Iooking for insights about names...

Iooking for insights about names...

Does anyone have any insights regarding the names of the characters in prattchett's books? i'm asking in order to make sure that i havent overlooked any good jokes... any name whatsoever, from any book. just mention from which book and dont mention the obvious like DEATH, please... וסליחה לקוראי העברית, פשוט היה יותר פשוט לשאול ככה... :)

why he chose these names דווקא

for example, "wee free men" are small, hense the "wee" and it also sounds like "we" and some people think about urinating (maybe because of the beer) etc. so i'm asking about other names. why "Grany weatherwax is called that and why Mustrum Ridcully? is it beacuse he is ridiculous? are there any allusions that i overlooked? that what i mean

Greebo

New member
rincewind..

סתם רוח....תירגום מצויין... כלומר הוא "מלא בעצמו" או "עושה סתם רוח" O0 ומשום מה תמיד הייתה לי התחושה שהספרן הפך לאורנגוטאן בגלל איזו בדיחה של "even a monkey can do this job".. P: נובי = נוב "knob" אני חושב שרושמים באנגלית...זה מין בליטה...אז תמיד חשבתי שנובי=בליטה קטנה..אבל זה רק אני... הממממ לא יכול לחשוב על עוד משהו...

Greebo

New member
זוהי אימרה...

רינסווינד כלומר... הפרוש המילולי הוא קצת שונה ממה שהאימרה אומרת... יש לי את זה ממקור די בטוח...אבא שלי (P:)...אבל הוא אנגלי אז נע לכם... ובתם רוח זה תירגום אכן מצויין...אתם אולי לא אוהבים אותו...אבל זה התירגום היחיד שיכול לעבוד..

פנחסון

New member
ידידי, יש לך מספר אנשים בפורום

עם הורים אנגלים, אז זה לא באמת נע לנו. אתה בן של אנגלי שמתהדר בתרגום העברי, נע גדול עליך :p

Athaclena

New member
כן אבל אנחנו שומרים על פרופיל נמוך

לא סתם מגלים לאנשים שההורים בריטים, זה on a need-to-know basis. כל השאר פה הרי מצרים...

פנחסון

New member
אז אני לא אגלה לאנשים שאת בריטית

מתנצל, אין לנו פה אנשים עם הורים בריטים. אתאקלנה היא מצרית, באמת, היא אפילו ג'ינג'ית...

Athaclena

New member
הזיכרון שלך מתדרדר במהירות....

אני צברית. רק ההורים מצרים (רגע, מצרים היתה באימפריה בריטית! קונספירציה!!!). אתה לא חושב שקצת מוזר שכל הבריטים האלו באו לארץ, והחליטו לתת לילדים שמות ישראלים/יהודיים ולא-בריטיים תמימים. מה, הם ניסו להסוות את עצמם? אולי הם פשוט חשבו ששם בריטי למהדרין (הווארד, ריצ'ארד ועוד) זה עול כבד מדי לילד ישראלי. מצד שני, אני מכירה הווארד אחד בגילי וריצ'ארד אחד בגילך...

פנחסון

New member
לא קשור, השמות העבריים שניתנו לנו

הם אותם שמות עבריים שניתנו לאבותינו בארצות הנכר. הרי באנגליה היו נותנים לילד שם אנגלי מודרני ושם עברי עתיק...

Athaclena

New member
לאו דוקא

ע"ע סבתא שלי - פריידל. לא שם עברי, לא שם לועזי - שם ביידיש ותו לא. אין פלא שהיא ביקשה ספציפית שלא נעז לקרוא לאיזה תינוקת מסכנה על שמה. בכלל היה לה כיף בילדותה - ג'ינג'ית יחידה בבי"ס, יהודיה יחידה בבי"ס, ועוד עם שם כזה...
והיא גם היתה גבוהה, רק כדי שתבלוט יותר. ובכל זאת יש הבדל גדול בין שם עברי נורמלי, ושם עברי שני כשהראשון הוא איזה מפלצתיות בריטית (מה, אליזבת' לא מתאים לי?)

פנחסון

New member
רבים בבית, רבים בחוץ, ואם אין אף

אחד לריב איתו אנחנו נריב עם עצמנו! אהם, נאק מאק פיגל, אתם אמורים להיות לצידינו בנושא הזה! לריב זה טוב וחיובי!

פנחסון

New member
אני מעריך שבהאבקות שורפים כמות

קלוריות די גבוהה, כמעט כמו סקס בכל אופן.

למעלה