Interesting

Sonic hedgehog

New member
Interesting

I’m sitting in the lab minding my own business, when suddenly Chasidic music in Yiddish at high volume starts bursting out from the tissue culture room. I go in and ask the post doc working there what it is, he tells me it’s Dutch folk music. Am I really that tune deaf or does Chasidic music really sound so similar to other types of music?

naf86

New member
It could be

that the chasidic music is based on other types of music. Do you really think that chasidim can invent their own kind of music?

Patrick kim

New member
ועוד בעניין. מוזיקה חרדית מבוססת על

למעשה על הלבשת מילים ומוטיבים סילסוליים על נעימות לועזיות.השיר גינגיס-חאן יוכיח

פנדיאני

New member
גם אתה וגם נאף

השנאה מדברת מתוך גרונכם. זה נכון שבמוזיקה המתקרית "חסידית" יש הרבה העתקות וקאברים. ועדיין, ישנה מוזיקה חסידית אותנטית שמולחנת על ידי 'בעלי-מנגנים' יראי שמים שראשם ורובם בעניני עבודת ה'. המוזיקה הזאת שהיא היא האמורה להתקרא "מוזיקה חסידית", היא עמוקה ובעלת תוכן, וללא ספק יש לה את הסגנון הייחודי משלה. אני מבין שישנם אנשים שעזבו את הדת ובכרסם שורה של טענות ומענות. בהחלט לגיטימי. אך מכאן ועד לשורה של נאף השוללת מאנשים שהוא שונא את היכולת למצוא דרך משלהם בנגינה, הייתי אומר שקצת נסחפנו.

Sonic hedgehog

New member
כן אבל יש להניח שגם המוזיקה הזו של אנשים יראי

שמיים היתה מושפעת מהסביבה בה חיו. אחרת איך אפשר להסביר את עובדת היותה דומה למוזיקת עם ארופאית דווקא והיותה כ"כ שונה ממוזיקה מזרחית/ מלאזית או כל דבר אחר.

Patrick kim

New member
הכלי זמרים ואף מלחינים בתקופת המאות

שמונה עשרה תשע עשרה מן הסתם הושפעו מהצלילים שנוגנו ע`י נכרים ולא כולם ראו בכך פסול.וידוע שיש ניגונים שהולחנו ע`י יהודים שומרי מצוות.מה שכיוונתי בתגובתי הקודמת שזמרים בני ימינו מלהיבים את הציבור החרדי בלחנים מהפופ ואני לא רואה בכך פסול. ובבקשה לא לייחס לי שנאה בכל עניין שאני מגיב.אני יודע ומודע מתי אני ארסי וסיבותי הצודקות בעיניי-עימי.

naf86

New member
אתה לא חושב שהגזמת קצת?

אני לא דיברתי מתוך שנאה לחסידים או למוזיקה שלהם. אני לא ידוע מאיפה הבאת את זה שאני שונא את החסידות, לא מעריך את דרך העבודה שלהם, או את החיים שלהם. אין לי בעיה עם חסידיות שונות ומשונות, ובכלל הגעתי מהעולם הדתי לאומי, ולא מהעולם החסידי. בקשר למוזיקה שלהם, הזכרתי את העובדה שרוב המוזיקה החסידית המוכרת כיום הוא העתקים של סגנונות מוזיקה שונות. למוזיקה חסידית לרוב אין סגנון ייחודי משלו אלא מתאפיין בסגנונות שונים, בעל אופן דתי. ההערה העוקצנית שלי על חסידים לא באה משנאה כלפיהם, ואני מתנצל אם נפגעת מזה.

Sonic hedgehog

New member
ועכשיו שאני בבית-אתרגם

אני יושבת לי במעבדה מתעסקת בענייני כשלפתע בוקע מחדר תרביות הרקמה מוזיקה חסידית, ביידיש, בווליום גבוה. אני שואלת את הפוסט דוקטורט היושב שם לפשר המוזיקה והוא מבסיר לי שזה מוזיקת עם הולנדית. אני תוהה עם אני באמת עד כדי כך חסרת שמיעה מוזיקלית או שהמוזיקה החסידית באמת כ"כ דומה לסוגי מוזיקה אחרים.

הולנדית?! יש אמת בדבריו

האמת היא חלקית. כי באמת מילים בהולנדית שהן מאוד דומות ליידיש.

Sonic hedgehog

New member
האמת היא מושלמת

ננסה שוב. הבחור באמת הולנדי שהקשיב למוזיקת עם הולנדית, אני היא חסרת החוש לשפות או למוזיקה שחשבתי שזה יידיש וחסידי.

hemi32

New member
אין ספק שזה נכון , המוזיקה החסידית ברובה

מבוססת על מנגינות לועזיות, ובעיקר אותם שירים מהעבר הנראים לכאורה מלאי רגש ודבקות מקורם בשירים מתרבויות עתיקות ואחרות .. רק שברוב המקרים דאגו לכך שיתווספו כמה אוי אוי אוי ווי אוי למנגינה ובכך גיירו אותה ... אני זוכר שבת אחת בה התארח אצלינו יהודי מגרמניה שאינו שרחוק מיהדות, ואנחנו שרים בשיא הדבקות את 'יה ריבון עלם' והוא תפס את הראש,, כשסיימנו הוא אמר שהוא לא מאמין שאנחנו שרים במנגינה הזו כי זהו אחד ממנגינות שירי האהבה היותר גסים בגרמניה והוא גם שר לנו את השיר ... על איך הוא יורד לה וכו' .......... (השאר ליד הדימיון...)

Patrick kim

New member
להעלות ניצוצות קדושה (מאותו מקום)

א`ירידה לצורך עליה.עתה הוחוור לי (מקור)האוי אוי ווי ווי.

מעניין מאוד

אבל זה לא רק מוזיקה הולנדית שדומה למוזיקה חסידית, מוזיקת העולם מוצאת עצמה במקומות שונים ומשונים בטבעיות הקיומית שלה, תוסיפי על זה את התרגומים שיוצרים מביאים ממסעותיהם (היום אפילו לא צריך ללכת רחוק), ואל תשכחי את ההשפעות וגם את הגנבות. וכמו לכל סוגי המוזיקה, גם למוזיקה חסידית יש כמה סגנונות (וסביר להניח שלפחות אחד מהם את אוהבת, ולפחות אחד שונאת). אני זוכרת שהזדעזעתי בפעם הראשונה ששמעתי אצל חברה קסטה שלמה של מיטב מוזיקת הפופ האמריקאית (דאז) במילים דתיות (באנגלית). האמת, הזדעזעתי רק בשירים שאוהבת, בשאר השירים זה נשמע לי משעשע ביותר. חוסר שמיעה מוזיקלית זאת אפשרות אחת, אבל יכול להיות שזה נובע מהרצון ליצוק משמעות, ולרוב אנחנו נוטים לשוב למחוזות מוכרים במהלך מתן משמעות לגירויים חיצוניים (ונורא קשה ליצור משמעות למשהו ששומעים בפעם הראשונה ממש). זה די מזכיר מה שבחור אחד (שכחתי את שמו) טוען, בספר (שכחתי את שמו) שכתב (על נסיעה למקסיקו ואנרגיות), הוא מקשר את זה לצירופי מקרים, ויש לו שם תורה שלמה (על זה ועל אנרגיות), אבל בהקשר הזה - הוא טוען שאנשים רואים דברים שמוכרים להם, למרות שברור להם שאינם מכירים אותם (מניסיוני זה שכיח בקשר חיובי עולה ככל שנמצאים רחוק מהבית), למשל, לראות בחופשה בדרום איטליה את יוסי מהמשרד, לא רחוק ממנו את ריקי השכנה, ואפילו את המאבטח ההוא מהפאב ההוא (זה לא הם). רק שכאן זה עם מוזיקה... >ספל חמאה מקווה שמישו יודע על מה מדברת<

באמת מעניין

אגב - עוד לא הגעתי לספר, אבל אחותי נהנתה ממנו. תודה על ההמלצה. רק לאחר מכן מצאתי בארנק גיפט סרטיפקיט של $25, דווקא בבורדרס
.

למעלה