interfaceים....

MotiAd

New member
interfaceים....

בוויזואל בייסיק יש עצמים שנקראים interface איך אני משתמש בהם? נניח שיש לי interface בשם iads ויש בו פונקציה put שמקבלת כפרמטר את i שהוא integer. איך אני קורא לה? כי אם אני יוצר משתנה מסוג iads וקורא לפונקציה אז מתחוללת שגיאת זמן ריצה.

אביטל666

New member
Interface

זה אמור להיות חלק מהשיטה של VB ליישום Polymorphism Interface זה בעצם מעין template שאותו ממשים ע"י Implements נסה את הלינק המצורף, זה ב MSDN ומדבר על תכנות באופן כללי עם אובייקטים אחד מהנושאים הוא Polymorphism ויש שם מספר דוגמאות פשוטות

The_Mighty_Perr

New member
ממשקים...

בס"ד ב-VB אין ממשקים, ב-VB6, לפחות, אין. ממשק ב-VB6 הוא מחלקה שה-Instancing שלה מוגדר כ-PublicNotCreateable. ממשק, בתכנות מונחה עצמים, מגדיר שיטות(ותכונות, וכל דבר אחר), אבל לא מממש אותן. אם עבדת ב-CPP, אז ממשק שם מוגדר כמחלקה ווירטואלית טהורה. אתה חייב ליצור מחלקה שתממש את הממשק, ואז תוכל לקבל רב-צורתיות. תוכל ליצור מספר מחלקות שממשות את אותו ממשק, להגדיר אובייקט(מצביע) לממשק, לעשות NEW עם כל אחת מהמחלקות, ולקבל פטלומורפיזם חמוד פשוט ונוח... בברכה...

TZURYOAV

New member
אני עושה שימוש נרחב בממשקים ב VB6!

הנה דוגמא לממשק שהגדרתי,פשוט יצרתי CLASS MODULE Option Explicit Public Sub Show() End Sub Public Sub SetCaption(sText As String) End Sub Public Sub EditRecord(DataForm As ITBDataForm, Recordset As ADODB.Recordset, Optional Key, Optional SubKey) End Sub Public Sub NewRecord(DataForm As ITBDataForm, Recordset As ADODB.Recordset, Optional Key, Optional SubKey) End Sub Public Sub ExitInput() End Sub ואני משתמש איתו בכל הטפסים שמקבלים INPUT מהמשתמש בכל טופס אני מגדיר Implements ITBInputForm כשאני יוצר אותו אני עושה ככה: dim InputForm as ITBInputForm set InputForm=new frmAddNewCustomer

The_Mighty_Perr

New member
המ...

בס"ד 1. תיישר קוד בבקשה, לא נוח לי לקרוא אותו ככה... 2. אני לא מבין מה ניסית לומר לי? למה זה בתגובה להודעה שלי? מה הקשר?!? 3. מה שניסיתי לומר, אפילו אם לא הצלחתי, זה, שלא עושיםפ אובייקט מטיפוס של ממשק, רק מטיפוס של מחלקה. 4. לא הבנתי את הקוד שלך... מה זה ITBInputForm? זה VB6? בברכה...

למעלה