Interesting fact for today

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
Interesting fact for today

מחקר שנערך למען עיתון האובזרבר מגלה של-15% מהנשאלים (ולתוהים: זה מחקר אמין ע"י MORI) יש נסיון ביחסי מין עם בני מינם. זאת עליה של 4% ממשאל דומה ב-2002. האם אנחנו מתקרבים במהרה לאחוזים של קינסי? נראה לי שככל שהפתיחות והמודעות גדלים, כך יותר אנשים מקבלים ומבינים את מה שקורה בתוכם ועושים משהו בנידון.

ArchiTomer

New member
או שהם לא מתביישים להגיד את זה

או שזה IN להגיד את זה?! יכול להיות שיש פה עוד כמה גורמים חברתיים שמשחקים תפקיד?

ro99

New member
הקטע של IN להגיד את זה

לא משחק במקרים כאלו כי מדובר במחקרים אנונימים ולא פנים אל פנים (כך נהוג לעשות במקרה של מחקרים בנושאים כאלו). אני מסכימה עם זה שכנראה אין בושה יותר בלהגיד כזה דבר. כי בהקשר לדברים שנחשבים לטאבו מאוד חזק, אפילו במחקרים אנונימים אנשים מפחדים להגיד אותם כי הם לא בוטחים לגמרי שזה באמת אנונימי ושלא יוכלו לגלות מי אמר מה בעת הצורך. זה נשמע כמו סתירה של מה שאמרתי קודם בנוגע ל-IN, אבל מדובר בשני מנגנונים שונים: לעשות רושם על משהו לא בדיוק משחק תפקיד, אפילו בקטע של אנונימיות שאתה לא סומך עליה, הקטע של לא לסמוך על אנונימיות רק עולה על הפרק כשיש משהו להסתיר. והקטע של IN תמיד נראה לי די תמוה. זה תרוץ נדוש שמודבק לביסקסואלית בתדירות גבוהה, ומזלזל כאילו באמיתיות שלה. אבל אפילו אם כן קיים דבר כזה, הוא קיים בסדר גודל זניח אצל קבוצה מאוד קטנה (שבה הסטיגמה והקשיים החברתיים וכו' לא משחקים תפקיד) כך שהוא לא יכול לגרום לשינויים בסדר גודל כזה (משמעותי מבחינה סטטיסטית). ואז גם צריך להתגבר על הגועל ו/או חוסר המשיכה שחשים כשמקיימים יחסי מין עם משהו שממש לא עושה לך את זה...

ArchiTomer

New member
בואי לא נערבב את הדברים...

לעשות ולהגיד זה שני דברים שונים. להגיד לחברים שלך ולהגיד להורים שלך זה שני דברים שונים. להגיד לחוקר, או לשאלון שהוא נתן לך זה בטח ובטח משהו אחר. אני מסכים עם הגישה שאומרת שאם זה לא מדבר אליך/ אתה לא נמשך לזה אין סיבה שתעשה את זה. עם זאת אני לא רואה שום מניעה להגיד ש"התנסת", אחרי הכל, היום, לנסות - זה IN! והעובדה שהתנסית לא אומרת שאהבת את זה או שתמשיך את זה, אלא שניסית את זה, כי זה מה-זה קול!

ro99

New member
מסכימה

אבל מה הטעם בלנסות לעשות רושם קול על חוקר כשאתה אנונימי והוא אפילו לא רואה אותך? לפני החברים שלך, בהחלט, אבל במחקר זה לא פועל.

odedee

New member
אבל זה הרבה יותר מקינסי...

לפי מחקריו זה 10%, לא? בכלל, שיטת המדידה כל כך מסובכת... האם מישהו שבגיל 13 אונן כשהוא יושב ליד חבר שאונן לחוד, זה נסיון במין הומוסקסואלי? או רק אם זו אוננות הדדית? רק אם זה כולל מין אורלי? אנאלי? רק אם חוזרים על זה יותר מפעם אחת? יותר משלוש? רק אם ממשיכים בזה אחרי גיל 18?...

ro99

New member
One in five

אחת הסטטיסטיקות הכי מצוטטות (אפילו הסרט על קינסי נקרא כך). ומה שאתה מזכיר פה זה בדיוק הבעיה שלי יש עם מדידות והגדרות (אפילו לקינסי יש scale של נטייה מינית). אנשים זה סתם בלגן: לא מתנהגים בצורה מסודרת. במחקר האנגלי מדובר על נסיון מיני בלבד, ולא מצוין אם זה מין לפי הגדרת קלינטון או משהו אחר לגמרי...
דרך אגב, המיתוס הידוע לשמצה של LBD נולד כתוצאה ממחקר שבו הגדרת "יחסי מין" היתה לפי ה-convention ההטרוסקסואלי של penetrative sex. בזכות השטות הזאת דורות שלמים של לסביות סובלות מסיוטים שאוטוטו נעלם להן הסקס ממערכת היחסים ושזאת פשוט מציאות בלתי נמנעת.

למעלה