input בעברית

guyjo

New member
input בעברית

שלום לחברי הפורום! קוראים לי גיא, ואני מתרגם מאנגלית ספר עלילתי העוסק בחברת פרסום. סביר להניח שבחודשים הקרובים יהיו לי אליכם כמה וכמה שאלות בתחומי מינוח, ואשמח אם תעזרו לי. להלן הראשונה: ראש מחלקת קריאייטיב (לגבי המילה הזו כבר הבנתי שאין לי כל כך מה לחפש מקבילה עברית...) מכנסת את עובדיה ל-input meeting, במהלכה היא מקריאה מתוך input document שהעביר לה הלקוח ומבקשת מהעובדים לספק רעיונות שיתאימו לבקשה של הלקוח. איך הייתם מתרגמים input במובן הזה? input meeting היא ישיבת ... מה? רב תודות, ויהיו עוד! גיא

TIC

New member
אני מניח שהכוונה היא

לישיבת בריף (לא ש-Brief זה בעברית, אבל ככה קוראים לזה). TIC.

TIC

New member
וואלה?

בריף קיבלה מקבילה בעברית? (רק על תגידי לי שזה "תקציר", או משהו כזה). TIC.

guyjo

New member
תודה רבה! אבל...

א. בריף זה מצוין אבל זה באמת לא עברית... אפשר להשתמש בישיבת תדריך אולי, או שזה לא בא בחשבון? ב. בישיבה שנידונה בספר כתוב שבישיבה רק הוצגה הבקשה של הלקוח, ועדיין לא היתה שום התייחסות של הקופירייטרים עצמם. הם הלכו כל אחד למשרדו כדי לחשוב על העניין. כך שאין פה בדיוק סיעור מוחות... האם זו עדיין ישיבת בריף כהלכתה?

TIC

New member
כמו שאמרתי

ישיבת בריף. לא נראה לי שתמצא מקבילה עברית (ואני די אובססיבי בנושא חידושי לשון). סיעור מוחות זה סיעור מוחות (Brainstorming). TIC.

גת וייס

New member
אני מסכימה עם TIC

א. ישיבת תדריך בהחלט לא באה בחשבון. בכלל, אם אתה רוצה להשתמש במושגים האמיתיים שמשתמשים בהם במשרדי הפרסום, לא תהיה לך ברירה אלא לשלב מילים לועזיות בספר. ב. כן.

ophler

New member
אם אפשר

להציע. ואני בא מכיוון הקורא ופחות מהכיוון המקצועי (למרות שאי-אפשר לדעת באילו מונחים תתקל). אני הייתי שמח אם בספר מהסוג הזה, יופיע איפשהו מעין מילון מקצועי (כמו "הספר המואר") שלפחות במקום אחד אני אוכל לראות מה המקור של המילה שאני נתקל בה בשפה בה פורסם הספר. יש ספרים שאני (כקורא אינטיליגנט בשאיפה) מנסה להבין מה היה שם. במקור. והרבה פעמים אין לי סיכוי להצליח. בריף, זה סוג של עברית (אפשר לבדוק עם האקדמיה או עם האקדמיה החלופית). נעשה בזה שימוש ביוםיום אז אין סיבה שזה לא יופיע בספר. --- בספר ראי-נוע מסדרת עולם הדיסק יש בסופו מעין נספח שמסביר את הניואנסים שהקורא (אני לדוגמא) עלול לפספס. גם כוככביות עם המונח המקורי זה טוב. אני חושב שיש כאן באיזור כמה פורומים שעשויים לעזור גם כן (תרגום, ספרים). בהצלחה. ונ.ב. קרדיטים זה נחמד.

Temporary2

New member
מנצל"ש:

האם כשעושים brainstorming במשרדי פרסום, משתמשים בטכניקות לחשיבה יצירתית ? המושג brainstorming, למשל, הוא למעשה שם של שיטה קונקרטית להעלאת רעיונות - לא הפרחת רעיונות באוויר באופן חופשי. אגב, מדובר בתהליך שנמשך "לפי הספר" 3 שעות לכל הפחות, עד כמה שאני זוכר.

למעלה