IP

gilad_no

New member
IP

איך מגלים את הכתובת IP של המחשב? אני צריך שזה יעבוד גם מאחורי ראוטר. שיגלה לי את הכתובת של הראוטר (החיצונית) ולא את הכתובת של המחשב ברשת הפנימית

philips

New member
פקודות TCPIP

כעיקרון השאלה היא איך מגלים איפה: ב DOS או ב COMMAND PROMPT , אפשר להשתמש ב PING או ב Tracert.. ששניהן מבצעות Resolving לשם... לגבי ביצוע מתוך תוכנה , כל TCPIP STACK יאפשר לבצע זאת. כעיקרון אין שום בעייה לעבור את הנתב , אבל אם אתה רוצה את הכתובת שלו ולא של המחשב ברשת הפנימית , עליך להסתכל בכתובת הלפני אחרונה ב Traceroute.... למותר לציין שכל זה נכון כשמדובר בכתובות IP אמיתיות וחוקיות המוקצות למחשבים ברשת הפנימית. אך אם מדובר בנתב המבצע NAT (מחלק כתובות "וירטואליות" ומתאם מולם אל מול העולם) תקבל רק את הכתובת שאותה מקצה הנתב לצורכי יציאה אל העולם החיצון.... ולא תקבל את הכתובת IP הפנימית...(הלא חוקית)

gilad_no

New member
בתכנות ...

אני צריך שהיישום שלי יגלה את הIP. אם הוא מזהה רשת פנימית, שיימצא את הכתובת של הROUTER. אני יודע לעשות את זה עם TRACE, אבל איך אני מממש את זה ואיך אני יודע כמה תחנות לצאת? האם 2 תחנות מהסוף זה מספיק?

linuxius

New member
אתה צריך לשלוח ICMP עם TTL משתנה

אתה צריך לשלוח ICMP עם TTL משתנה ה-TTL הוא (TIME TO LIVE) או בשפה פשוטה מספר הקפיצות ה-routers שהפקט יכול לעבור. אתה שולח בהתחלה פקט ICMP עם TTL שמכיל 1 אתה בודק את התשובה שקיבלת (ICMP_ECHO_REPLY) כדי לראות האם הפקט שקבלת חזר מהכתובת הסופית אלא אתה רוצה להגיע , אם לא אתה מעלה את ערך ה-TTL וחוזר על התהליך. זה היה תיאור מקוצר אני יכול לשלוח לך קוד שמממש את הפעולה רק תגיד על איזה פלטפורמה (UNIX או WINDOWS) ?

gilad_no

New member
חלונות,

ולא כ"כ הבנתי. הרי אני לא יודע את הכתובת הסופית (אלא אם כן אני סתם עושה פינג לשרת כלשהוא) ומה יעזור לי הTTL? הרי אני מתחיל עם 1. בסדר, אבל אם הראוטר נמצא מאחורי 2 GATEWAY ? אם יש לי עוד תחנת ביניים? איך אני מזהה את היציאה הסופית לרשת?

ishran

New member
ילדים - ככה עושים את זה.

אין לך שום אפשרות לעשות את זה מלבד להיכנס לאיזשהו מחשב מרוחק ולשאול אותו איזו כתובת התחברה אליו. תעשה telnet route-server.cerf.net וכשאתה בפנים תקיש את הפקודה who. השורה שמסומנת בכוכבית בהתחלה היא השורה שמסמנת אותך מחובר לתוך הנתב. בסוף השורה תראה את הכתובת IP שאיתה אתה יוצא לעולם (או את ה-PTR של הכתובת הזאת ע"פ DNS).

ishran

New member
אה... ושכחתי משהו אחד

יש מיליון אתרים שמראים לך את הכתובת IP שלך (אבל לפעמים אם הספק שלך מפעיל פרוקסי שקוף והוא לא יודע לעשות את זה כמו שצריך אתה תראה את הכתובת של הפרוקסי ולא את הכתובת שלך). www.privacy.net www.showmyip.com http://www.all-nettools.com/pr.htm הלינק האחרון גם מגלה (ברוב המקרים) אם אתה מאחורי פרוקסי שקוף.

gilad_no

New member
לא נכון,

יש לי תוכנה שמזהה את הIP שלך. אם אתה עובד עם נתב, היא מתריעה לך ונותנת לך את הכתובת החיצונית של הנתב (בדוק!). אני צריך את אותה הפונקציונליות גם אצלי. הרעיון של הTRACE נראה לי דיי טוב, אבל הבעיה היחידה הינה כמה תחנות לצאת. האם רק אחת או 2, וכן איך אני מזהה שאני ברשת פנימית? האם לפי כתובת (*.*.192.168) ?

cganir

New member
נסה לשלוח אימייל לכתובת הבאה

[email protected] הבחור כתב את תוכנת DynDns ובגרסאות האחרונות הכניס את הנושא של אייפי מאחורי ראוטר. ייתכן שהוא ישמח לעזור לך ולשלוח לך קוד לדוגמא.

ishran

New member
כן נכון

כשאתה עושה traceroute או כל דבר דומה מבוסס על TTL אתה תקבל את הכתובת של הנתב ברגל שקרובה למחשב שלך. אבל זה לא מה שאתה מעוניין. אתה מעוניין בכתובת של הנתב ברגל שיוצאת לעולם.

למעלה