intro

מר בלום

New member
intro

שלום לכל חכמי הפורום,
הגענו לשוויץ לפני מספר חודשים על טפינו (15,10,6) והשתקענו באזור Zug.
אתם בוודאי מכירים את התחושות בתקופה הראשונה. We are totally home sick, למרות שלפעמים הגעגויים מתקהים במקצת....

מוזר, כשהיינו בארץ תמיד קינאנו בכל חברינו שחגגו פסח מעבר לים.
ללא המתחים של המשפחה, בלי ההעלבויות המסורתיות והבלאגן (לילסדה...). והנה, כשסוף סוף אנחנו בניכר, פתאום אוחז בנו ניחוח היידישקייט, ואנחנו מחפשים מסגרת לחגוג בה את החג.

אז אם מישהו מכם מתגורר בשוויץ, ויודע על איזה סדר פסח ישראלי שאפשר להצטרף אליו (אני יודע לבשל טוב!) או לפחות על איזה מקום שאפשר לקנות בו חבילת מצות - כדי שהילדים יוכלו למרוח בנוטלה ולהרגיש קצת בבית - יבורך. (מצות אביב זה ממש מספיק, לא צריך מצה שמורה...)

ברוך הבא!

אני יודעת שבבאזל יש קהילה פעילה, בזמנו היינו בקשר איתם קצת, אם תהיו מוכנים לנסוע עד לשם אני מאמינה שתמצאו מצות ואולי גם סדר קיבוצי שכזה או משפחה מארחת.
מוצרים כשרים יש גם במיגרוס וגם בקואופ, אולי במקרה תמצאו גם קרוב יותר אליכם.

זה האתר של הקהילה- http://www.igb.ch/

מר בלום

New member
תודה היידי!

באזל זה באמת קצת רחוק. יש סדר פסח במרכז הקהילתי של יהדות ציריך, אבל לא מתחשק לי להוציא 500 פרנק בערב אחד, כדי לאכול מרק עם קניידעלאך. אצלנו בקואופ ובמיגרוס לא ראיתי אוכל כשר. בטח גם את זה אפשר למצוא בציריך.
מצאתי כתובות של מכולות יהודיות, אז נראה לי שבסופו של דבר נארגן סדר למשפחה ואולי נזמין חברים שווייצריים...

שלום , חשיפה ראשונה שלי בתפוז

אני דווקא גרה בארץ ומאוהבת בה , ושמחה רוב הזמן .

נדמה לי שיש כל מיני קהילות בבאזל , לוצרן , וציריך. נדמה לי שלוצרן הכי קרובה לצוג?

חג שמח וכשר לך ולכל בית ישראל

...ואל תשכחו לצאת לחפשי

נ.ב לא בשביל להוציא עינים

עכשיו אביב ופשוט מקסים בארצינו הקטנטונת , אבל בלי ספק , אם הייתי יורדת מהארץ , זה היה לשוויץ - עוד מעט קייץ , ואיזה כיף לשחות באגם ?!

shemesh7079

New member
ברוכה הבאה!

אין צורך להוציא עיניים... הרגע חזרתי מישראל, ופה חם כמו שם (לפחות בינתיים, יש מצב שהחורף יעשה קמבק עצבני)

חן חן

עם יד הלב , הלואי אצלנו. אנחנו כבר מתגעגעים לקפוא הקפוא הזה (כלומר 10 מעלות ביום ממש קפוא..חח:)

אדמiנית

New member
אנחנו מתגוררים בציריך

אמנם אנחנו בפסח בארץ, אבל במיגרו(ס) לידנו ראינו מצות, ככה ששווה לבדוק.

maniti

New member
ברוכים הבאים

אכן, יש בציריך כמה מקומות שאפשר לקנות בהן מצות ושאר דברי פסח (חזרת, קמח מצות, גפילטפיש וכו').
למשל, Jelmoli, Coop, Migros או בחנויות כשרות כמו Kosher City .
אם אתם צריכים יותר פרטים, תודיעו.
חג שמח!

כרמית75

New member
לדעתי בציריך יש קהילה חרדית די גדולה

אז סביר שתוכל למצוא מצות, אם לא איזה בית חב"ד במידה וזה הסגנון שאתה מחפש.

יצא לי להיות בצוג - מקום חביב.

מר בלום

New member
תודה תודה

בית חב"ד
זה לא ממש הכיוון שלנו, אבל הזמנו מכרים לארוחת פסחא/פסח משותפת. כיף!
עכשיו רק נשאר למצוא את המצרכים למאכלי החג המסורתיים. נלמד אותם מה זה גפילטע עם חזרת חריפה אש.
בתחילת שבוע הבא אקפוץ לציריך (וגם זה כיף, אני אוהב לבקר בעיר הזאת!)

כרמית - לגבי החביבות של צוג - זה נתון לדיון...
אנחנו, בכל מקרה, לא מתגוררים בצוג עצמה אלא בסמוך לה.

תודה לכולכם על הברכות

יעלי9

New member
השנה התאריכים של פסח ופסחא באמת חופפים

כמעט כמו בזמן ההתרחשות המקורית

חג שמח וטעים

tch111

New member
בכל שנה, פרט לשנה מעוברת התאריכים חופפים.

לחג הפסחא אין תאריך קבוע בלוח הגרגוריאני, התאריך נקבע לפי הירח המלא בחודש מרץ.

יעלי9

New member
בזכותך בדקתי בויקיפדיה

והתברר לי שאכן מסובך עיניין תיזמון הפסחא (לא פלא שאף אחד משני האנשים בעבודה שעוד מבינים משהו בנצרות, לא ידע לענות לי איך נקבע תאריך החג).
בשנה שעברה כשהיגענו לכאן היה הפרש יותר גדול אאל"ט, ובאמת לא ידעתי שהוא נקבע לפי הירח, כמו החג שלנו.

tch111

New member
היות ואני רואה שזה מעניין אותך אז אחדד מעט.

לא הרבה נוצרים יודעים זאת ואני מדבר על כך עם הרבה חברים פה בספרד, משתדל שלא עם דתיים, הנוצרים קוראים לישו, ישו הנוצרי, ואני מתקן אותם, ישו לא היה נוצרי, הוא היה יהודי, ועוד רב, גם בברית החדשה לא מוזכרת כנסיה אלא בית כנסת.
מה בעצם היתה הארוחה האחרונה של הרב יהושע, הידוע גם בשם ישו?
והתשובה היא ליל הסדר, אולם בכדי שיהיה שינוי מהיהדות הם לא מתקנים את התאריך בשנה מעוברת.

יעלי9

New member
כן, ברור שהסעודה האחרונה הייתה ליל הסדר

לפחות לי זה ברור.
אבל בשלב כלשהו, כשהכנסיה רצתה לבדל את עצמה מהיהדות היא שינתה את היום הקדוש משבת לראשון ועוד שינויים. בינהם, כמו שקראתי עכשיו, גם חג הפסחא. תודה שהפנת את תשומת ליבי.
מה שבכ"ז גיליתי בזכות מישהו מהעבודה הוא שיש עוד חג, פנטקוסט, שנחגג 50 יום לאחר הפסחא ומקורו בחג השבועות (שנחגג שבעה שבועות לאחר הפסח).
מזל שאני באירופה ולא בארה"ב ורגשותיו של איש אינם נפגעים משיחות על מנהגים דתיים בזמן העבודה.

tch111

New member
על החג הזה לא שמעתי.

ודרך אגב הפסחא לא נחשב לחג אלא ליום אבל, בחוצות כל הרים, לפחות פה בספרד, יוצאות תהלוכות אבל שיוצאות מהכנסיות.
לך ברור שהסעודה האחרונה היתה סעודת ליל הסדר, לרוב הנוצרים זה ממש לא ברור, הכמרים מנסים להסתיר את הקשר בין הסעודה האחרונה לבין ליל הסדר.

שין

New member
ככל הידוע לי היה ישוע נוצרי

כלומר ילדותו עברה בנצרת והוא נקרא על שמה

תתאר לך איזה מסובך היה לקרוא לנוצרים אם הוא היה ממשיך לגור בבית לחם, "הדת הביתלחמית"

למעלה