשמחת כולנו.

noa_f

New member
גם עם אייפד: לא כל אפליקציה נכתבה לאייפד

(אם כי רבות כן אך לפעמים הן יקרות יותר). עם זאת, תוכל להריץ כל אפליקציה של אייפון על אייפד, גם אם לא הותאמה לאייפד, פשוט בהגדלה פי 2. זה לא אידיאלי כי הכל קצת פחות חד, אבל עובד.

Dragonaut

New member
ועם זאת

אוכל להיות בטוח שלאייפד מגוון רב יותר של אפליקציות. לא? אני מתחרפן! המכשירים כביכול שווים, לכל אחד הפלוסים והמינוסים שלו, ואין דרך להכריע. כלומר, השימושים שלה הולכים להיות אינטרנט (+הקלדה וכתיבה וכו'), ומשחקים, המון המון משחקים. זה העיקר. מעבד תמלילים או משהו שקרוב לזה, וזהו. שניהם, כביכול, שווים למדי. למישהו יש רעיון איך אני פותר את זה?

em28

Well-known member
אנ-דנדי-נו סופה-לה-קטינו סופה-לה קטי-קטו

אליק בליק בום - יצא אייפד. תתחדש.

BravoMan

Active member
ברגע שכתבת "מעבד תצלילים או משהו קרוב לזה"

פסלת את שני המכשירים. אם יש כוונה לעבוד עם קבצי MS Word בעברית, נכון לעכשיו לא iOS ולא Android לא מספקים פתרון אמתי. יש אומנם פתרונות כמו Google Docs, אבל מדובר במשהו פרימיטיבי ביותר, אפילו הצמדות כמו שצריך לא תקבל, שלא לדבר על עיצוב מורכב יותר. אולי מה שצריך באמת זה מיני-נייד?

Dragonaut

New member
הממ,

לא מדובר בצורך ממשי, אלא באופציה נחמדה ותו לא. בהחלט ניתן לוותר. ברשותנו מחשב נייד, שתוכל להשתמש בו לצרכים אלה, כשיצוצו. מה שמותיר אותי עם אותן מסקנות בידיים.

noa_f

New member
כרגע, אייפד שולט בשוק באופן מוחלט.

גם מבחינת זמינות האפליקציות.

AYELET1

New member
הבעיה מתעוררת כשמגיעים לזמינות האייפד עצמו../images/Emo8.gif

Dragonaut

New member
דווקא כאן

אין ממש בעיה. את המכשיר אני מתכנן לקנות בארה"ב, בכל מקרה. מה שמבטיח גם זמינות של הנרתיק+מקלדת שהציעו לי. אני מניח שאין בעיות זמינות בארה"ב... :ם

noa_f

New member
גם בארה"ב היו בעיות זמינות עד לימים האחרונים

עכשיו אומרים שאפילו זמן המשלוח מאתרי אפל הוא יומיים בערך, אז כנראה שהמצב השתפר.

BravoMan

Active member
התירוץ החביב עלי - כולם קונים את זה.

אני עדיין לא יכול להמליץ לשואל על ה-Transformer בלב שלם בגלל חוסר ידע שלי בעניין מקלדת חומרה, אבל אני רוצה לשתף סיפור שקרה לי לפני יומיים ושמדגים מצוין "יתרונות" של iOS: לשני חברים שלי יש iPhoneים, לאחד 3GS ולשני 4. נכנסנו לוויכוח, האם המכשירים שלהם יוכלו לנגן סרטון AVI באיכות 720p. בדיוק ראיתי, Incredible S, עושה זאת ללא בעיה. בהתחלה אחד מהם סירב, והסתבר לבסוף שהסיבה היית שהוא לא היה מעוניין לרכוש נגן ווידאו (אין לו שימוש בזה) והוא לא מצא בחנות גרסת ניסיון שתוכל לפחות באופן זמני לעשות את העבודה. למזלו, הסתבר, שב-iOS יש טריק חביב שבו ניתן באופן זמני להכניס חשבון של מישהו אחר למכשיר שלך, להתקין יישום שאותו אדם כבר רכש, ואז למחוק את החשבון שלו והיישום יישאר, לפחות עד איפוס המכשיר. אבל אז הגענו לבעיה המרכזית: איך מכניסים את הסרטון למכשירים שלהם? היינו במשרד, ולאף אחד מהם לא היה שם iTunes עם חשבון שלו מוגדר, מה שאומר, שבדרך ה-"רגילה" לא ניתן היה לעשות זאת. כמובן, למכשירי Android אין בעיה כזו, היות והם מזדהים כ-DOK ומאפשרים העברה של קבצים מכל מחשב עם כל מערכת הפעלה ללא צורך בשום התקנה. לפני שנמשיך, ברצוני לציין שהסרטון המדובר היה Big Buck Bunny, סרטון ברישיון חופשי שמותר להעתיק ללא הגבלה. אחרי זמן מה, שמתי לב שחברי עושים משהו מוזר: הם ישבו מול המחשבים שלהם, בהו בעמוד טקסטואלי כלשהו בדפדפן וכל הזמן לחצו על F5. זה נמשך קרוב ל-10 דקות, ורק כשאחד מהם שאל אותי מה גודל הקובץ (320MB) נפל לי האסימון: הם ניסו להעלות את הקובץ דרך הרשת האלחוטית של המשרד (שהיא כמובן אטית יותר מהעתקה ב-USB2) ואפילו לא היית להם שום אינדיקציה לגבי מצב ההעלאה או אם היא בכלל הסתיימה. כמובן, ששניהם מיהרו להאשים את מפתח הנגן, ולא את מר' ג'ובס החביב שהחליט שלהכניס חומר למכשיר מיותר ממחשב אחד זה דבר שלא יעלה על הדעת... ולמי שמעוניין בתוצאות: iPhone 4 הצליח לנגן את הסרט חלק, בעוד שב-iPhone 3GS היה פיגור רציני של ווידאו אחרי הקול.

noa_f

New member
"כולם קונים את זה" יכולה להיות גם סיבה מאוד

לגיטימית לקניית מוצר. כי כולם יודעים לתקן את זה יש שוק יד שניה גדול יש אביזרים יש תוכנות יש ביקורות חבר שלי חשב לקנות לפני שנתיים ומשהו מכונית היברידית. הוא לקוח ותיק של הונדה והם בדיוק הוציאו את ההיברידית שלהם. אבל כיוון שהוא לקוח ותיק, גם המכונאי הותיק של החברה מכיר אותו ואמר לו: "אל תקנה עדיין. אנחנו עוד לא מכירים אותה, אף אחד עוד לא יודע לתקן אותה או לתת לה שירות". כמו הסיטרואן הספורטיבית שהיתה לנו פעם: אחלה מכונית, באמת! מדהימה. וסיטרואן שינו (לרעה) את הדגם קצת בשנה השניה, ככה שהיו באמת רק מעט מכוניות כאלו. אבל מה? כל פעם שהתעורר משהו, שמענו "כשפייר יגיע מסיטרואן צרפת עוד 3 חודשים - נדע איך לתקן את זה". מוסך של סובארו היה אז בכל פינת רחוב... בקיצור: שני מיליון סינים לא טועים - הוא נימוק ואלידי. ונחזור לענין הטבלטים: אייפד שולט בשוק. נקודה. אין כמעט תוכנות לטבלטים אחרים, אין כמעט מוצרים שנמכרים. כל מוצר שיוצא מקבל ביקורות לא ממש טובות. כל הזמן אנחנו שומעים על החברות שהכריזו על הטבלט שלהם בקולי קולות לפני שנה, שעכשיו הן בשקט בשקט סוגרות את הדגמים נטולי ה-3G, או בכלל, כי אין מכירות. אם המוצר טוב חומרתית - הוא נמכר במחיר די גבוה ועדיין אתה תקוע באגף התוכנה. בהחלט יכול להיות שעוד שנתיים שלוש, הטבלטים של אנדרואיד יעקפו את אייפד (בגלל התפוצה הרחבה יותר, יותר יצרנים וכו'). אם השואל המקורי רוצה לחכות שנתיים - סבבה. כרגע אין טבלט תחליפי לאייפד ששווה השקעה, אלא אם הוא נמכר ממש ממש בזיל הזול (וגם אז הוא מבאס כי הוא לא שמיש).

voguemaster

New member
זה שני מיליארד סינים, בקטנה ../images/Emo3.gif

אבל להגיד שאין כמעט תוכנות לטאבלטים אחרים זה ממש לא נכון. כל התוכנות והמשחקים השווים במרקט כבר עובדים על טאבלטים (כלומר על מסכים גדולים וכד'). כמעט בכל אפליקציה שיש לי בטלפון בתיאור אפשר למצוא שהם התאימו ל-XOOM או ל-TRANSFORMER. הבעיה איתם היא עדיין היציבות והחלקות שהם מספקים, ובאיזה ממדים ומשקל. זה פשוט עוד לא שם, וזה חבל.

voguemaster

New member
אני מקווה שה-TRANSFORMER

יוכיח שטעיתי, כמו גם הטאבלט החדש של סמסונג, אבל עוד נראה...

למעלה