Iooking for insights about names...

פנחסון

New member
סאדו מזו לא באמת מתבסס על האבקות

ועל מאמץ, הדגש הוא יותר על גרימת הכאב, כאשר הכאב הינו נקודתי. אני חושב שבשביל שריפת קלוריות ההמלצה הינה על סקס רגיל, ולא BDSM.

פנחסון

New member
סתם רוח תרגום מצויין?!

נחרד עד לעמקי נשמתי. וכי תמה אני, מה לצמד מילים זה ולתרגום המילולי של השם, או אף תרגום לפי הספר אריק, בו פירוש שמו של קרובו של רינצוינד, לוולוס, הינו שוטף הרוחות - rincer of winds. אנא, חסוך מאיתנו את התרגומים העבריים הנלוזים, הרי אין לנו אף לרגע ספק כי לא קיים אף תחכום קלוש ביותר בשמות העבריים.

Fingertip

New member
אם אני לא טועה, במקור זה הופיע

כ-rinser. ולכן זה משחק מילים (או Dog Latin) ולא תרגום מדוייק של השם (ולכן אי אפשר להשליח ממנו על משמעות השם)... אהד.

פנחסון

New member
אך עדיין, הנקודה אותה ניסיתי

להבהיר לא השתנתה, שאין לתרגום לעברית "סתם רוח" שום תחכום.

פנחסון

New member
ואם להביא את המקור

"You know the funny thing about his name?" said Eric, as they strolled along the sand. "No. what do you mean?" "Lavaeolus means `Rinser of winds`." Rincewind looked at him. "He's my ancestor?" he said. "Who knows?" said Eric. הפואנטה שלי :)

והפואנטה שלי היא...

שאם אתה כבר כותב שמות בעברית, אנא, כתוב סתמרוח, ולא סתם רוח, שזה ממש סתם, רוח... זה כמו לכתוב Rince Wind

Incewind means Rincer of winds

meaning, one who controls the wind, and NObby is spelt NObby, hinting of an origin from a NOble family.

Wee Free men probably means

we are free men. I assume that because some of the sayings of the Nac Mac Feegle in "the Wee Free Men". Ths is more logical anyway because the word free,which in combination with wee might mean people people free of smallness, or people who do not relieve themselves. We Free Men is more logical. Especially since, as mentioned in many different sources, they were part of fairyland but kicked out, hence calling themselves free

Maladict

New member
לאונרד דקוירם

הכוונה ללאונרדו דה וינצ'י כמובן. הספר של וטינארי שנקרא "המשרת",המלמד איך לשלוט, הוא בעצם עיוות של "הנסיך" של מקיאבלי שמלמד אותו דבר. כמובן שגם שם של כל גמד זה בעצם משחק מילים. אבל כמובן הגאונות הכי גדולה של טרי בכל הקשור לשמות אפשר לראות בשם של מכונת הצפנה שהמציא לאונרד. Engine for the Neutralizing of Information by Generation of Miasmic Alphabets. כמובן שזה נראה כמו שטות מוחלטת אבל אם מחברים את כל קפיטל לטרס יוצא ENIGMA. מכונת הצפנה של הגרמנים בזמן מלחמת העולם השניה. טרי גאון כבר אמרתי? האא כן ויש כמה משחקים עם הקס. יש את זה בעבודה שלי. אני זוכר שמישהו רצה שאני אשלח לו אבל אני לא זוכר מי:\. אני אשמח אם הוא יזכיר.

ובכן...

זאת בעיה, אני לא יודע אם לטרי פראצ'ט היה משהו בראש כשהוא חשב על שמות כמו cutwell או teatime... הכי טוב יהיה לשאול אותו. טוב, יש כמה מובנים מאליו, כמו איש הדלי, וכל השמות מהאימפריה האגטינית (זוגפרח, לוטוס בלוסום וכל אלה)

למעלה